Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2013 07:59 - лесни десни протести
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3281 Коментари: 9 Гласове:
10

Последна промяна: 05.08.2013 18:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Сигналите, които излъчваме , като държава са безумни: сваляне на лигитимното правителство от партии загубили изборите и да сме демократична страна , членка на ЕС?!  няма как, но ще се оправим ли?! 
 Кой прави това?! Роми, които безпокоят често Европа, безработни, бедни, неграмотни, хората лишени от средства  за да  оцеляват?! Не могат да си платят сметките, да си купят хляб, банки са им взели жилищата, нали 200 000 фирми са фалирали?!  Съвсем не са такива българските протестиращи:

“Минималната заплата в България е по-ниска от тази в селските райони на Китай. Това е доста странно, при положение че сте страна от Европейския съюз (ЕС).” Това недоумение изрази Робърт Кайло, експерт в Международната организация на труда, по време на конференция за заетостта и доходите, организирана от синдикатите
“Хората, които получават минимална заплата,  живеят с под 4 евро на ден.
Установи се, че до 200 лева получават над 800 000 пенсионери и те измират и това е гиноцид. Щом имат доходи недостатъчно за оцеляването им”, разкритикува ниските доходи у нас и Шарън Бъроу, лидер на Международната конфедерация на профсъюзите.

“Средната заплата също е доста по-ниска спрямо останалите страни в ЕС”, добави тя.
България е страната с най-висок дял на хора в риск от бедност или социално изключване. Само за 2012 г. на улицата са останали 36,000 семейства и 120,000 души са изгубили домовете си.

След първата национална катастрофа, когато дуржавата приема бежанци- изгонени от взетите територии са били по малко- от бедстващите днес.Ние  вече сме в национална катастрофа от февруари тази година и е наложително да се решават въпросите на бедните, а не капризите на искащите власт неоснователно и противозаконно. И да се подкрепят от вън- заради чужди интереси, без грижа, че България загива ... тя намаля с 2 милиона и това продължава. Никакви сирени, свирки и викове "ОСТАВКА" няма да покрият истината, трябва отговорност за тези кръстоносци на беззаконието, които без срам твърдят, че били за върховенство на закона, че нямало почтеност морал?!  А те нямат съвест нито отговорност за съдбата на тези страдащи подложени на геноцид хора за 95% от българите.
Годините на ГЕРБ са убийствени:
- 700 000  безработни;
- нови 120 000 бездомни;
- 200 000 затънали в кредити;
- 51% от българите живеят в крайна бедност;
- 53% от пенсионерите живеят в крайна бедност;
- 4 милиона българи са в риск от тотално социално изключване.

  Протестите се организират от хора, които са образовани ( но, не са тези 30% млади, завършили образование и до 29 си година нямат работно място

Протестиращите  нито са бедни, нито са безработни. Те са алчни, високомерни, те не искат диалог, те са ултимативни:  Те искат да са още по богати и затова трябва да управляват, да продължават да държат страната ни в списъка на най корумпираните с най бедни и болни жители, като с помощта на медиите организират протести- не с икономически искания, не протести на леви, а десни, защото искат властта и толкова!

НАЧАЛОТО е поставено
на 13 май 2013:
13.05 11:18 - България пред прага на гражданска война !!! Автор: bringo Категория: Политика   Прочетен: 1263 Коментари: 0 Гласове: 4 Последна промяна: 13.05 11:26     "...Сега обачие след тези фалшификации въпросът е не кой ще управлява, а кога ще имаме нови избори?...."
    
от 13.05 още няма Правителство...

София- столицата протестира с платени протестиращи-  тръгнали на протестен "кръстоносен поход с цел да разбунтуват страната, отговорила достоино: Не е време за оставки- време е за работа: Искат:  
Спокойствие за правителство и парламент, да продължават да работят - пред които стоят  бедността, шанс за бизнеса, отваряне работни места, пробойните на средства, осигуряване доходи за нормален живот на българите. Лигитимно избраното правителство  е шанса то започна промени, начертани от февруарските протести и ще продължи. Никъде няма десни протести само у нас - за власт по втория начин с метеж!! И се заблуждава света и се приписват на управниците грехове и се прилага насилие.
Да България в момента се показва, като недемократична от страна на партиите, които загубиха изборите и се опитват с метежи да се върнат  в управлението, като предизвикат предсрочни избори. Това е демокрацията- има избори, резултатът се приема какъвто е. Всякакви реформаторски приумици, протести с политически искания са в противоречие с Конституцията. Причината за протестите: нарекли се сини реформатори:  идваха на власт все с взлом- червените им отстъпиха 1992, 1997 - и те окрадиха, съсипаха България, страна сме без икономика,   а сега се опитват да препишат своите вреди на днешните управници , защото народът иска сметка, отговорност.  Реформаторите  искат властта с метеж, за да си замажат грабежите  и вдигат  пушилка, със  сирени, невъобразимо викане  за да замъглят истината. Хората помнят  съсипаха икономиката на държавата: ликвидатори, лучникови бонове, намаляване три пъти доходи и пенсии
НЯМА НИТО ЕДНО ДОБРО НАПРАВЕНО ОТ РЕФОРМАТОРИТЕ И ТЕ ЩЕ ИЗТЕКАТ В КАНАЛА НА ИСТОРИЯТА, ако продължават тези напъни и блокират пътя на държавата. НАСЛЕДСТВОТО ОТ ПАРТИИТЕ НА ЕНП Е УЖАСЯВАЩО:
1. малки пенсии, 800 000 безработни,  болни, негранотни и  шепа богаташи
2 300 гадни "ДЕМОКРАТИЧНИ" "партии"

ЕТО ЕДНО МНЕНИЕ:  Къв е тоя реформаторски блог?
Автор:
kolevdobri Категория: Политика   image
Прочетен: 8 Коментари: 0 Гласове:1 ТЕ ПЪРВО ДА СЕ ОТРЕКАТ ОТ МИНАЛОТО СИ, ЧЕ НИКАК НЕ Е ПРИЯТНО, ЗАЩОТО МИЛИОНИ БЪЛГАРИ БЯХМЕ ПРЕКАРАНИ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ СИНИ И ПРОИЗВОДНИ НА СИНИТЕ ПОЛИТИЦИ. ТОВА БЕШЕ ПОРЕДНАТА ШАЙКА КОМУНИСТИЧЕСКИ СЛУГИ, КОИТО ДОЙДОХА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА С ЕДИНСТВЕНАТА СИ ИДЕЯ ДА ГРАБЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ.
НАКРАЯ ДОЙДЕ БАТЕ БОЙКО С КОЛЕМИТЕ ОБЕЩАНИЯ И СЛЕД НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ СИ ОСТАНАХМЕ СЪЩО ТАКА БЕДНИ, НЕКОНКУРЕНТНОСПОСОБНИ И НАКРАТКО КАЗАНО - ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ НЕСВОБОДНИ.  И ТАКА...СТИГНАХМЕ ДО ИДЕЯТА ЗА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК. САМО ГИ ПОГЛЕДНЕТЕ - БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ? ЗАЩО НЕ ИЗЛЯЗАТ С ХОРАТА НА ПРОТЕСТИТЕ, ЗАЩО НЕ ОГЛАВЯТ НЕДОВОЛСТВОТО? ЗАСТАВАТ ЗАД НЯКАКВИ МИКРОФОНИ В НЯКАКВА ЗАЛА И РАЗЧИТАТ НА СИЛАТА НА ТЕЛЕВИЗИЯТА, ЗА ДА ОБЛЪЧАТ ТЪЛПАТА. НЕЩАСТНИЦИ.   прочети още:

ЗА ДА ОТИДЕМ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ТРЯБВА:


1. СПЕЦИАЛНИЯ СЪД ДА РАЗСЛЕДВА БОГАТСТВОТО НА ПОЛИТИЦИ НА ТЕХНИ БЛИЗКИ, управлявали 23 години по нарочен закон, където те да се впишат поименно, че са без депутатски имунитет , да се даде шанс на прокуратурата да ги разследва.            

2. Установване хората с  ОФШОРКИ,СМЕТКИ В ЧУЖДИ БАНКИ. ИМОТИ В ЧУЖБИНА.

3. РЕДУЦИРАНЕ ПАРТИИТЕ ДО 5-6 БРОЯ

4. ПРОЕКТ ЗА ПОВИШАВАНЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КУЛТУРА

5. ПРОЕКТ ЗА ИЗКОРЕНЯВАНЕ ОМРАЗАТА, ЗА ПРИКЛюЧВАНЕ БОРБАТА СРЕЩУ тУРЦИЯ, ОМРАЗАТА СРЕЩУ СЪСЕДИТЕ НА БАЛКАНА

6. ОБУЧЕНИЕ ЗА ОЦЕНКА  НАЦИОНАЛНИ ПРИОРИТЕТИ

7. СЛЕД ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ТЕЗИ 6 ТОЧКИ- ИЗРАБОРВАНЕ НОВ ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС

8.  ПРОЕКТ ЗА ПОВИШАВАНЕ ПРАВНАТА КУЛТУРА И КАКВО Е ТОВА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА
ИНФОРМИРАНЕ ОБЩЕСТВЕНОСТТА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА УПРАВЛЕНСКИТЕ ПРОГРАМИ-  ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ

9. ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ С ИКОНОМИЧЕСКИ ИСКАНИЯ,

10, УТВЪРЖДАВАНЕ БЪЛГАРИЯ, БЕЗ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ, БЕЗРАБОТИЦА под 6% СТРАНА С ВОДЕЩА ИКОНОМИКА в ЕНЕРГЕТИКАТА , СВЕТОВЕН ЦЕНТЪР
 ( НАПРИМЕР:
НА ЕЛЕКТРО МОБИЛИ, ЕТ СПЕЦИАЛИСТИ, БАЛНЕОЛЕЧЕНИЕ)

Ето какво бъдеще искат за България протестиращите: да погледнем в бъдещето на Америка Автор: zahariada Категория: Политика   image
Прочетен: 76 Коментари: 0 Гласове: Елате в Детройт, за да погледнем в бъдещето на България  и на  Америка  :Така дойде разрухата в Детройт, скъпи приятелю. Елате и вижте вашето бъдеще.
За да стане така у нас, дайте на Реформаторите власт!! На ход са протестиращите и тези, които ги употребяват!
Ето какво мисли  kozme 
00:28 - АМИ СЕГА НАКЪДЕ ? Категория: Политика ..... САМО ЦИТАТ:
Ние работещите искаме ясна платформа от вас - протестиращите:
  - ясните причини за тези демонстрации.         когато ви питат какво искате - отговорете ясно и точно. Мълчите ли - това ще е отговорът на корупцията. К
орумпираните личности в България нямат място, нямат стойност- всеки ги отхвърля!
Народа на България не е 5 000, нито е 50 000, нито е 500 000 човека, България е с население около 7, 800 000 човешки същества, от които около 6 000 000 са пълноценни гласоподаватели. Важна е тяхната дума за политическото устройство.

ДРУГ УЧАСТНИК В ПРОТЕСТИТЕ:

Не приемам по какъвто и да било начин да се ограничават правата и свободите на гражданите или да се ограничава конституционното им право да отстояват гражданската си позиция, но това не беше протест, не беше събрание или митинг, а ЦИРК. Същия този цирк, който включи в програмата си широка и безпощадна манипулация на общественото мнение, нападение над журналисти и безнаказаност. Очеваден е факта, че групичка от партии и техните лидери, които не успяха да се включат в този брой на Народното Събрание, като представители на народа, отново яхнаха недоволството на гражданите. Обявиха цялата тази гротеска за надпартиина и независима, а  съвсем не е така, още повече в присъствието на кръга "Капитал", "Сорос", "Инвеститор Бг", "14ти Януари", "Реформаторски болк" и "Зелените. Те бяха организатори на фестивала "Танцувай с мен" срещу "Орехотрошачката"... Надявам се никога повече да не бъдем свидетели на подобни мероприятия в центъра на столицата ни и  в България.
А СЕГА НАКЪДЕ? 
ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ  ТУК:
http://demokraciq.blog.bg/politika/2013/08/05/ami-sega-nakyde.1136517

ТАНЦУВАХМЕ, СВИРИХМЕ, ВИКАХМЕ, А СЕГА НАКЪДЕ ?

СПОДЕЛЕНО ОТ ДРУГ МИРНО ПРОТЕСТИРАЩ, НО ДОБРЕ ПЛАТЕН: ИМА ПРОГРАМА:
- План за сваляне на правителството Орешарски   Автор: bringo Категория: Политика   image
Прочетен: 243
ВИЖ ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛ НА ПЛАТЕНИЯ МИРЕН ЧОВЕК!!
   Ако искате протестите да бъдат ефективни, трябва да изпълните този платн:
1. Трябва плътно да заградите народното събрание и да не давате достъп на депутати до него.
2. Нужно е да заградите министерския съвет и да пречите на цялия министерски съвет да функционира.
3. Нужно е да протестирате само и единствено през деня, когато е работното време, а не да се хабите през ноща и късно вечер!
4. Нужно е да блокирате колите на основните лидери на тази управляваща коалиция, заедно с премиерът, който трябва да бъде поставен под натиск!

Всички останали форми и начини на протест са неефективни и няма да доведат до оставката на това правителство!

 
Гласувай:
10
01. zaw12929 - Разиграва се режисирано опасна ...
05.08.2013 08:27
Разиграва се режисирано опасна омраза, злоба и желание за мъст, защото само при управлението на БСП :
- станахме страна членка на ЕС
-удвоина доходите заплати и пенсии
- намалиха външния дълг
- привличаха по 20 милиарда инвестиции на година затова имаше ръст на икономиката над 8% , безраборица 5% а цега регистрираната е 15%

протестиращите инат задача унищожаването на България- само това могат рефорнаторите: НАМАЛАВАТЕ ДЪРЖАВНОСТТА ДО ХАОС, ИКОНОМИКА И НАСЕЛЕНИЕ ДО НУЛА- ТОВА ЩЕ ПРЕСЕЧЕ ТОВА ПРАВИУИТЕЛСТВО...
цитирай
2. socialismus - Свободата за сдружаване е важна и демократична
05.08.2013 08:47
Само свободата на гражданите може да определи "РЕДУЦИРАНЕ ПАРТИИТЕ ДО 5-6 БРОЯ".
цитирай
3. zaw12929 - Докато умните се наумуват- лудите ...
05.08.2013 09:22
Докато умните се наумуват- лудите ще се налудуват, а това е опасно за всички.

Българите сме … търпеливи, умни, красиви и миролюбиви, даже гостоприемни. - Нареждаме се в първия ред на образованите народи. Само ние имаме празник на просветата, дали сме на света азбука… да изброявам хубави по хубави…

„Но, всяко стадо има мърша” Уникални сме, защото, ако другите страни имат 2-3 партии, за да има демокрация- ние имаме 300!! Един … беше казал , че у нас диваци и варвари са само… а защо живеем дивашки?! От онова време, когато сме имали и хайдути и хайдуци… с две думи- силно „мразим и любим”

Ако няма келепир за нас мразим – Щом новите управници ще премахват 1200 регулации- ще отнемат хляба на чиновника да взема рушвет и други лошотии се задават. То демокрацията е такова нещо, дето хората са равни пред закона. Щом избора мине- няма спор. Щом съд реши- няма коментар- това е законността. У нас- щом законът не е в наша полза- няма да го спазим. Малцинство сме, ннякакви 100 пиещи безплатно кафе, добре платени, ама наашата да мине
цитирай
4. mitkaloto - Колко хора в България имат доходите ...
05.08.2013 09:33
Колко хора в България имат доходите на софияци?Каква е безработицата в София и в другите градове?И къде са хилядите,които ще правят поход София-Варна?Тръгнаха 10 останаха 5.Или както казва една тел.журналистка"Площада е празен.Но, те са тръгнали и всеки момент ще бъдат тука."Грънци!
цитирай
5. zaw12929 - Евентуалното президентско вето ...
05.08.2013 09:40
Евентуалното президентско вето върху промените в закона за бюджета ще постави под въпрос плащанията по програмите за социално слабите и плащанията на задълженията на държавата към бизнеса, обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред БНР.

"Ако разходите за социално слабите и за фирмите не се случат, не знам кой ще бъде отговорен", запита министърът.

Относно темата за промените в нормативната уредба в енергийния сектор Драгомир Стойнев добави, че те целят спасяване на сектора и дават резултат от първия си ден.

"За първи път се постигна намаление не само на цената на електроенергията за бита, но и за индустриалните потребители", подчерта той.
цитирай
6. zaw12929 - Само свободата на гражданите може ...
05.08.2013 10:44
socialismus написа:
Само свободата на гражданите може да определи "РЕДУЦИРАНЕ ПАРТИИТЕ ДО 5-6 БРОЯ".

да, но ако всичките искат добруването на българия- защото ПАРТИЯ- ЗНАЧИ ЗАЯВКА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА- идеите ногат да са някоко начина най много до 5-6

тези 300 партии са резултат от лидерски желания, както казали наблюдателите- вождове бол, няма електорат

всеки войник се вижда генерал, всеки лидер на партоя- министър председател а това е опасно при 300 партии се нацажда ненужна омрраза. Време е и ДПС да се влее например в БСП
Ето, десните ще се реформират- ще се обединят, което е много добре. същото се отнася и до националистите. До левите за да се изравним с демократичните държави..Не ни трябват 300, дори 30 или 10 партии, а единение, около съдбата на България. Демокрацията изисква да приемеш, да си толерантен с идеите различни от твоята, а не да я маскачиш. Друго е да показваш ако има противозаконни действия
цитирай
7. zaw12929 - mitkaloto Колко хора в България ...
05.08.2013 11:12
mitkaloto Колко хора в България имат доходите на софияци? Каква е безработицата в София и в другите градове?И къде са хилядите,които ще правят поход София-Варна?Тръгнаха 10 останаха 5.Или както казва една тел.журналистка"Площада е празен.Но, те са тръгнали и всеки момент ще бъдат тука."Грънци!
ЗА СОФИЯ: ЗАПЛАТИЕ СА ДВОЙНИ, ЦЕНИТЕ ПО ПАЗАРИТЕ НАПОЛОВИНА
цитирай
8. zaw12929 - Готви се нов механизъм, който ще ...
05.08.2013 15:34
Готви се нов механизъм, който ще определя размера на минималната работна заплата, съобщи в ефира на БНТ социалният министър Хасан Адемов. Идеята ще бъде дискутирана по време на заседанията на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).

Адемов очаква до седмица да бъде подновена работата на тристранния съвет за социално сътрудничество, а основната тема за дискусиите ще бъдат доходите.

В края на миналата седмица беше премахната поправката „Яне Янев” (според която и ръководствата на синдикатите и работодателските организации, които са членове на тристранния съвет – КНСБ, “Подкрепа”, КРИБ, БСК и БТПП, трябва да декларират имуществото си пред Сметната палата) и социалният министър смята, че работодателските организации ще се върнат в НСТС.

В механизма за минималната работна заплата ще има индикатори и критерии като например инфлацията, линията на бедността и средната работна заплата. "Тези критерии са измерими и така правителствата няма да се изкушават да променят плановете за минималната работна заплата”, допълни още социалният министър.

Припомняме, че в предизборната си кампания БСП обеща минимална работна заплата от 450 лева в края на своя управленски мандат. Днес Адемов обясни, че да бъде изпълнено това обещание ще трябва да бъдат разработени цели и определени стъпки за достигане обявения размер.

Социалният министър коментира още, че се правят максимални усилия в края на годината да бъдат раздадени и коледни добавки за пенсионерите.
цитирай
9. zaw12929 - КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИЯТ: ВЪЗМУТИТЕЛНА ...
05.08.2013 17:46
КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИЯТ: ВЪЗМУТИТЕЛНА Е ТВОЯТА ПРОСТАЩИНА И НЕУКОСТ, ЧЕ
Народът на България не е 5 000, нито е 50 000, нито е 500 000 човека, България е с население около 7, 800 000 човешки същества, от които около 6 000 000 са пълноценни гласоподаватели. Важна е тяхната дума за политическото устройство.Я се вижте-
ПЕТИМА!!! 1/ 1 200 000 ИЗБИРАТЕЛИ ДА САМО:
5 са тръгнали към Евксиноград!!! Компетентните органи ви гледат сеира и с доброта очакват да се осъзнаете, че няма как да има демокрация и насилие... омразата е лош съветник!! ВИЖДАТЕ ЛИ КАК В ЕВРОПА ГИ РАЗГОНВАТ С ПАЛКИ...
Млад човек сте- няма да ви направят Министър Председател сега! Ако правите нещата демократично- може поне да поумнеете.
Това правителство е шанса за бедните, за безработните за 95 % от българите и за България да си върне доброто име. Направи го и ти- твоят път е да вземеш съдбата си в свои ръце и да реализираш нечтите си. Каи какво пречи да го постигнеш! Само така животът ти, лишен от умраза, ще е успешен и дълголетен.Това е твоят шанс, а не да хулиш лигитимно избраното преавителство, кой знае защо- плащат добра надница, но те няма да управляват- НАРОДА ГИ ХВЪРЛИ ЗАД БОРДА!!! ТЕ СА МАФИОТИ, МУТРИ, ОЛИГАРСИ И ТЕ ВИ ПЛАЩАТ... ЗА ДА СЪСИПЯТ БЪЛГАРИЯ.
ЗАМИСЛИ СЕ, КАКВО ДА ПРАВЯТ БЕЗРАБОТНИТЕ, БЕДНИТЕ- ТЕ СТОЯХА СЪС ЗАМРАЗЕНИ ДОХОДИ, ДОКАТО РАЗХОДИ ВЪРВЯХА НАГОРЕ... БЪДИ БЪЛГАРИН С ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ ИМА ГРЕШКА, ИМА И ... ПРОШКА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11953654
Постинги: 5398
Коментари: 12313
Гласове: 62089
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930