Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 23:33 - Интернет е Интернет а не.... Медия
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1381 Коментари: 2 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Интернет в преобладаващата част на материалите било постинги или коментари представлява своеобразна прокуратура, където за всеки и всичко се мъдри обвинение. тук се подлагат на  отричане и разнищване дори и всякакви съдебни решения, за които законът постановява, че не се обсъждат, а се изпълняват. При това се дават заключения, обвинения към съдии, без да се познават нито законите, нито материалите по делото. Но… създават една удобна някому обстановка. В Интернет се намират информационните сайтове на учрежденията. За електронен бърз контакт и в 80% там са поставени адреси и телефони, каквито не съществуват?! Нещата са сбъркани, за да не се досажда на чиновници и администратори. Ще посоча един засягащ стотици хиляди: След като с дни си чакал по опашки пред КАТ да свалиш от регистрация бракувано МПС, вместо електронната система на КАТ да уведоми Данъчна служба, за да не ти начисляват данък, отиваш и още толкова дни чакаш по опашки там. Този не директен метод е и условие за измама и корупция. Средство, за излишни административни разходи
   Интернет е незаменимо средство в напредналите страни за допълваща квалификация на специалисти. На всякакви нива.  Каквото у нас не се случва. Ограничен е размера на разносната търговия, осъществена чрез Интернет.
   Интернет се нуждае от преструктуриране. За да има значим принос в напредъка на държавата ни. Комисията за дискриминация трябва да надниква и санкционира всякакви, насаждащи омраза постинги към хора у нас, към държави в света.     Интернет е най високото постижение за комуникация и информация и ще даде тласък          на развитието ни, само ако се изчисти пошлата ненужност, омраза, присвояване и опира на  железни правила за ползване.     
 

Интернет е първата всеобхватна „световна медия”.
 В която , ние  българчетата , „Каквито си бяхме преди- такива си останахме!” Хора на дребно темието! На острите скандали и надути проблеми. Ще погледна само в това, което спъва. За специалистите, които обслужват и ни предоставят тази услуга- само добри думи.Похвала. 
     Има много по малки от нас по територия и население страни , но с много по голямо значение. Имам в предвид, като място за живеене, като продукт, които се пада на глава от населението. Като начин на „внедряване” на Интернет във всяка дейност.  Защото те отдавна са обединили общи усилия. За държавата си каква да бъде днес и занапред. Въпреки други убеждения и съставени от разни етноси.  Ние имаме значително оборудване , знания и шанса, сега да ползваме Интернет, за да се информираме, да изложим идеи, виждания за напредъка на България,за всички дейности, знания, но не можем да го направим по начин, да осъществим високо интелектуално ниво. Напротив, превръщаме го в инструмент, който вреди. Помага ни да спорим, да се нараняваме ненужно.         Интернет е общество на интелигента, на дигитално образования българин. На младежта на България.Която познава по добре компютъра от инатливия  да го научи учител. Ако реформа отстрани дигитално неграмотните от образованието, няма да се чудим, защо деата стават все по неграмотни. "Кучето скача според тоягата!"  Докато даскалите не могат да ползват Интернет за работата си с децата, младите ще се занимават най вече с игри и забавления, най често манипулирани от престъпни общества в „школи” за оформяне на всякакъв род  престъпни наклонности и секс маниаци. Младите способни да  учат децата ще се реализират в чужбина.
   Зрялата, образована и квалифицирана част на интернет потребителите ще се изживява като политически анализатор както на вътрешната, така и на международната политика. Коректори на управлението.
       Така Интернет нито допринася достатъчно за образователното ниво на младите,учащите, така и  за консенсус и обединяване усилията на работещите.Нито за ннамаляване опашки пред чиновниците.  Напротив- спомага за продължаващото разединение на българското общество. Много сайтове, блогове, постинги, много мнения, идеи. Изпълнени с ненужна омраза, повдигащи излишни, неактуални въпроси  Преливане от пусто в празно . По количество интернет информация сме първи в света не на глава от населението, а в абсолютни цифри. Това не води нито до повишаване производителността, от което държавата има нужда, нито от изясняване основни здравни и образователни проблеми. Няма такива форуми, постинги, блогове. В Интернет може да се образоваш само за престъпник       никое мнение никаква стара или  нова идея не надделява. Не обединява. Не сближава позиции, а уж…”Съединението прави силата!” Предците ни обединиха български територии, а ние разбихме силите на човешкия потенциал на стотици парчета. Това е отговора на въпроса: Медия ли е Интернет?! Да, най новата, оформяща се в движение и формираща по нов тип световна всеобхватна информационна система- по нов начин достъпна 24 часа в денонощието за всеки…който има желание да я ползва.         Интернет е върхът на модерната епоха за момента. Епоха на диалога на всички и бсякакви нива..Да, ама ..
   У нас все по голям става броя на потребителите и материалите за четене,   отражение на груповото политическо и всякакво разделение на обществото ни. От всякакви нива. Блоговете, блогърите са неделима част от цялото, българско и световно интернет пространство.
 


Тагове:   медия,   не,


Гласувай:
14
01. mimayordanova - Много смело!
16.07.2010 01:40
Много смело!
цитирай
2. haralanov - Глупости...
16.07.2010 15:29
Интернет е най-мощната медия в момента!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11823329
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61747
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31