Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2012 07:09 - Българските издателства активно се възползват / български сериали да стават визитки на България
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 4312 Коментари: 14 Гласове:
18

Последна промяна: 27.01.2012 11:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 защото засега :   
Тази държава финансира филмопроизводството, книгоиздаването и други сектори в областта на културата.   Активно е и  финансирането на телевизионни сериали.
Преди дни в медиите се съобщи за жестоко изнасилване на българска студентка. Сеиалът  "Пепел от рози" разглежда такъв проблем и актьорите на главните роли  са номинирани за най добрите за 2011.  
http://bulabroad.ovo.bg/load
Пепел от рози - всяка  вечер в 20 часа imageimage     Друго, което се вижда, че всеки сериал показва красотите на столицата, традиционната турска, балканска музика , привлекателността на курортите и е нещо, като визитка на Турция за  туризма. Инвестициите за филми дават резултат в много посоки и има от какво да се поучим. 

От 2005 г. досега Турция е продала 116 сериала в 76 страни. Бурното развитие на този сектор и възможностите, които има за въздействие върху зрителите от различни възрасти и различни националности, стоят в основата на решението на държавата да спонсорира сериалите.

Гледайте внимателно създатели на българското кино и вижте, то как да стане визитката на България.

За тези, които натякват, че се гледат турски сериали - ами все вашите тъпоупи коментари ли да гледаме?! От тях нито спомен, нито доход, а само нагнетяват омраза и отблъскват зрителите...  

 България трябва да печели от български филми, като съдържание, игра, като показване красотата на природата, на курортите. Навсякъде по света българските певци, като се появят завладяват, печелят първите места.
 Защо в българските сериали ги няма, няма го и другото. Обстановката  на действията няма дизайн, детайлите не се съпрожождат с българска музика. Или и вие се заразихте отъ медиите, които ни пускат по цял ден само чужденци изпълнители. Рекламират ги, разказват как са зависими от дрогата- защото вие сте под прикритие рекламатори на дрогата.

 Стига, защитее българската култура , накарайте чужденците като гледат филма, да пожелаят да посетят истинските места с истинските имена от календара на туризма. Сложете именити пежци там!  Ако вие не харесвате българското- защо другите да го правят?!


Сега:  какво става в Турция: наша съседка днес и в бъдеще

Според протокол, подписан от министерството на семейството и министерството на културата и туризма,  финансират се  телевизионни сериали, в които на преден план са семейните ценности, възпитанието на децата, формирането на морални добродетели.

Протоколът предвижда сформирането на комисия от представители на двете министерства. Проектите за телевизионни сериали ще бъдат представяни пред комисията и онези от тях, които отговарят на критериите, ще бъдат финансирани. 

По този начин се цели да бъдат улеснено заснемането и разпространениетона сериали, в които се дава предимство на жизненоважни за турското общество проблеми като образованието на момичетата, ограничаването на религиозните бракове и свързаните с тях многоженство и извънбрачни деца, разводите, уважението към възрастните хора и грижите за тях, грижите за децата с увреждания, с психологически отклонения, мястото и ролята на жената в съвременното общество, домашното насилие и други теми.

Подобен проект Турция има и за финансирането на турската литература в чужбина. Проектът се нарича Теда и се финансира от турското министерство на културата и туризма. Благодарение на проекта Теда турска литература се издава в над 60 страни по света. 

Българските издателства също много активно се възползват от финансирането на проекта Теда. Всяка година по около 15-20 български издателства получават субсидии в рамките на Теда и издават турска литература – романи, стихове, детски книги. Гласувай:
181. mt46 - В Турция
27.01.2012 08:16
се ценят много повече културата и моралните ценности... Това не е само държавна политика. Забелязал съм, че зад един турски сериал стоят десетки частни фирми...
цитирай
2. hristo27 - Каквато и стойност да имат, няма да ...
27.01.2012 08:26
Каквато и стойност да имат, няма да гледам турски сериал!!!
цитирай
3. zaw12929 - се ценят много повече културата и ...
27.01.2012 08:34
mt46 написа:
се ценят много повече културата и моралните ценности... Това не е само държавна политика. Забелязал съм, че зад един турски сериал стоят десетки частни фирми...

Мисля , че и у нас започва същото
цитирай
4. hristo27 - Каквато и стойност да имат, няма да ...
27.01.2012 08:46
zaw12929 написа:
hristo27 написа:
Каквато и стойност да имат, няма да гледам турски сериал!!!


Браво, недей, може да получи човек инсулт..., да избягваме стресовете, но с тях са пълни американските тъпотии. Най добре да се гледа "Дързост и красота.... най гледания филм у нас... и резултати има овладяхме сексуалната свобода и безотговорност... Те са школа за престъпници...
Не е задължително

Жалко дето така са ни възпитали силно да мразим и турци и ... църква иначе уж следваме завета на Левски, а той... говореше за обща република...Това, че не желая да гледам турски сериали, съвсем не означава, че мразя турците. Погрешно си ме разбрал. Но такива филми, както и латиносериали и "Дързост и красота" просто не могат в никакъв случай да ме заинтригуват.
цитирай
5. smani - !
27.01.2012 10:09
Не харесвам турски сериали!
Ей българи!!!!!
цитирай
6. atil - Досега съм гледал само един турски ...
27.01.2012 14:15
Досега съм гледал само един турски сериал и то случайно, защото не обичам сапунките, това е женски жанр и за пенсионери...Обаче реших да го гледам и да го следя защото се оказа стойностен а после почти се влюбих в главната героиня. Филма се казва "Гордата Аси"и го слагам по-горе от подобните американски и латиноамерикански,които са лековати и тъпи. Български сериали не гледам ,както и български филми с редки изключения(например от времето на демокрацията - "Вампири тълъсъми" и още 2-3 филма). Другите ми изкарват нервите и почвам да псувам...Но то какъвто е живота и хората ,такива са и сериалите...Вижте първите серии от сериала "Записки по българските въстания", изключително сполучлив образ на Захари Стоянов и много сполучливо предадена атмосфера и картина на българското общество през втората половина но 19 век. Вижте филма "Съдията" с Георги Черкелов(първия и май засега последен български уестърн), доста сполучливо е направен и историческия филм "Денят на владетеля" с Васил Михайлов. Починалия Коста Цонев(Бог да го прости!) има много сполучливо и трайно присъствие в киното, което е за гледане също.Още два сполучливи сериала и с висока художественна стойност мога да посоча - "Капитан Петко войвада" пак с Васил Михайлов и четирисерийния филм за Дан Колов,направен по времето на демокрацията.Вкарал съм го в руските социални мрежи дори без субтитри и дублаж.Те сами пожелаха(най-голямата група на техните борци и самбисти).Нямаме филми дублирани на чужди езици и със субтитири на чужди езици.А ако има такива те са от преди 30-40 години. А иначе ,мазохизма,дебилството, злобата,завистта и простащината,както и фантастичните внушения на всякакво ниво са присъщи на съвременното българско изкуство от средата на 20 век до днес.Съобразени с мелодиката и текста на химна на република България - еманация на траурния тържествен марш при масовата деградация и погребение на България и българския народ!
Постинга е добро попадение, киното се настани в телевизията а тя е част от ежедневието т.е. от живота на болшинството от населението.
цитирай
7. kass - zaw12929
27.01.2012 14:34
Поздрави за поста zaw12929, макар да не са го разбрали в същинската му част. Няма значение чие изкуство даваме за пример, има значение единствено и само какво послание носи то.
Поздрави още веднъж...
цитирай
8. zaw12929 - Поздрави за поста zaw12929, макар ...
28.01.2012 08:11
kass написа:
Поздрави за поста zaw12929, макар да не са го разбрали в същинската му част. Няма значение чие изкуство даваме за пример, има значение единствено и само какво послание носи то.
Поздрави още веднъж...

urocite se u`at bawno, no... доброто предстои да наложим добротата
цитирай
9. zaw12929 - Досега съм гледал само един турски ...
28.01.2012 08:20
[quote=atil]Досега съм гледал само един турски сериал и то случайно, защото не обичам сапунките, това е женски жанр и за пенсионери...Обаче реших да го гледам и да го следя защото се оказа стойностен а после почти се влюбих в главната героиня. Филма се казва "Гордата Аси"и го слагам по-горе от подобните американски и латиноамерикански,които са лековати и тъпи. Български сериали не гледам ,както и български филми с редки изключения(например от времето на демокрацията - "Вампири тълъсъми" и още 2-3 филма). Другите ми изкарват нервите и почвам да псувам...Но то какъвто е живота и хората ,такива са и сериалите...
. Починалия Коста Цонев(Бог да го прости!) има много сполучливо и трайно присъствие в киното, което е за гледане също.Още два сполучливи сериала и с висока художественна стойност мога да посоча - "Капитан Петко войвада" пак с Васил Михайлов и четирисерийния филм за Дан Колов,направен по времето на демокрацията.Вкарал съм го в руските социални мрежи дори без субтитри и дублаж.Те сами пожелаха(най-голямата група на техните борци и самбисти).Нямаме филми дублирани на чужди езици и със субтитири на чужди езици.А ако има такива те са от преди 30-40 години. А иначе ,мазохизма,дебилството, злобата,завистта и простащината,както и фантастичните внушения на всякакво ниво са присъщи на съвременното българско изкуство от средата на 20 век до днес.Съобразени с мелодиката и текста на химна на република България - еманация на траурния тържествен марш при масовата деградация и погребение на България и българския народ!

гледали сме ги, обичаме ги, НО ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА....
У нас СЕГА младежите гледат ПОЛИЦЕЙСКИ , ЗА КАТАСТРОФИЧНИ СЪСТОЯНИЯ- ТАКИВА, ДЕТО НЕ ОТРАЗЯВАТ ИСТИНСКИЯ ЖИВОТ, НИТО ДАВАТ ПОЛЕ ЗА РАЗМИСЪЛ И КАТАРЗИС
СЕГА ГЛЕДАТ холивудския сериал "Дневниците на вампира" , защото ГЛАВНАТА РОЛЯ СЕ ИГРАЕ ОТ БЪЛГАРКА
цитирай
10. zaw12929 - ИСКАМ ДА РАЗГРАНИЧА НАШИТЕ И ТУР...
29.01.2012 07:20
ИСКАМ ДА РАЗГРАНИЧА НАШИТЕ И ТУРСКИТЕ ...,които се изпълняват от талантливи актьори, които са правени по предварително написани, нашумели романи, повести, които са направени с държавни пари,

а не да рекламират компании, монополи, както САПУНКИТЕ, които са били изработвани със спонсорството на фирмите за перилни средства на САЩ- често по набързо скалъпвани истории, имайки предвид, че ние сме аборигени и че доброзорлям ще ни ги продадат, като част от заема, който са ни отпуснали...
цитирай
11. анонимен - аз
06.02.2012 23:59
Ти си един мизерен турчин качваш лъжливи статии ... "нямало" робство, Турция не знам си какво чий го дириш тука бе сине майчин резан?
цитирай
12. zaw12929 - Каквато и стойност да имат, няма да ...
17.10.2012 21:01
hristo27 написа:
Каквато и стойност да имат, няма да гледам турски сериал!!!


ОМРАЗАТА Е ЛОШ СЪВЕТНИК. ДАЖЕ ГРЯХ! ТАКА НИ ВЪЗПИТАВАХА, НО... ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОСЪЗНАЕМ
цитирай
13. zaw12929 - се ценят много повече културата и ...
17.10.2012 21:02
mt46 написа:
се ценят много повече културата и моралните ценности... Това не е само държавна политика. Забелязал съм, че зад един турски сериал стоят десетки частни фирми...


ТОВА ЗАПОЧНА ДА СТАВА И У НАС- ДОБРИЯ ПРИМЕР Е ЗАРАЗИТЕЛЕН
цитирай
14. zaw12929 - Ти си един мизерен турчин качваш ...
17.10.2012 21:06
анонимен написа:
Ти си един мизерен турчин качваш лъжливи статии ... "нямало" робство, Турция не знам си какво чий го дириш тука бе сине майчин резан?


КАКВО СИ ВЪОБРАЗЯВАШ? АЗ НЕ СЪМ ТУРЧИН И ТУРЦИТЕ НИКОГА НЯМА ДА МЕ НАРУГАЯТ, ДА НАПИШАТ ТАКАВА ПРОСТОТИЯ ЗАЩОТО ИМАТ КУЛТУРА И ВЪЗПИТАНИЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12916916
Постинги: 5571
Коментари: 12910
Гласове: 65602
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31