Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2015 18:05 - СТРАННАТА ИЗПОВЕД НА ЕДИН АТЕИСТ:
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1523 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 24.05.2015 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Това е неговото лого:

      image
       КАКО СИЙКЕ, не съм от тях!

Може би още пещерните хора са имали своите култове и прото-религии и са започнали да вярват в богове – съвсем нормално, човешкият мозък е любопитен и има нужда да си обясни необяснимото и измислянето е било основата на задоволяването на тоя стремеж през вековете в тия области, в които е нямало как да се добие знание. Може дори да се каже, че цялата човешка история е история на различни божества и митични създания… Всеки народ по Земята е имал своите богове (някои по един, други цели стада).  Някои народи обожествяват и персонифицират природата и природните явление – измислят си богове на гръмотевиците, на огъня, на слънцето, на луната, на Земята, на жътвата, на океана, По-късно исторически, други народи си измислят богове по свой образ и подобие, които покровителстват определени занаяти, после професии, и които са досущ като хора – бият се, карат се, развеждат се, изобщо голяма драма пада в античните религии. Разбира се, никой не вярва в тези богове вече. Исторически боговете биват забравени заедно с обществата, които ги почитат или вярванията за тях се трансформират в други. Интересно е да се проследи корена на различните вярвания и как едни богове “преминават” в други, като легендата за тях се доизмисля и се базира на някоя стара – така гръцкият Зевс става римският Юпитер, а легендите за различни египетски, персийски и сирийски божества, заченати непорочно и родени от девица по време на зимното слънцестоене, стават основата на разказа за Исус (както забелязва още римският историк Тацит през 116 г. сл,н.е.).
Ричард Докинс: Твърдя, че всички сме атеисти. Само дето аз вярвам в един бог по-малко, отколкото ти. Ако ми изброиш смислените причини, поради които ти отхвърляш всички останали възможни богове и божества, тогава веднага ще разбереш защо аз отхвърлям и твоя. Ти си вярващ християнин или мюсюлманин, нали? И не вярваш в Зевс? Нито в Атина, Аполон, Юпитер, Марс, Юнона, а дори и в Катцетлкоатл, Тзитзимл, Кзочиквецал (само ацтекските са стотина)? Нито в Один, Тор, Локи, Кали или Шива? Разбира се, че тия “божества” са просто измислици, легенди и приказки на древните народи, как може който и да е нормален човек наистина да вярва в тях и да им се моли, нали?
А как може който и да е нормален човек да вярва в твоя бог? Написал бил книга – уау, божествените книги  и митологии с лопата да ги ринеш – и доказателствата, че коя да е от тях е “боговдъхновена” са точно толкова, колкото че Слънцето е гигантска горяща топка камилска тор, която свещения египетски скарабей Кхепри търкаля всеки ден по хоризонта. С какво твоя бог е уникален, единствен и истински? Същите “аргументи” за съществуването на твоя бог , каквито ти даваш, са давали последователите на всички изброени горе и на хиляди други божества – и неизменно са твърдели, че техните богове са единствени – точно така, както правиш и ти. Ти обаче не вярваш в хилядите други богове. – ти си своево рода атеист спрямо тях. Аз също не вярвам в тях, аз също съм атеист. Разликата между мене и тебе е просто, че аз не вярвам и в още един бог.

МНОГО ЛЕСЕН ОТГОВОР: "Същите “аргументи” за съществуването на твоя бог , каквито ти даваш, са давали последователите на всички изброени горе и на хиляди други божества...


  ДА ЗАЩОТО БОГ Е ЕДИН , А МОЖЕ ДА ГО НАРИЧАТ ВСЕКИ НА СВОЯ ЕЗИК РАЗЛИЧНО

ДРУГ ВЪПРОС:  
ЗАЩО В УЧИЛИЩАТА НЕ СЕ УЧИ ВЕРОУЧЕНИЕ:  ЗАЩОТО ЧУЖДИ СИЛИ СЕ ЗАНИМАВАТ С УНИЩОЖАВАНЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО- ТЕ СА РЕГИСТРИРАЛИ НАД 1300 СЕКТИ В БЪЛГАРИЯ  И АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ- ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ И БЪЛГАРИЯ

Гласувай:
8
01. zaw12929 - Никой не наднича в мислите на дру...
24.05.2015 18:43
Никой не наднича в мислите на другия.Територия на единствена абсолютна човешка свобода. В мозъка на човека се раждат мисли, живее душата е граница между сили движещи материя и дух. Умът е най бързото нещо в света на нашето познание!С него само стигаме до всяка точка на вселената, до хора и събития от сегашното или миналото

Материалисти считат човека за най висш продукт на природата на обмислена програма! Преди всичко е мисълта-движи въображението, начертава създаването! Всеки път! Божиите промисли създават светове и епохи, които тепърва се разгада
ват. от божието създание с инструмента на мозъка-мисълта.

Наука, религия винаги ще вървят в отделни коловози-неприложими са законите на природата, над човешката душа. Науката- съвкупността от всички науки. Няма човек, знаещ всичко. Бог е цялата наука. Цялото множество от души и съдби! И на онези човеци,които не са между живите и на тези,които още не са родени.
На човечеството предстои да разбере същността на понятието заедност, което е по висшата форма на демокрация. Истинската! Когато хармонията ще изкорени злото. Нищо в живата природа не расте безцелно-завършва с плод,който дава семето за нов живот и замяна “родителите”на плода. Не е безцелен растежа на човечеството
Това,което се вижда в огромния природен видео-зон може със сигурност да познаем. Когато му дойде времето.

Не знаем местонахождението на Господа, но сме сигурни, че всеки от вярващите го носи у себе си. Дилемата е: да вярваме, че го има или да Го виждаме. От двете е избрано по приемливото, което няма да вреди на нас самите.

Ако имахме достъп до божите врати,те щяха да бъдат обсадени от невъобразими по състав и дължина опашки от молители, за какво ли не?! Затова пътят ни към Висшия разум е през пътеките на собствената ни глава и ум. Защото, пътищата на душата са и ще си останат дискретни. Човек може да бъде свенлив, прикрит, дори неискрен спрямо друг човек, но не и пред душата си, която е негова същност, лице пред него самия и Него-Бог.

Бог се отрича от комунизма- всеки атеист продължава комунизма- рушенето на религията.

Православната религия дава знания, учи на самодисциплина, на увереност в собствените сили, на полезната доброта. Тя спомага за развитието и обогатява с разкриването на законите на природата. В същото време каноните и са непоклатими, защото са част от природните закони.
Вярата не вреди на обществото, напротив, надменността на хора, заразени от утопията на комунизма ги изпълва с необяснимо отвращение към бедните вярващи, защото не си дават сметка, защо и как тези работещи бедни живеят в мизерия. Не си поставят за цел, да направят нещо добро за тях, гордеят се, че са атеисти, защото само вярващите в Бог са способни на полезна доброта...
Не е достатъчно да имаш диплом, да имаш голяма заплата и надменна душа, за да си човек.
Човекът, които вярва в Бог живее за човечеството, за близките си има семейство, деца, има морал и толерантност, което не му дава право да нарича необразованите НЕВЕЖИ. ВСИЧКИ СМЕ ДЕЦА НА БОГ И КОГАТО НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ, КАКВО ДОПРИНАСЯМЕ.
БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА ПО КОНСТИТУЦИЯ, ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ХОДИМ В ХРАМОВЕТЕ, ПОСТРОЕНИ ОТ ПРЕДЦИТЕ НИ И СА ЗАПАЗИЛИ БЪЛГАРЩИНАТА. ВСЯКО ОТРИЧАНЕ ПРАВОТО НА ВЯРВАЩИТЕ Е НЕВЕЖЕСТВО!
цитирай
2. zaw12929 - ЗАЩО ЧУЖДИ СИЛИ СЕ ЗАНИМАВАТ С УН...
24.05.2015 21:58
ЗАЩО ЧУЖДИ СИЛИ СЕ ЗАНИМАВАТ С УНИЩОЖАВАНЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО-

защото, то спря кръстоносците в похода им на Изток - нали помните Балдуиновата кула?! Не забравяйте българската история... тя е урок и надежда!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11820575
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61742
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31