Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2011 00:02 - Заслужава паметник, а ние дори за гроб не му дадохме право
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2353 Коментари: 7 Гласове:
10

Последна промяна: 18.08.2011 00:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Този велик българин ( добил българско гражданство  не по рождение)  стои редом с Левски, Ботев, които мечтаха, организираха по един или друг начин борбата, за да се възроди България.
   Той осъществи тяхната мечта и направи БЪЛГАРИЯ МОДЕРНА, ЧУДОТО НА ЕВРОПА В НАЧАЛОТО НА МИНАЛИЯ ВЕК.  И днес  ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ОБРЕЧЕН НА ЗАБРАВА, ДА Е ОБЕКТ НА ЛЪЖИ, на манипулации, което омаловажи за десетилетия факта: 
  провъзгласяване на България за независимо Царство на 22 септември 1908 г.
Само заради този велик исторически акт, цар Фердинанд трябва да се почита като един от големите ни български държавници и политици, независимо от противоречията, които поражда неговата личност.
   Вижте и http://atil.blog.bg/history/2011/08/13/smisylyt-na-tyrjestvennoto-provyzglasiavane-na-bylgariia-za-.801096

Промитите ни мозъци трудно го разбират, но е голям късмет за България, че сме го имали за цар. Той утвърждава модерната епоха и независимо от изостаналостта в която започва "на гола поляна" да се гради новата държава- тя съперничи по темпове на развитие на Европа- защото в началото на миналия век е с най висок темп на развитие.Той прави България модерна държава: Ако Европа се електрифицира- България- също, Там гледат филми- у нас също има прожекции; там се возят на автомобили- у нас - също, че и на самолети. Наши летци и конструктори ... Фердинанд кара кола, лети със самолет. Още факти: 25 юни 1887г слага началото на царуването на Кобургите.Великото народно събрание приема за монарх Фердинанд, дядото на  Симеон, бивш  министър председател. Държа за официалната статистика, сочеща:Фердинанд, Борис, Симеон оставят с трайни следи държавата ни за света Фердинанд завършва процеса на дипломатическата борба, преодоляване Берлинския договор. България получава независимост. Князът става цар. Какво става с една новосформирана държава, която има нужда от всякаква помощ?
Начало на 20век. По темпове на икономическо развитие страната чуди Европа. Привлича чужди капитали, отваря банки, строи предприятия, шосеини и релсови пътища внася машини .Страната се преобразява. През 1887 г България има 36 предприятия в 1911 те са 345, почти 10 пъти по вече. а монтираните машини 130 пъти. Построени са шосейни пътища 8945 км и релсови 1931 км. През 1886г има 34 акцион.дружесва с 21млн. Лв. през 1911 те са 172 с капитал 136млн. Прз 1892 г е организирано първо изложение, дало началото на пловдивския панаир. През 1894 г е приет закона за насърчаване местна индустрия
Ако сравним животинската и човешка сила с които това е направено с това, което правим днес, ще разберем, защо народът ни се слави, като трудолюбив, а царят, като мъдър. Но не е могъл, нито му е било работа, да предотврати патриините борби за власт, изродени до положение, на убийства( Стамболов) Още много факти има, заради които този човек трябва да има паметник, много по голям от този, дето го бяха направили на карикатура... 
Да оставим комунистите. Но, преди 10 години в книга "Лъжата", в която са отделени много страници очертаващи Фердинанд, като натрапник в държавата ни ще цитирам един от срамните текстове: 
„… Мнархията всъшност,във вида на Трето Българско царство, е по същество присадена. А още по тягостен за нащионалното ни самочувствие факт е, че гросфатерът на Симеон II е бил по същество назначен на вакантната длъжност Княз на България. С основание би могло да се каже,че както внукът е гост премиер на страната, така дядо му Фердинанд е гост царят изпратен тук на заплата.”

   Нищо ново.Такава теза повтарят комунистите от 1891 г насам и технипотомци в парламента днес.Сини или червени. Медиите нямат друг избор. Ще е чест идването на Фердинанд за всеки, който иска искрено приобщаването ни към Еропа. Виждайки в лицето му първия от преди 120 години предвестник на европеизирането.Той е истинското начало на една напредничава и самостоятелна държава.

  Доказателстата са налице. Не са казани на народа ни. Време младите да го научат. Да не сипем глави с пепел, а да се гордеем с царете от Трето Българско царство. Ако сега сме република, не трябва да отричаме онова време, когато сме били монархия. Да видим позитивното, осигурило прогрес на държавата. Написаното .Автора сам е предопределил да се приема ту за лъжа, ту за истина. Прочетете титула!  Лъ жа т а :  Има две значения. Едното е признание всичко (или по избор от всичкото), да се чете лъжа, да се разбира истина. Прилича ви на това, как Пилат Понтииски измива ръце.Той няма друг избор. Това са рисковете на професията. Ако си отговори на въпроса Тошко Тошев, ( оказа се дребно човече- акъл море- глава шамандура, която не можа да оцени  каво е дал този титан за България,  Точно обратното, на това, което правят днес медиите, гонейки  печалби- манипулират вътре, сриват авторитета на България- навън. Страх, че казването на истината значи сриване на изданието, хляба на подчинените, на германските му господари и все в този ред лоши неща..."  Това е заблудата, на човечета, които  не могат да излязат от личния си интерес и... виждат в лицето на царя само, че е вземал заплата... а не какво е направил. Парите му пречат да мисли и  така са довечени 99% от хората от такива "авторитети"  да нямат  берната представа за Фердинанд и неговото време
Аз лично се срамувам, че има книга с такъв текст, на главен редактор на в-к "труд" бивш- няма вечни редактори. Но се надявам, да се направи правилната българска история и да намери място този достоен и заслужил цар. Да се изпълни последното му желание- гробът му да е в България...Гласувай:
11
11. medyto - АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО, Но по време на ...
18.08.2011 10:06
АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО,
Но по време на комунизма набиваха в главите на младежите от всякаква възраст, че монархията е нещо много лошо за народа и че Цар Фердинанд е най-лошия.
Тук вече има пръст и Русия и СССР с техните стремежи към България - едн цар, който радее за независимост, който гледа към Германия, който иска държавата му да е икономически независима от Русия (а не както сега - от там да се командва кранчето на газа и те да командват ядрената ни енергетика и още и още...) не е по вкуса нито тогава (на Русия), нито после (на СССР), нито сега, когато явно се вижда какво е направил за България Цар Фердинанд, Цар Борис III и какво са направили всички управлявали България след това.
Ето защо, нито на Фердинанд, нито на Борис ще има паметник. Впрочем, забележете - паметниците на тези, които са направили нещо за България са строени и поставени ПРЕДИ 9. 9. -44. След това - само на руските окупатори.
Не се чудете за липсата на паметници - това е заложено във възпитанието както на родителите на съвременната младеж, така и на самата съвременна младеж. Наша грижа е да разясним някои неща, а именно:
- защо се отрича монатхията като форма на управление - защото не дава възможност на всеки (селянчето, циганчето и т.н.) да стане държавен глава. То, разбира се няма да стане, но възможност има
- Наследственната монархия е нещо много лошо, защото се предава по наследство -НЕ Е ВЯРНО. Колко от българските царе след Освобождението са завършили живота си на трона ? Батембрг - изгонен; Фердинанд - изгонен, Симеон - изгонен. Значи и Царя не е несменяем, но правилата там са други.
- Какво оставя Царя на наследниците си - ЦЯЛА ДЪРЖАВА, с нейните икономически успехи и падения, с нагласата на населението на държавата (поддръжка или не, задоволено население или негодуващо и т.н.). Наследниците на Царя са децата му и той ще се стреми да им остави просперираща държава и задоволено население. Както един баща гледа да остви колкото се може повече на децата си - така и един цар
цитирай
2. boliarkabg - промити мозъци и това е факт. Дру...
18.08.2011 10:08
промити мозъци и това е факт. Другите държави, винаги и сега, и преди полагат в земята царете си-било то добри или лоши. Ние също сме го правили-в земята,която са владели и управлявали, която е такава,каквато са я направили. Явно е, не зная защо не помислим малко логично колко много имат сметка да сме разединени и слаби. Кога ще спрем да мислим само негативно и да виждаме само лошото. Нима ние,обикновените хора сме само добри или само лоши? Ние също даваме и добро ,и лошо на семействата си. Същото е и с владетелите и държавниците. Това не значи,че трябва да ги отричаме,нали? Да милеем за своето такова,каквото е,не да го оплюваме в хор със зложелателите ни.
цитирай
3. medyto - продължавам
18.08.2011 10:43
продължавам:
се грижи за това, децата му да нямат проблеми НО вече не в рамките на семейството, А ВРАМКИТВ НА ДЪРЖАВАТА.
- Какво оставя, обаче, един президент на децата си - това, което е спечелил за СЕМЕЙСТВОТО си през живота си. Един президент има кръгозор ограничаван от семейството (повече пари, повече политоческо влияние, стабилизиране в политиката и т.н.), докато при царя това звучи по-иначе - по-стабилна икономически ДЪРЖАВА, авторитетна политически ДЪРЖАВА и т.н.
Погледнете в тази светлина ивършеното от българските царе на Третото Българско Царство и свършеното от есички след тях.

Извинявай, ZAW 12929, моя коментар към твоя постинг заприлича на самостоятелен постинг, но темата ми допадна, и не можах да се стърпя. Извинявай още веднъж.
цитирай
4. zaw12929 - Тази тема иска дипълване и го правите:
18.08.2011 11:26
medyto написа:
продължавам:
се грижи за това, децата му да нямат проблеми НО вече не в рамките на семейството, А ВРАМКИТВ НА ДЪРЖАВАТА.
- Какво оставя, обаче, един президент на децата си - това, което е спечелил за СЕМЕЙСТВОТО си през живота си. Един президент има кръгозор ограничаван от семейството (повече пари, повече политоческо влияние, стабилизиране в политиката и т.н.), докато при царя това звучи по-иначе - по-стабилна икономически ДЪРЖАВА, авторитетна политически ДЪРЖАВА и т.н.
Погледнете в тази светлина ивършеното от българските царе на Третото Българско Царство и свършеното от есички след тях.

Извинявай, ZAW 12929, моя коментар към твоя постинг заприлича на самостоятелен постинг, но темата ми допадна, и не можах да се стърпя. Извинявай още веднъж.

цитирай
5. zaw12929 - промити мозъци и това е факт. Дру...
18.08.2011 11:29
boliarkabg написа:
промити мозъци и това е факт. Другите държави, винаги и сега, и преди полагат в земята царете си-било то добри или лоши. Ние също сме го правили-в земята,която са владели и управлявали, която е такава,каквато са я направили. Явно е, не зная защо не помислим малко логично колко много имат сметка да сме разединени и слаби. Кога ще спрем да мислим само негативно и да виждаме само лошото. Нима ние,обикновените хора сме само добри или само лоши? Ние също даваме и добро ,и лошо на семействата си. Същото е и с владетелите и държавниците. Това не значи,че трябва да ги отричаме,нали? Да милеем за своето такова,каквото е,не да го оплюваме в хор със зложелателите ни.

Не съм историк, но има нща, които всеки трябва да знае... да подкрепя, да има гордост за принадлежност Нека казваме доброто. Винаги чуждите сили надделяват над управниците ни. но и ние не сме безсилни. Няма нужда от закани, а от обективно изясняване фактите, които ни помагат да вървим напред
цитирай
6. medyto - Болярке. не е точно така - НЕ ВИНАГИ. ...
18.08.2011 16:45
Болярке. не е точно така - НЕ ВИНАГИ.
-Чуждите сили не попречиха на княз Батемберг да обяви Съединението;
-Чуждите сили не попречиха на княз Фердинанд да обяви Независимосатта на България и да стане ЦАР ФЕРДИНАНД;
-Чуждите сили (Хитлер) не принудиха Цар Борис III да изпрати войници на фронта;
-Чуждите сили (Хитлер) не принудиха Цар Борис III да изпрати българските евреи в лагерите
сигурно има и още, но считам, че и това е достатъчно
А сега си помислете, кои чужди сили какви неща ни принудиха да правим след сакралната дата 09.09.1944
цитирай
7. zaw12929 - Да изброяваме- обидно и трудно
20.08.2011 16:06
medyto написа:
Болярке. не е точно така - НЕ ВИНАГИ.
-Чуждите сили не попречиха на княз Батемберг да обяви Съединението;
-Чуждите сили не попречиха на княз Фердинанд да обяви Независимосатта на България и да стане ЦАР ФЕРДИНАНД;
-Чуждите сили (Хитлер) не принудиха Цар Борис III да изпрати войници на фронта;
-Чуждите сили (Хитлер) не принудиха Цар Борис III да изпрати българските евреи в лагерите
сигурно има и още, но считам, че и това е достатъчно
А сега си помислете, кои чужди сили какви неща ни принудиха да правим след сакралната дата 09.09.1944

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11955223
Постинги: 5398
Коментари: 12316
Гласове: 62092
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930