Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2016 14:13 - За кого е важно, да не сме зависими от руски газ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 882 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.10.2016 14:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Босненски страна потвърди интереса си за доставка на руски газ за нуждите на страната, изграждането на газопроводи и на петрола на нейна територия, газификацията на страната, както и на интерес за участие в проекта, алтернатива на "Южен поток"
Този важен газопровод през  Южна Европа има дълга история. Още през 2002 г. споразумение за строителството на "Посейдон" е подписан от гръцкото DEPA и италианската Едисон. Името, дадено на проекта в чест на Гърция богът на моретата, не е случайно.

Доскоро "Посейдон" бе  мъртъв,  няма газ за него. Всичко се промени през февруари 2016 г., когато "Газпром" подписа меморандум "за разбирателство за доставки на природен газ от Русия по дъното на Черно море през трети страни до Гърция и от Гърция до Италия" с DEPA и Edison. Blue тръба за гориво не може да се получи без участието на Москва.

Като алтернатива, за тези, които искат да се съживи проекта "Посейдон" анти-руски лобисти сочат  ​​газ от басейна на Levant, който се извлича Кипър и Израел.
Затова истинската "реанимация" на целта на проекта е възможно само с участието на "Газпром".  За Москва "Посейдон" е също е интересен.
През май тази година в Солун, Гърция бе домакин на церемония, посветена на началото на строителството на Trans Adriatic Pipeline (TAP), предназначени да станат част от "Южния газов коридор". За  тази тръба от  2012 г., е консорциума  разработчиците на азербайджански ГАЗ
Участието на "Газпром" в "Посейдон" - Русия не възнамерява да губи своя дял на пазара в Южна Европа, да противодействие на  други конкурентни проекти. Ако  на Балканите говорим  директно за  Босна, тук  фокус е не толкова много за икономиката, а политиката- Босна консумира 0,2 млрд, кубически метра газ в година. За сравнение, общият обем на близките пазари на България и Гърция - близо 5 милиарда кубически метра.
  Още на другия ден , съобщава" спонсориран от чужбина в София, "Център за изследване на демокрацията" : , Москва продължава да бие в най-болезнената точка на балканските икономики.  - Регионът е силно зависима от руския петрол и газ, - се говори в доклада, който изследва живота. - Това е основният канал, чрез който влиянието на Москва се разпространи в целия регион. Въпреки това, истинската скала от всичко това е трудно да си представим, тъй като Русия умело прикрива своята икономическа дейност чрез мрежа от чуждестранни минни компании и офшорни сметки.

 
"Грижата " на Вашингтон на  София   е лесно да се обясни. През последното десетилетие,- са направили огромна, а в някои случаи дори и кървава, работа, за да не прокара Русия  тръбопровод в  този важен регион в геополитически план в Европа. И сега Москва постепенно започва да си възвъръща загубените земи. Най-малко, това се отбелязва от  Вашингтон. Около една и съща дата, на която се проведе  срещата на председателите на Междуправителствената руско-Босненски  комитрт , чрез Американската агенция за международно развитие (USAID) в Сараево се направи  няколко големи и много интересни преводи от САЩ,
Сараево Finit консултиране също получи $ 642 хиляди. За да работи върху подкрепа на икономическите реформи в страната. Но те са необходими. Най-малко въз основа на доклада на същия София Центърът за изследване на демокрацията съвместно подготвени с организацията SELDI антикорупционната. Както следва от документа, видян Life, Босна от гледна точка на развитието на сивата икономика в навечерието на Вашингтон създаден неща дори Косово. И голяма част от тази "корупция компонент" е необходимо да си сътрудничат с фирми от Русия.

- Разбира се, американските траншове в Босна може да е свързано с активиране на Русия, - казаха видни руски представители на  външните работи, лектор на MGIMO Сергей Филатов. - Те вече са много десетилетия  опитп  да оказват влияние върху информацията за населението на тези страни, където те имат интереси. За да се предотврати Босна да сътрудничи с Москва, че е необходимо да се организира информационна кампания. ще се опитат да обяснят на местното население, че да се контактува с Русия -  е лошо. Очевидно, някои американци се чувстват заплашени от факта, че Русия започва да се установява  в региона с  нормалните дългосрочни икономически отношения. Близкия Изток, САЩ  просто разрушиха, а в Европа след трагичните събития в Югославия бомбардировките, те не могат да се впишат ,  освен с информационна война   В допълнение към чиста политика, има в цялата тази история с "Посейдон" на Балканите и в икономическата политика. Подготовка за изпълнение на проекта с руско участие е пряк конкурент не само на Азербайджан газопровод ТАР, но междусистемна връзка България - Гърция (IGB).
Той е там, че ще трябва да дойдат от танкери за втечнен природен газ от Персийския залив и от  Съединените щати. Виси  меча   на IGB под формата на меморандум между "Газпром", Едисон и DEPA възпира потенциалните инвеститори. И без изграждането на търсенето на български-гръцки междусистемна връзка за терминал за втечнен природен газ от интерес за американците е почти нула. Затова борбата между Вашингтон и Брюксел, той патронажа на руския газ в "Посейдон" ще бъде извършена, както се казва, до последния balkantsev.


image
- Самият проект "Посейдон" е включен в списъка на приоритет за Европа, - казва Алексей Grivach на FNES. - Ако неговите акционери ще подпише споразумение с Русия, че те ще транспортира руски газ за италианския пазар, и на Европейската комисия пристигат цинично и хвърлят този проект, той ще бъде враждебна политически действия. Докато "Посейдон" е приоритет и трябва да се ползват от всички предимства до финансиране от фондовете на ЕС.

imageОчевидно е, че Босна изгодно участие в "Посейдон". Най-малко на проблемите на енергийната сигурност. Не, не паневропейска, и неговата собствена. Въпреки решаващата роля в геополитиката на Балканите, на полуостров на страната поотделно за Вашингтон и Брюксел традиционно са били пионки в една голяма игра с Русия. Първият се реализира Гърция. И това не е една голяма и безкористна любов към Москва, и по-просто изчисление.  Тя насърчава " Газпром"  да  възражда "Посейдон", независимо от факта, че тръбопроводът заплашва два проекта на територията на може би най-проблемен регион на страната - Тракия. А TAP и IGB, разбира се, може да облекчи ситуацията в района на Гърция, където има проблеми, свързани с междуетническо природа в допълнение към икономическите проблеми. мотиви Атина са ясни. Първо, те показват политическа воля, и второ, да разнообрази източниците за доставка на газ.
И този капацитет сам азербайджански Trans Adriatic Pipeline очевидно не е достатъчно. Според някои експерти, добива на нефт и газ опора на властта Баку - SOCAR държавна компания ще падне. Ето защо, Азербайджан рискува да имате проблеми не само с изпълнението на съществуващите ангажименти за износ, но също така и на липсата на природен газ за битови нужди. Да не говорим за чешмата. Газ от разработена заедно с поле Шах Дениз на BP се е договорил да предостави на Турция и Грузия. Ето защо, износът за Италия и Балканите могат да се извършват в недостатъчна сума за крайния потребител.

imageИзглежда за Сараево сближаването на Русия и за Босна руски  газ е  много болезнен удар за амбициите на САЩ и ЕС, лобиране "bezgazpromovskie" проекти в региона. Още повече се отдалечава от изпълнение   и проекта за междусистемната връзка Гърция - България. Да наложи споразумение за това как да се свърже със  CTA  на потенциални страните потребителки. Босна, както изглежда, не гори  от желание да се присъединят към техния брой. Какво да кажа за Русия  че перспективата за сътрудничество между Москва и Сараево са .че те правят своя избор не е в полза на българско-American- ското  предложение, да са обект за доставка на втечнен американски газ с танкери . три пъти по скъп, но да не сме зависими от Русия. 


Вижте какво скриха корумпираните телевизии от вас (ВИДЕО
Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11950017
Постинги: 5396
Коментари: 12310
Гласове: 62079
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930