Най-четени
1. zahariada
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. sparotok
11. zaw12929
12. getmans1
13. bosia
14. rosiela
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. sparotok
11. zaw12929
12. getmans1
13. bosia
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
24.02.2011 21:25 -
Пържени картофи без вредностите Има ли такава технология, за да ядем без страх?!
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 5893 Коментари: 7 Гласове:
Последна промяна: 24.02.2011 21:44
Прочетен: 5893 Коментари: 7 Гласове:
7
Последна промяна: 24.02.2011 21:44
Не подлежи на съмнение. Опитайте, запомнете и... яжте здравословна и вкусна храна ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ
Да, пригответе картофи за пържене в количество за максимум „три дози”- изпържени в една мазнина, при условие, по време на пърженето мазнината да е растително олио, в което се допуска да се добави до 10 процента животинска мазнина.Но не и бутер! Мазнината в тигана да се нагрява при температура до 180- 190 градуса. Над 200 градуса започва прегряване. Пържене при температура над 220 градуса е непоправимо вредно, както и изпържването в една мазнина над три дози последователно. Ако процесът се прекъсне, мазината се охлади- тя също става канцерогенна и последиците рано или по късно се проявяват в рак на Заведенията за бързо хранене, където масово се предлагат апетитните пържени картофи, чипсове, са предизвикали бум на раковите заболявания. Не подлежи на съмнение. Те са компетентни за вредите, а го правят, за да реализират печалби. Което е престъпление! Наскоро в САЩ е приет закон, които определи това за престъпление- пържене при висока температура, многократната употреба на мазнината, повторната и употреба, след като е била охладена!. Тук е подходящо оня израз „Опасно е, не го правете у дома." Но, на бутилките с олио няма написано как да се употребява безопасно. В домашна обстановка от незнание е правено и от бедност. Ето една ужасяваща изповед: „ Прабаба ми ….е от Одрин, а баба …е родена там през 1913, след превземането на града губи съпруга си и останала сама с петте си деца бягат далеч от тормоза и с четирите от тях се спират чак в Русе. Където намира дом и прехрана. Работи на пристанището като готвачка в столовата и, вместо да изхвърля олиото от пърженото, го носи в къщи да храни децата си с него, без да знае, че е канцерогенно. Три от четирите деца завършват висше образование, но три от тях знам и помня, че починаха от рак на стомаха. Поколението след тях също беше засегнато от същата болест и някои от тях починаха по същата причина между 40 и 50 годишна възраст.” Всяко домакинство ползва олио за пържене. Преди години минаваха прекупвачи на отпадъчна мазнина растителна и животинска. За употреба в производство на сапуни и препарати. Това не се прави и се питам, къде отива тази огромна маса отпадъчна от домакинството мазнина. След като ни докарва толкова жестоката болест рак, отива да докара непоправими вреди на природата. Не се дискутира в медийното пространство този крещящ за здравето на хората и природата проблем. А после даваме толкова средства за лекуване на раково болни… Нали превантивната грижа би предотвратила загубата на хора в трудоспособна възраст. Хора, внимавайте. Не скъпете олиото, когато пържете! Не го прегрявайте, Не прекалявайте с употребата му Може винаги да ядете пържени картофи, но приготвени само по гореописания начин. У Вас!
ТОВА СА ПЪРВИЯ ВИД ОПАСНИ МАЗНИНИ- ВТОРИЯ ЕТО ГИ:
маргарините,?! Технологиите, при които се получават били опасни и този продукт- не просто вреден ,а СЪЩО канцарогенен
Кои храни съдържат трансмазнини?
Да, пригответе картофи за пържене в количество за максимум „три дози”- изпържени в една мазнина, при условие, по време на пърженето мазнината да е растително олио, в което се допуска да се добави до 10 процента животинска мазнина.Но не и бутер! Мазнината в тигана да се нагрява при температура до 180- 190 градуса. Над 200 градуса започва прегряване. Пържене при температура над 220 градуса е непоправимо вредно, както и изпържването в една мазнина над три дози последователно. Ако процесът се прекъсне, мазината се охлади- тя също става канцерогенна и последиците рано или по късно се проявяват в рак на Заведенията за бързо хранене, където масово се предлагат апетитните пържени картофи, чипсове, са предизвикали бум на раковите заболявания. Не подлежи на съмнение. Те са компетентни за вредите, а го правят, за да реализират печалби. Което е престъпление! Наскоро в САЩ е приет закон, които определи това за престъпление- пържене при висока температура, многократната употреба на мазнината, повторната и употреба, след като е била охладена!. Тук е подходящо оня израз „Опасно е, не го правете у дома." Но, на бутилките с олио няма написано как да се употребява безопасно. В домашна обстановка от незнание е правено и от бедност. Ето една ужасяваща изповед: „ Прабаба ми ….е от Одрин, а баба …е родена там през 1913, след превземането на града губи съпруга си и останала сама с петте си деца бягат далеч от тормоза и с четирите от тях се спират чак в Русе. Където намира дом и прехрана. Работи на пристанището като готвачка в столовата и, вместо да изхвърля олиото от пърженото, го носи в къщи да храни децата си с него, без да знае, че е канцерогенно. Три от четирите деца завършват висше образование, но три от тях знам и помня, че починаха от рак на стомаха. Поколението след тях също беше засегнато от същата болест и някои от тях починаха по същата причина между 40 и 50 годишна възраст.” Всяко домакинство ползва олио за пържене. Преди години минаваха прекупвачи на отпадъчна мазнина растителна и животинска. За употреба в производство на сапуни и препарати. Това не се прави и се питам, къде отива тази огромна маса отпадъчна от домакинството мазнина. След като ни докарва толкова жестоката болест рак, отива да докара непоправими вреди на природата. Не се дискутира в медийното пространство този крещящ за здравето на хората и природата проблем. А после даваме толкова средства за лекуване на раково болни… Нали превантивната грижа би предотвратила загубата на хора в трудоспособна възраст. Хора, внимавайте. Не скъпете олиото, когато пържете! Не го прегрявайте, Не прекалявайте с употребата му Може винаги да ядете пържени картофи, но приготвени само по гореописания начин. У Вас!
ТОВА СА ПЪРВИЯ ВИД ОПАСНИ МАЗНИНИ- ВТОРИЯ ЕТО ГИ:
маргарините,?! Технологиите, при които се получават били опасни и този продукт- не просто вреден ,а СЪЩО канцарогенен
Кои храни съдържат трансмазнини?
Повечето от трансмазнините на пазара се срещат в изделия като бисквити, кексове, пасти и торти, вафли, маргарини, хамбургери и др.
готови баници и закуски, бутер тесто, промишлено произведени тестени изделия;солети, чипс, царевични пръчици;шоколад - в състава на който пише, че съдържа "растителни мазнини"; рядкост са шоколадите с краве масло, което е по-полезно; метана - единственият растителен елемент в нея е хидрогенирана мазнина; пуканки за микровълнова печка.
Пържените картофи, приготвени във веригите за бързо хранене, също съдържат сериозни дози трансизомери.
Риск от рак на мозъка в резултат на изпо...
В 20 години, честотата на рак ще се увел...
Магнитното поле на Земята слабее
В 20 години, честотата на рак ще се увел...
Магнитното поле на Земята слабее
Колко малко информация е нужда, за да се избегнат сериозни проблеми!
Поздрави!
цитирайПоздрави!
2.
анонимен -
ВИЖ , ПРИЯТЕЛЮ....
24.02.2011 21:58
24.02.2011 21:58
НЯМА БЕЗВРЕДНИ ХРАНИ!
ХРАНАТА СЪЩО УБИВА, МАКАР И БАВНО...!
СЛЕД КАТО ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ В ГОЛЕМИЯ ГРАД....ЩЕ ЖИВЕЕШ ПО ТОЗИ НАЧИН ,КАКТО ГО ПРАВЯТ ВСИЧКИ!
ТЪЛПАТА , НЕ ТЪРПИ "ИНДИВИДУАЛИСТИТЕ", ПЪК И НЯМА КАК....
АКО ИСКАШ САМОСТОЯТЕЛЕН И ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ----ВЪРВИ ДАЛЕЧ ОТ МЕГАПОЛИСА....ПО-БЛИЗО ДО ПРИРОДАТА!
ТОВА ГО ПРАВЯТ СИЛНИТЕ МЪЖЕ!
"СЛАБИТЕ" , СА КАТО МАЛКИТЕ РИБКИ ---СЪБИРАТ СЕ НА ЯТА, ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ...!
В НАВАЛИЦАТА.....МОЖЕ И ДА НЕ ТЕ ЗАБЕЛЕЖАТ...И ДА ОЦЕЛЕЕШ!
цитирайХРАНАТА СЪЩО УБИВА, МАКАР И БАВНО...!
СЛЕД КАТО ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ В ГОЛЕМИЯ ГРАД....ЩЕ ЖИВЕЕШ ПО ТОЗИ НАЧИН ,КАКТО ГО ПРАВЯТ ВСИЧКИ!
ТЪЛПАТА , НЕ ТЪРПИ "ИНДИВИДУАЛИСТИТЕ", ПЪК И НЯМА КАК....
АКО ИСКАШ САМОСТОЯТЕЛЕН И ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ----ВЪРВИ ДАЛЕЧ ОТ МЕГАПОЛИСА....ПО-БЛИЗО ДО ПРИРОДАТА!
ТОВА ГО ПРАВЯТ СИЛНИТЕ МЪЖЕ!
"СЛАБИТЕ" , СА КАТО МАЛКИТЕ РИБКИ ---СЪБИРАТ СЕ НА ЯТА, ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ...!
В НАВАЛИЦАТА.....МОЖЕ И ДА НЕ ТЕ ЗАБЕЛЕЖАТ...И ДА ОЦЕЛЕЕШ!
sparotok написа:
Колко малко информация е нужда, за да се избегнат сериозни проблеми!
Поздрави!
Поздрави!
но улисани в скандали не си ги казваме. Трябва да започнем.
анонимен написа:
НЯМА БЕЗВРЕДНИ ХРАНИ!
ХРАНАТА СЪЩО УБИВА, МАКАР И БАВНО...!
СЛЕД КАТО ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ В ГОЛЕМИЯ ГРАД....ЩЕ ЖИВЕЕШ ПО ТОЗИ НАЧИН ,КАКТО ГО ПРАВЯТ ВСИЧКИ!
ТЪЛПАТА , НЕ ТЪРПИ "ИНДИВИДУАЛИСТИТЕ", ПЪК И НЯМА КАК....
АКО ИСКАШ САМОСТОЯТЕЛЕН И ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ----ВЪРВИ ДАЛЕЧ ОТ МЕГАПОЛИСА....ПО-БЛИЗО ДО ПРИРОДАТА!
ТОВА ГО ПРАВЯТ СИЛНИТЕ МЪЖЕ!
"СЛАБИТЕ" , СА КАТО МАЛКИТЕ РИБКИ ---СЪБИРАТ СЕ НА ЯТА, ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ...!
В НАВАЛИЦАТА.....МОЖЕ И ДА НЕ ТЕ ЗАБЕЛЕЖАТ...И ДА ОЦЕЛЕЕШ!
ХРАНАТА СЪЩО УБИВА, МАКАР И БАВНО...!
СЛЕД КАТО ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ В ГОЛЕМИЯ ГРАД....ЩЕ ЖИВЕЕШ ПО ТОЗИ НАЧИН ,КАКТО ГО ПРАВЯТ ВСИЧКИ!
ТЪЛПАТА , НЕ ТЪРПИ "ИНДИВИДУАЛИСТИТЕ", ПЪК И НЯМА КАК....
АКО ИСКАШ САМОСТОЯТЕЛЕН И ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ----ВЪРВИ ДАЛЕЧ ОТ МЕГАПОЛИСА....ПО-БЛИЗО ДО ПРИРОДАТА!
ТОВА ГО ПРАВЯТ СИЛНИТЕ МЪЖЕ!
"СЛАБИТЕ" , СА КАТО МАЛКИТЕ РИБКИ ---СЪБИРАТ СЕ НА ЯТА, ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ...!
В НАВАЛИЦАТА.....МОЖЕ И ДА НЕ ТЕ ЗАБЕЛЕЖАТ...И ДА ОЦЕЛЕЕШ!
време е индивидуалистите да станат мнозинство- имаме природа райски кът, да се върнем към природата. Някой сме го направили. Елате!
5.
анонимен -
ИМАМ СИ, АВТОРЕ.....ДАЖЕ МОГА ДА ТИ ПРОДАМ МАЛКО!
25.02.2011 00:35
25.02.2011 00:35
ВОЙНАТА БЕШЕ ДЪЛГА И БЕЗПОЩАДНА, НО УСПЯХМЕ!
ТЪРСИ И ЩЕ НАМЕРИШ !
ИСКАЙ И ЩЕ ПОЛУЧИШ!
БОГ ПОМАГА ...АМА В КОШАРА НЕ ВКАРВА!
ТИ СИ ПАСТИРА, НА ЖИВОТА СИ!
ТОВА Е ХУБАВОТО НА ЖИВОТА, КОГАТО МОЖЕШ ДА СЕ БОРИШ!
АЗ НАПРИМЕР---ТОГАВА ЧУВСТВАМ СЕБЕ СИ И СЪМ ДОВОЛЕН...
ОБИЧАМ ,ТАЗИ ВОЙНА!
цитирайТЪРСИ И ЩЕ НАМЕРИШ !
ИСКАЙ И ЩЕ ПОЛУЧИШ!
БОГ ПОМАГА ...АМА В КОШАРА НЕ ВКАРВА!
ТИ СИ ПАСТИРА, НА ЖИВОТА СИ!
ТОВА Е ХУБАВОТО НА ЖИВОТА, КОГАТО МОЖЕШ ДА СЕ БОРИШ!
АЗ НАПРИМЕР---ТОГАВА ЧУВСТВАМ СЕБЕ СИ И СЪМ ДОВОЛЕН...
ОБИЧАМ ,ТАЗИ ВОЙНА!
Винаги се опитвам да сведа до минимум вредните храни. При приготвянето на храната гледам по-често да се пече във фурната! Избягвам маргарин. Не си служа с "фикс малки тани", аз ги наричам "Фикс излишни химии". Изхвърлила съм всички бульончета, сосове и др. Ние имаме такива хубави подправки, които виреят по нашите места, а и вносни да са, но-натурални.Не правя туршии. През зимата правя салати от моркови, цвекло, ябълки, зеле, ряпа и др.такива.Избягвам и краставици и домати.Те са оранжерийо производство. Влизали ли сте в оранжерия? Оранжерийните зеленчуци ги отглеждат по някакъв"капков път"- всичко е химия.
Хляб не консумирам много, но си го пека у дома. По принцип не си купувам готови храни и сладкиши. С този коментар искам да кажа, че всеки може да се опита да намали до минимум, колкото е възможно, употребата на вредна за здравето храни.
Поздрави и успешен ден!
цитирайХляб не консумирам много, но си го пека у дома. По принцип не си купувам готови храни и сладкиши. С този коментар искам да кажа, че всеки може да се опита да намали до минимум, колкото е възможно, употребата на вредна за здравето храни.
Поздрави и успешен ден!
neprosvet написа:
Винаги се опитвам да сведа до минимум вредните храни. При приготвянето на храната гледам по-често да се пече във фурната! Избягвам маргарин. Не си служа с "фикс малки тани", аз ги наричам "Фикс излишни химии". Изхвърлила съм всички бульончета, сосове и др. Ние имаме такива хубави подправки, които виреят по нашите места, а и вносни да са, но-натурални.Не правя туршии. През зимата правя салати от моркови, цвекло, ябълки, зеле, ряпа и др.такива.Избягвам и краставици и домати.Те са оранжерийо производство. Влизали ли сте в оранжерия? Оранжерийните зеленчуци ги отглеждат по някакъв"капков път"- всичко е химия.
Хляб не консумирам много, но си го пека у дома. По принцип не си купувам готови храни и сладкиши. С този коментар искам да кажа, че всеки може да се опита да намали до минимум, колкото е възможно, употребата на вредна за здравето храни.
Поздрави и успешен ден!
Хляб не консумирам много, но си го пека у дома. По принцип не си купувам готови храни и сладкиши. С този коментар искам да кажа, че всеки може да се опита да намали до минимум, колкото е възможно, употребата на вредна за здравето храни.
Поздрави и успешен ден!
БЛАГОДАРЯ- ПРАВИМ СЪЩОТО. и КОЛИЧЕСТВАТА СА ВРЕДНИ. а ХРАНАТА ЗА ЖИВОТНИТЕ ПОСКЪПНА С 60-80%- СЛЕДВА УДАРА В МЕСОТО И МЛЯКОТО
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ