Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 11:00 - иМА ПРАВИЛА НА ПИСАНЕ, А НИЕ КАКВО ПРАВИМ?!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1294 Коментари: 0 Гласове:
3 Правила Общи условия

1. Авторите на публикациите в Bglog.net във всички случаи са носители на авторското право и отговорят за съдържанието на публикацията. Bglog.net не прави мониторинг и не филтрира съдържанието на блоговете. Въпреки това, той си запазва правото да извърши посочените действия в отделни случаи по отношение на съответствието на съдържанието с Конституцията и законите на Р. България, както и с правилата за ползване на Bglog.net

2. При установяване на нарушения на закона или правилата за ползване bglog.net администрацията на сайта си запазва правото да поиска от потребителя да заличи или измени съответното съдържание на публикацията. При неизпълнение на това искане администрацията има право да заличи публикацията. При груби или системни  нарушения bglog.net има право да ограничава достъпа на недобросъвестния потребител до сайта.

3. Авторите са носители на авторското право върху публикациите си в bglog.net. В съответствие с това те са отговорни за защитата на правата си в съответствие със Закона за авторското право и сродните му права. Bglog.net няма задължението за предоставяне на такава защита или за оказване на съдействие при защитата на авторските права.

4. Bglog.net си запазва правото да взема решения относно хостинга на сайта, техническите, дизайнерски и други въпроси, свързани с функционирането на сайта, като администрацията взема тези решения по целесъобразност и в съответствие със законите на страната.

5. Потребителите на bglog.net имат право свободно да редактират собствените си материали по всяко време. Те носят цялата отговорност за точността, завършеността и други характеристика на публикуваните материали, както и за съответствието им със законите на страната, правилата за ползване на bglog.net и добрите нрави.

6. Bglog.net има право да ограничава достъпа до сайта на потребители, които са злоупотребили при упражняване на правата си в нарушение на правата на другите потребители на сайта или в тяхна вреда.

Недопустимо съдържание
Bglog.net предоставя пълна свобода на словото. Но съществуват ограничения за публикуване на материали с определено съдържание. Тези ограничения са продиктувани от Конституцията и законите на Р.България, от правилата за ползване на сайта, както и от правилата на добрите нрави.
Приведеният по-долу списък не е изчерпателен. Той само илюстрира най-честите нарушения.
В Bglog.net се ограничават коментари, записи и блогове, които попадат под поне едно от изброените определения:
1. Съдържание, насочено против доброто име, честта и достойнството на друг потребител.
2. Материали, нарушаващи изискванията на Закона за защита на личните данни.
3. Описание на начини за нарушаване на законите.
4. Порнография.
5. Материали, нарушаващи законите, закрилящи интелектуалната собственост (Закона за авторското право и сродните му права, Закона за патентите, Закона за търговските марки и др.)
6. Съдържание, предназначено да попречи на друг потребител да изпозва Bglog.net.
7. Съдържание, нарушаващо Конституцията и законите на страната, забраняващи пряката или косвена дискриминация, основана на пол, раса, възраст, националност, политически и религиозни убеждения, сексуална ориентация, проповядващо национална омраза и вражда и др.под.
8. Материали, написани на български език с латиница (Транслитерация).
9. Материали, нарушаващи други законови разпоредби.

Други

По подразбиране написана от потребител публикация застава на първа страница на общността, в която е написана, докато не бъде изместена от по-нови публикации. Появата на главна страница не е задължителна. Администраторите на сайта си запазват правото да махат по свое усмотрение от първа страница публикации, съдържащи открита реклама, не отговарящи на добрия тон или не съдържащи смисъл. Авторите на публикациите не бива да се считат ощетени от решението на администраторите, тъй като публикациите остават в техните лични блогове. В този случай публикациите не се изтриват, а само се махат от първа страница. 
Тези действия са продиктувани от желанието ни, на главната страница на общността да намират място стойностни и интересни публикации, а не обяви, спам или други неща, които не могат да бъдат определени като блог публикация.
Също така, ако дадена публикация получи множество негативни оценки и те надвишават положителният вот, публикацията може да бъде свалена от първа страница. Това се случва само за ясно изразен негативен вот, например -8.
Максимален брой публикации на ден

Всеки автор има право да публикува максимум 3 постинга (коментари има право да пуска колкото желае) в дадена общност на денонощие. При констатиране на нарушение, 4-тата, 5-тата и следващите публикации ще се махат от общността от администраторите на общности. Те ще останат в блога на автора, но няма да са видими в общността.
Ограничението важи в рамката на дадена общност, но не важи в рамките на целия сайт. Например, един автор има право да напише колкото публикации пожелае, стига да не надвишава максимално допустимия брой от 3 публикации в дадена общност за денонощие.


Тагове:   Какво,   Ние,


Гласувай:
3Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12336973
Постинги: 5502
Коментари: 12689
Гласове: 63423
Архив
Календар
«  Ноември, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930