Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2016 16:49 - ЧЕР ДРОб остава и БЕЗ ЗЛЪЧКА: сериозните заболявания не се случват за една нощ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2463 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 01.09.2016 19:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 в продължение на почти 40 години, виждах пациенти  се илекуват от  "нелечими" болести,  когато  се концентрират върху подобряване на функцията на черния дроб.
За съжаление  виждах  пациенти да губят живота си заради чернодробна недостатъчност. Истината е, че в повечето случаи сериозните заболявания не се случват за една нощ. Тялото  произвежда предупредителни признаци и симптоми: Проблемът е, че повечето хора не знаят как да тълкуват или откриват тези сигнали достатъчно рано, за да се направи нещо за тях. Познанията са мощни инструменти  за да се предотвратят. ( Д-р Сандра Кабот (Dr. Sandra Cabot)
Какво представлява жлъчния мехур и защо имаме нужда от него?
Жлъчния мехур е малък крушовиден орган, разположен непосредствено под черния дроб в десния горен квадрант на корема.
Основната му функция е да се събера и да концентрира жлъчка, която тялото използва за храносмилане на мазнините.
Проблемите с жлъчния мехур и жлъчната система са много чести и се състоят от:
-Възпаление на жлъчния мехур и жлъчните пътища
-Мускулни спазми и / или лошо свиване на стената на жлъчния мехур
-Камъни, които са в жлъчния мехур и / или жлъчните пътища
-Запушване на свободния поток на жлъчка

Проблеми на жлъчния мехур
Състоянието на чернодробна стеатоза (или затлъстял черен дроб) е често свързана с болест на жлъчния мехур, като възпаление на жлъчния мехур или камъни в жлъчката.
На проблемите с жлъчния мехур може да се помогне и често напълно да бъдат решени. Няма нужда от паника и прибързана операция при заболяване на жлъчния мехур, освен ако имате тежка остра болка или вашият лекар подозира, че имате рак на жлъчния мехур. Всъщност след като жлъчния мехур хирургическо бъде отстранен (cholecystectomy), това може да не облекчи болките в корема.

Според проучване, публикувано в The British Journal of General Practice 2004; 54, е установено, че след хирургическо отстраняване на жлъчния мехур (холецистектомия) не винаги следва облекчаване на болките в горната част на корема, дори при тези, с доказани камъни в жлъчката.
След холецистектомия, една трета от пациентите са отново при своя лекар със същите болки, както преди операцията. Какъв разочароващ резултат за тези пациенти. След 12 месеца повечето от пациентите, които са имали холецистектомия са без болки, това са 63% от пациентите, които са имали камъни в жлъчката.
При това проучване 45% от пациентите с "жлъчни болки" не са имали камъни в жлъчката. Камъните в жлъчката са много чести, но те не винаги са причина за болките на пациента. Така че, ако имате болки в горната част на корема и доказани камъни в жлъчката, не мислете, че болката е причинена от камъните в жлъчката. Важно е вашия лекар да разбере, дали има други причини за болки в горната част на корема, като например язва на стомаха, киселинен рефлукс, спазъм и панкреатични заболявания и т.н. Те могат да бъдат лекувани ефективно, така че често е възможно да се избегне премахването на жлъчния мехур.

image
Проблемите на жлъчния мехур може да предизвикат симптоми включващи:
-Гадене и повръщане
-Лошо храносмилане
-Непоносимост към мазни храни
-Подуване на корема
-Болка в горната дясна и централна част на корема
-Посочената болка може да се простира към гърба и дясното рамо
Извънредни ситуации при остри тежки болки в жлъчния мехур
Ако жлъчния мехур или големите жлъчни канали бъдат инфектирани или запушени с тиня или жлъчни камъни, много тежки остри симптоми може да настъпят и те включват:
-Тежки коремни болки, които могат да разпростират към гърба и дясното рамо
-Повръщане
-Треска
-Септицемия (инфекцията се простира извън жлъчния мехур в кръвния поток)
-Възпаление на панкреаса (панкреатит)
Това са спешни ситуации и изискват интравенозни антибиотици и отстраняване на жлъчния мехур, за да се предотврати фатален изход.
Хронични проблеми на жлъчния мехур
Това състояние е много по-често, отколкото остри и тежки болки на жлъчния мехур при извънредни ситуации.
Какви са хроничните (непрестанни) проблеми на жлъчния мехур? Жлъчният мехур е възпален и / или муден и причините за това включват:
-Слаби или некоординирани контракциите на жлъчния мехур
-Токсична кал в жлъчния мехур и / или жлъчните пътища
-Жлъчка, която е в жлъчния мехур и съдържа излишните токсини
-Камъни в жлъчката
-Претоварен жлъчния мехур, който не може да се справи с една нормална диета
Какво се разбира под непрестанни проблеми? - симптомите идват и си отиват, особено повтарящи се след прекаляване с мазни храни или твърде много алкохол.

Разясняване на симптомите Понякога симптомите на застой в черния дроб и / или муден жлъчен поток може да се приемат неправилно като заболявания на жлъчния мехур - решението е да се подобри функцията на черния дроб. Възможно е да има прекомерен натиск вътре в жлъчните пътища в черния дроб и това се случва преди жлъчните пътища да достигнат до жлъчния мехур. Това повишаване на налягането вътре в жлъчните пътища може да бъде причинено от гъста токсична жлъчка или възпаление на черния дроб.
Чернодробна стеатоза е подут и задръстен затлъстял черен дроб; това може да доведе жлъчния поток се движи бавно, което води до повишаване на налягането и дискомфорт в черния дроб.
Ако повишеното налягане остава в жлъчните пътища, това може да доведе до обратно налягане в жлъчните пътища; това може да причини чернодробни кисти. Тези кисти са малки, но ако не се направи нещо, тези кисти могат да растат по размер и да станат болезнени.
Други проблеми може да се представят за проблеми на жлъчния мехур и диагнозата да се постави неправилно.

Проблеми, които могат да се представят погрешно като проблеми на жлъчния мехур включват:
-Стомашно възпаление известно като гастрит - това може да бъде причинено от инфекция с бактерии, известни като Helicobacter Pylori; тези бактерии живеят в лигавицата на стомаха и стават активни, ако ядете излишно количество захар или храна богата на въглехидрати.
-Отлив на киселина от стомаха обратно в хранопровода
-Язва на стомаха или дванадесетопръстника
-Хранителни алергии
-Непоносимост към глутен
-Чернодробни кисти, причинени от муден жлъчния поток (често са малки)
-Стеатоза на черния дроб с чернодробна конгестия
-Тежък емоционален стрес причинява спазъм в гладката мускулатура на червата
-Нежеланите реакции от противовъзпалителни лекарства, които могат да нарушат работата на черния дроб и стомаха

Ако пациентът има симптоми, които биха могли да се дължат на заболявания на жлъчния мехур, трябва да се направят различни тестове.
Не е необичайно да се открият на камъни в жлъчката с помощта на различни техники на сканиране, дори при хора с никакви симптоми, и тези камъни в жлъчката могат или не могат да бъдат причина за симптомите. Въпреки това, след като е установено наличие на камъни в жлъчката, те обикновено са обвинявани за симптомите на пациента.

Пазете се - жлъчния мехур е ценен!
Може да ви се каже, да се отстрани жлъчния мехур при първа възможност. Защо да не бъде премахнат; той не е толкова важен и освен това ви причинява проблеми? Друг често срещан отговор е: "След като жлъчния мехур е отстранен, можете да ядете каквото си искате, без повече болки"
Д-р Сандра Кабот (Dr. Sandra Cabot) не е съгласна с тези две понятия по няколко причини:
-Жлъчния мехур концентрира жлъчката и доставя бърза доставка на жлъчка в тънките черва по време на хранене - това улеснява храносмилането и усвояването на мазнините.
-Жлъчния мехур не може да бъде причина за някои от симптомите.
-Жлъчния мехур може да бъде причина за само няколко от вашите симптоми и като го премахнете няма да се освободите всичките си симптоми
-След операцията, ако ядете каквото искате, вие вероятно ще получите затлъстяване на черния дроб и ще наддадете на тегло
-Всяка операция носи значителни рискове и ако получите усложнения, може да се свърши по-зле
-Не е нужно да се паникьосвайте, ако имате постоянни проблеми с жлъчния мехур - защо не се опита да се лекува първопричината - а именно подобряване функцията на черния дроб, това ще позволи да се излекува и жлъчния ви мехур.

Какво да правите, след като ви е отстранен жлъчния мехур?
Вашите чернодробни клетки постоянно отделят жлъчка, дали имате жлъчен мехур или не. Веднъж отстрани ли се жлъчния мехур губи се способността да се съхранява и да се концентрира жлъчка в жлъчния мехур и жлъчката непрекъснато тече през жлъчните пътища в тънките черва.
Когато ядете храна няма да получавате достатъчно жлъчка в тънките черва и по този начин се намалява храносмилателната способност и усвояване на мазнините в храната може да бъде намалена. Някои хора имат проблеми след загубата на жлъчния мехур и трябва да се приложи лечение.

Най-честите проблеми след отстраняване на жлъчния мехур са:
-Храносмилане и / или рефлукс
-Подуване на корема след хранене
-Диария от неусвоени мазнини, останали в червата
-Сърбеж на кожата и жълтеникав тен

image
Тези проблеми могат да бъдат подпомогнати от следните лекарства:
-Холестирамин (Cholestyramine)
Холестирамин е лекарство най-често се използва за понижаване на нивото на холестерол и работи чрез свързване жлъчните соли в червата и извеждането им от организма. То е безопасно лекарство, ефективно и се понася добре. Холестираминът може да облекчи силен сърбеж, свързан с някои видове заболявания на черния дроб и жълтеница. Много ефективен за контролиране на хронична диария, която може да бъде страничен ефект на отстраняване на жлъчния мехур. Приема се в капсули, тъй като е на прах и трябва да бъде предписан от лекар.
-Ursodiol (Ursodiol)
Урсодиол е жлъчна киселина, като обикновенна жлъчка. Урсодиол също се използва като лекарство (таблетки или капсули) и търговските марки включват Actigall, Urso, Urso 250 and Urso Forte.
Някои хора смятат, че Урсодиол (Ursodiol) помага за предотвратяване на лошо храносмилане и подуване на корема, както и сърбеж на кожата.
Ursodiol често се предписва за лечение на камъни в жлъчката, както е установено, че е ефективен (въпреки че много бавно) в разтварянето им.
Жлъчни камъни образувани от холестерол се съхраняват в жлъчния мехур. Ursodiol разтваря холестеролови камъни и намалява производството на холестерол в черния дроб. Работи по-добре за по-малки камъни в жлъчката, включително малки камъни заседнали в жлъчните пътища. Успеваемостта за разтваряне на камъни в жлъчката до размер 20 мм е около 40%. Ursodiol може да се използва като част от цялостна програма за предотвратяване на жлъчни камъни при тези, които образуват повече камъни, дори и след като жлъчния мехур е бил отстранен.
Ursodiol може да се използва, за да се предотврати образуването на камъни в жлъчката, особено при пациенти, които са подложени на бърза загуба на тегло. Обикновено в жлъчния мехур, има баланс между жлъчни соли и холестерол и бърза загуба на теглото може да наруши този баланс. По време на бърза загуба на тегло (повече от 1,4 кг или 3 паунда на седмица), жлъчните соли са склонни да намаляват, а холестерола се повишава.
В медицинското списание "Хирургия при затлъстяване" от 2008 година се посочва, че Ursodiol е ефективно и много безопасно за предотвратяване на камъни в жлъчката при пациенти, които са били подложени на бариатрична (загуба на тегло) хирургия. Ursodiol се използва също за лечение на първична билиарна цироза (РВС), което е заболяване на черния дроб, което унищожава жлъчните пътища на черния дроб. Когато това се случи, жлъчката не може да тече до тънките черва, за да помогне с усвояването на мазнините. Жлъчката остава като в капан в черния дроб и причинява увреждане на клетките на черния дроб, което може да доведе до цироза. Така Ursodiol е жлъчна киселина, която подобрява функцията на черния дроб при тези с PBC. Това може да увеличи продължителността на живота и спечели време за пациента, който е в очакване на трансплантация на черен дроб.

Храносмилателни ензими  Те идват под формата на капсули и често се използва за подобряване на храносмилането и предотвратяване на подуване на корема, свързани с отстраняването на жлъчния мехур. По-силни дози ензими е най-добре да бъдат предписани от лекар. За вегетарианците е възможно да се купят вегетариански ензимни капсули, които не са толкова силни, но са от полза.

Продължаващи проблеми  Някои хора продължават да имат проблеми в малките или големи жлъчни пътища след отстраняване на жлъчния мехур:
-Токсична нездравословна жлъчка (жлъчен сок) възпалява жлъчните канали.  Бавната гъста жлъчка увеличава обратно налягането в жлъчните пътища, водещи до чернодробни кисти, които могат да бъдат болезнени. Големи до средни кисти могат да се видят при ултразвуково изследване на черния дроб, докато малките кисти в жлъчните пътища могат да се видят само на ядрено-магнитен резонанс на черния дроб.
Ако проблема с гъстата, бавно течаща токсична жлъчна не се подобри, кистите на черния дроб може да растат много по-големи и да причинят хронични болки в областта на черния дроб.
-Автоимунни заболявания на жлъчните пътища
Има чернодробно заболяване, наречено първична билиарна цироза (РВС) и е причинено от възпаление на жлъчните пътища в черния дроб; Това възпаление се простира извън жлъчните канали в черния дроб в тъканта около жлъчните канали.
Причината за това заболяване е, че собствената имунна система атакува жлъчните канали и околната тъкан на черния дроб; Това причинява възпаление, което вреди на тези тъкани.

Какви са причините за това възпаление?
-Хранителни алергии
-Непоносимост към глутен - Глутенова нетърпимост.
-Нежеланите реакции на черния дроб при някои лекарства
-Образуване на токсини и бактерии в жлъчните пътища

Природни лечения    Естествено лечение на жлъчния мехур и жлъчните проблеми и кисти в жлъчните пътища
-Изцеден суров сок от зеле, моркови, корен от джинджифил, мента и ябълка.
-Включване на пресни зелени листа в салати и сурови сокове - най-добрите за прочистване на черния дроб билки са мента, магданоз, чесън, лук, босилек, кориандър и малки количества от мащерка и риган. Листа от глухарче.
-Увеличаване консумацията на сурови зеленчуци.
-Приемане на храносмилателни ензими в началото на храненето може да намали симптомите
-Добавки като аминокиселини таурин и глутамин и селен поддържат добро качество на жлъчката и здрави жлъчните пътища в черния дроб.
-Увеличете приема на Омега 3 мастни киселини - Подходящи източници са мазните риби, добро качество на рибено масло, орехи, ленено семе, семена от чиа и конопено семе. Дръжте маслата в хладилника.
-Пийнете една супена лъжица от органичен ябълков оцет, смесен в малка чаша вода при хранене
-Пийте изворна вода - избягвайте дехидрацията
-Пийте чай от глухарче
Внимавайте да не угаждате прекалено много на млечните продукти - най-добрите от тях са естествените сирена и киселото мляко
-Лютивите подправки са полезни за черния дроб и жлъчните пътища, като сос от хрян, горчица, чесън, къри, куркума и чили. Ако имате чувствителен стомаха или гастрит използвайте само малки количества от тези подправки или ги избягвайте.

Храни , които да се избягват
-Препържени храни, маргарин, сметана и сладолед
-Пакетирани храни за закуска и бързо приготвени храни - като чипс, солети, бисквити, понички, хотдог и пица и т.н.
-Захар - използвайте естествени алтернативи на захар, като например стевия, без аспартам базирани продукти и напитки
-Превишена консумацията на алкохол
-Евтини преработени растителни масла
-Безалкохолни и диетични напитки

image
Прочистване на черния дроб и жлъчния мехур
Прочистване на черния дроб / жлъчния мехур е бърз начин за промиване на токсини, мастни утайки и жлъчни камъни от черния дроб и жлъчния мехур.
Д-р Сандра Кабот предупреждава, че не е за хора със слаби сърца, и може да доведе до някои неприятни реакции, включително болки в корема и диария.
Много пациентите са показали отлични резултати при тази процедура, така че можете да направите това прочистване, особено ако имате жлъчни камъни или утайки в жлъчния мехур, което ви причинява или не периодично дискомфорт.

Много хора имат "тихи жлъчни камъни", които не правят проблеми и те често се откриват случайно, когато са изследвани за някакъв друг проблем. Естествената история на тези камъни е, че те запазват мълчание и не причиняват проблеми, и само около 18% от тези случаи може да доведат до проблеми за период от 15 години.  Ако обаче, жлъчните камъни или утайките причиняват коремни болки в горната част, гадене, пристъпи на повръщане, болки в дясното рамо, или ако има шанс за инфекция или рак в жлъчния мехур, тогава трябва да се ръководите от вашия лекар.

  Пациенти, които  стимулира отстраняването на токсините и / или жлъчните камъни, прочистването на черния дроб и жлъчката значително  увеличават  потока на жлъчката през черния дроб и жлъчните пътища.

Стандартен метод за прочистване на черния дроб и жлъчния мехур
Подготовка:
За подготовка на процедурата за прочистване, се препоръчва два дни преди това да се консумират само сурови плодове и зеленчуци и да се пие 2 литра вода дневно. Тази подготовка ще намали вероятността от лоша реакция на тялото.
Започнете прочистването на черния дроб сутринта след разходка. Уверете се, че сте се пили достатъчно вода (зависи кога през деня започвате, сутрин – поне 2 чаши вода, следобед – 1.5-2 литра), иначе прочистването може да предизвика дехидратация.

Някои препоръчват да започне прочистването в 19:00 часа, защото смятат че жлъчния мехур е "по-активен през нощта". Това може да е вярно; обаче няма да можете да спите цяла нощ. Хора, които  го правят  намират, че процедурата по прочистването не създава проблеми или странични ефекти. Ако следвате препоръките за здравословно хранене, няма да направи тази процедура много често, защото здрав черен дроб произвежда здравословна жлъчка, което не позволява възпаление на жлъчния мехур и камъни в жлъчката.
Камъни в жлъчката са по-често срещани по време на бременност. Ако периодично се образуват камъни в жлъчката при по-млади хора, това може да е признак на скрито заболяване на кръвта.

Прочистване
1. Прясно изцедени цитрусови плодове, като грейпфрут, портокал, лимон или лайм (зелен лимон) - 300 мл. Разрежда се с 200 мл филтрирана или изворна вода. Сокът ще има леко кисел вкус, което е добре, защото ще стимулира потока на жлъчката от черния дроб и жлъчния мехур.
2. Добавете сок от 1 до 2 скилидки пресен чесън и 1 см корен от пресен джинджифил. Чесънът и джинджифилът спомагат за прочистване на черния дроб.
3. Налейте 300 мл студено пресован зехтин в топла чаша.
4. На всеки 15 минути поглъщайте 3 супени лъжици от сока и 3 супени лъжици зехтин. Опитайте се да се отпуснете в между тези 15 минутни интервали. Някои хора намират за полезно да легнат и да затоплят с грейка или бутилка гореща вода района на черния дроб, което помага да се разширят жлъчните пътища, за да се позволи преминаването на малки камъни и утайките от жлъчния мехур. Други предпочитат да седят в топла вана, което също помага за разширяване на жлъчните пътища.

Някои хора, които правят това промиване може да чувстват, че им се повдига, и / или повръщат по няколко пъти. Коремни спазми и диария може да съпътстват преди да са преминали камъните.

Алтернативен метод за прочистване на черния дроб и жлъчния мехур
1. Пийте един литър ябълков сок дневно в продължение на пет дни. Това ще омекоти камъните до такава степен, че те могат да бъдат смачкани с пръсти на ръцете. През тези пет дни яжте само сурови плодове и зеленчуци и никакви млечни продукти, червено месо или пиле.
2. На шестия ден, пропуснете вечерята и в 18:00 вземе 1 супена лъжица английска сол разтворена с 2-3 чаши вода. Повторете това в 20:00 часа
3. В 22:00 направи коктейл от 115 мл (Ѕ чаша) зехтин и 115 мл (Ѕ чаша) от прясно изцеден лимонов сок. Разбърква се много добре и се пие веднага.
На следващата сутрин ще изхвърлите зелени камъни с размер вариращи от песъчинки до големина, колкото нокътя на палеца. Може да бъдете изумени от резултатите, както много хора, които са използвали тази процедура, за да се избегне операция.

Внимание!
Някои хора, като например бременни жени, малки деца, много възрастни и немощни хора, инсулин-зависими диабетици или тези с тежко чернодробно заболяване или остро възпаление на жлъчния мехур, не трябва да се опитват да правят процедурата за прочистване на черния дроб и жлъчния мехур и трябва да обсъдят с техния лекар.

Често задавани въпроси за жлъчния мехур
Може ли все пак да се направи прочистване на черния дроб, въпреки че е отстранен жлъчния мехур?
Да – Препоръчително е, защото е налице фактът, че дори и след като жлъчния мехур е отстранен, все още може да има проблеми в жлъчните пътища във и извън черния дроб. Това е така, защото основния проблем на токсичната жлъчка не е бил отстранен.   След отстраняване на жлъчния мехур следните неща могат да се случат:
Жлъчни камъни и песъчинки може да се образуват в жлъчните пътища вътре и извън черния дроб. Черният дроб може да развие мастни промени, така че е важно да се вземат допълнителни грижи за черния дроб, ако имате проблеми с жлъчния мехур, или ако имате отстранен жлъчния мехур.

Алтернативно лечение е шест месеца да пиете по време на хранене на малки глътки чаша топла вода смесена с 1 ч.л. натурален ябълков оцет и 1 ч.л. мед. Това спомага за бавно разтваряне на камъните.

Книга: Healthy Liver and Bowel Book - Dr Сандра Cabot
https://www.liverdoctor.com/liver-problems/gallbladder/
Гласувай:
4
01. zaw12929 - Прочистването на черния дроб се ...
01.09.2016 17:18
Прочистването на черния дроб се препоръчва:

да се прави през края на зимата и пролетта;
да се прилага при пълнолуние;
да се прави като профилактично средство (при наличието на установени проблеми следва подходът за лечение да се съобрази с конкретните обстоятелства).
НЕ ПРОПУСКАЙ ПРОФИЛАКТИКИТЕ С ВИДЕОЗОН
КОНСУЛТИРАЙ СЕ С ЛИЧНИЯ СИ ЛЕКАР
цитирай
2. breeze - Благодаря Ви за информацията.
01.09.2016 18:30
Аз прочистих целия си организъм единствено с ежедневната храна която употребяваме. С нея се избавих и от почти неизлечими заболявания като високото кръвно и др.
И не само, аз, а и милиони хора по света. Този начин на хранене се превръща в начин на живо, след като човек се запознае с него. Да, ще намалее консумацията на лекарства от хората и от това губят производителите, но за сметка на това се консумира повече храна и нещата се уравновесяват. Ще има здрав народ, ако от това се нуждае държавата.
цитирай
3. zaw12929 - Чудесно признание и аз се отървах преди 4 годиниот хапчетата за кръвното
01.09.2016 18:51
breeze написа:
Аз прочистих целия си организъм единствено с ежедневната храна която употребяваме. С нея се избавих и от почти неизлечими заболявания като високото кръвно и др.
И не само, аз, а и милиони хора по света. Този начин на хранене се превръща в начин на живо, след като човек се запознае с него. Да, ще намалее консумацията на лекарства от хората и от това губят производителите, но за сметка на това се консумира повече храна и нещата се уравновесяват. Ще има здрав народ, ако от това се нуждае държавата.


Чудесно признание и аз се отървах преди 4 годиниот хапчетата за кръвното , от болки в колената, от безсъние, заради ставни болки, спасих се и от диабет,.. и всичко това с храна, билки чауове- да храната ни разболява и срана трябва да се лекуваме
БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ СПОДЕЛЯРЕ- ПО ВЕЧЕ ХОРА ДА ИМАТ УВЕРЕНОСТТА, ЧЕ ЗДРАВЕТО ИМ Е В ТЕХНИ РЪЦЕ, А ЛЕКАРИТЕ СА КОНТРОЛА, КОЙТО ДАВА ДИАГНОЗАТА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11954819
Постинги: 5398
Коментари: 12314
Гласове: 62091
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930