Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2017 06:45 - НЕ ВОЙНА, А ОБЕДИНЕНИЕ НА РЕЛИГИИТЕ?! И КАКВО ПРЕЧИ ДА ГО НАПРАВЯТ- БОГ Е ЕДИН НАЛИ И ОЩЕ... ТАБУ ЗА НАЙ ВАЖНИЯ ЗА ЧОВЕКА ВЪПРОС ОТНОШЕНИЕТО КЪМ БОГ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1618 Коментари: 7 Гласове:
12

Последна промяна: 01.09.2017 15:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Като вярващи в Бога и Неговите откровения, нека се обединим във вярата, любовта и да
се подчиним на нашия Господ и Създател, и да Му се помолим за просвещение. Когато Мюсюлмани, Християни и Евреи се обединят под това “общо слово”, когато те осъзнаят, че са другари, а не врагове, и когато видят, че истинските врагове са атеизмът и безбожието, то тогава светът ще се превърне в едно напълно различно място. Войните, антагонизмът, страховете и насилието ще достигнат своя край и ще възникне една нова цивилизация, основана на това “общо слово”, основана на любов, уважение и спокойствие.


Изповядващите Юдейството, Християнст-вото и Исляма, без значение къде и кога живеят, притежават едни и същи морални ценности. Въздържане от убийство, краж-ба, прелюбодеяние и блудство, лъжа, несправедливост и всякакъв вид злодеяния, както и да се обръщат към другите с любезност и уважение, са основни ценности признати от всички вярващи. По този начин те реагират по един много подобен начин, въпреки че същест-вува разлика във възгледите и обичаите им.


Бог е този, Който е сътворил човека,
и несъмнено знае най-добре какво е неговото състояние и неговите нужди. Следователно всеки човек трябва да следва пътя предопределен от Бог, Който напътва човечеството още от сътворението на Адам (м.н.) и Ева посредством Своите пророци и книги,
и му е разкрил добродетелите, вярванията и образците на поведение, които Той одобрява. Тези, които усвоят този начин на живот и нравствен модел, могат да се надяват щастие, удоволетворение и красота както в земния, така и в отвъдния си живот.

Бог заповядва на вярващите да живеят в мир един с друг и да го защитават от тези, които планират да водят война без оправдание, както и да проклинят тези, които причиняват безредици и убиват невинни хора.

В целия Ислямски Свят Евреи, Християни и Мюсюлмани са живяли заедно в мир и безо-пасност в продължение на векове. Хората
на Писанието се занимавали с търговия и придобивали собственост колкото си поже-лаят, така както можели свободно да избират и работят различни професии, така можели да заемат и длъжности в държавната администрация, а дори и в двореца. Те се ползвали с най-вишата степен на свобода на мисъл и изразност, и са извършили научни и културни постижения, които и днес все още са с нас.

Задължение на всички правоверни, искрени, добросъвестни и благоразумни Християни, Евреи и Мюсюлмани е да се обединят срещу злото, да съберат силите си в идеологичес-ката борба и да работят заедно в единство и хармония. Бог е повелил следното в Корана:

А които са неверници, те са ближни един на друг. Не извършите ли това, ще има заблуда по земята и голяма развала. (Коран, 8:73)

Невежеството позволява на радикализма да намери нови подръжници, въпреки че представлява едно вредно и унищожително движение. Погрешно информираните или едностранчиво информирани хора са уязвими на екстремистките движения, като усвояват техните идеи без да размислят внимателно над тях.
Съвместните идеологически усилия на членовете и на трите Божии религии ще премахнат условията, които благоприятствуват за радикализма.

Всеки, който разгледа безпристрастно Ислямската история и взаимоотношенията между Мюсюлманите и Евреите и Христия-ните, живяли под Ислямска власт, ще се натъкне на следния факт: хората на Писанието винаги са живяли в мир и спокойствие под Ислямско управление. Понякога Евреите и Християните, които са били потиснати от собствените си религиозни или политически управници, са потърсили убежище и безопасност в Мюсюлманските държави.


През последните години се забелязва едно топло сближаване на трите Божествени религии, което се основава на взаимно разбирателство и симпатия.

Напълно погрешно е да се правят преценки и изказват мнения относно Ислямът и Мюсюл-маните без да бъде разгледан Корана, за да се установи дали дадено действие е вклю-чено в него, или не. Разглеждайки начина на живот на едно-единствено общество може само сериозно да заблуди човекът, който се опитва да разбере Исляма и да си създаде мнение за него. Първо, това, което трябва да се направи е да се получи информация за Исляма от истинският му източник - Коранът.

 Начало | Нека обединим сили | Общи ценности | Общи добродетели | Призив за мир
Хората на писанието в Исляма | Съюзничество в интелектуалната борба
Обединяване срещу радикализма | Мюсюлманите и хората на Писанието в историята
Последни постижения | Ислям за начинаещи | Исус не е умрял | Исус (м.н.) не е Божий син, а Божий пророк
За Автора | Връзка с нас | Сродни сайтове
Email: info@obedinenienareligiite.com

 

За автора ХАРУН ЯХЯ ...

АДНАН ОКТАР и творбите му

imageРоден в Анкара през 1956 г. Аднан Октар е виден турски интелектуалец. Октар, който е изключително привързан към националните и нравствени ценности и е приел като свой хуманен дълг да обяснява и на дргугите хора свещените ценности, в които вярва, започва своята борба през 1979 г. по време на обучението си в университета по изящни изкуства “Мимар Синан”. По време на своите студентски години извършва подробни проучвания по отношение на преобладаващите материалистки философии и идеологии около него, така че става по-добре осведомен за тях отколкото техните подръжници. В резултат на натрупаните знания той пише разнообразни книги на тема измамата на еволюционната теория. Неговото всеотдайно интелектуално усилие срещу дарвинизма достига размерите на световен феномен. Както пише в издание от 22 април 2000 год. на списание Ню Сайънтист (New Scientist) г-н Октар се е превърнал в “международен герой” в представянето на измамата на еволюционната теория и истината за сътворението. Авторът също така има много творби на тема ционистки расизъм и франкмасонство, както и тяхното отрицателно въздействие върху световната история и политика. Освен тези произведения Октар е написал и повече от сто книги разкриващи морала, на който ни учи Корана, и други религиозни теми.

Неговият псевдоним е съставен от имената “Харун” (Арон) и “Яхя” (Йоан) в памет на двамата достойни за уважение пророци, които са се борили срещу неверието.


ПРЕДСТАВЯМ ВИ ЕДНА ИДЕЯ , КОЯТО Е СРЕЩУ ДЕЙСТВАЩАТА АМЕРИКАНСКА ПОЗИЦИЯ НА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЧРЕЗ В О Й Н А Т А   Н А   Р Е Л И Г И И Т Е    ДЖИХАДИСТИ С БОМБИ, НОЖОВЕ И АВТОМОБИЛИ МАЧКАТ  ХРИСТИЯНИ , ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА- НАЙ ЦИВИЛИЗОВАНАТА ЧАСТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО  

МОЕТО МНЕНИЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, НО ПРИ ВСИЧКИТЕ РЕЛИГИИ- ВЪВ ВСИЧКИТЕ ХРАМОВЕ НЕ СЕ КАЗВА НИЩО ЗА ТОВА, ЧЕ В СЪТВОРЕНОТО ОТ БОГ ЧОВЕШКО ТЯЛО ЖИВЕЕ И БЕЗСМЪРТНАТА, ПРЕРАЖДАЩА СЕ ДУША, КОЯТО СЛЕД СМЪРТТА СЕ ВРЪЩА ПРИ БОГ И ОТНОВО И ОТНОВО СЛИЗА ПРИ ЧОВЕЦИТЕ... А ТЯ ИМА ЗНАНИЯТА  ЗА ИСТИНАТА...
А ВИЕ КАКВО МИСЛИТЕ : НЕ СА ЛИ 
АТЕИЗМА И ДАРВИНИЗМА  ВРАГОВЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО...

  ЛЮБОВТА КЪМ БОГ Е НЕОБХОДИМИЯ ЕЛЕМЕНТ, ДА НАПРАВИ СВЕТА НИ СВЯТ НА ДОБРОТАТА  И ХАРМОНИЯТА...  ДУШАТА НИ, БОГ  СА ВАЖНИТЕ И ВСИЧКО ЩЕ ЗАСТАНЕ НА МЕСТОТО СИ.  БЕЗ ВЯРА СМЕ АРЕСТУВАНИ В МЪРТВОТО СИ ТЯЛО...  ...

ТАБУ ЗА НАЙ ВАЖНИЯ ЗА ЧОВЕКА ВЪПРОС ОТНОШЕНИЕТО КЪМ БОГ. ЕДНИ НЕ СИ ГЪБЯТ ВРЕМЕТО ДА ПРОЧЕТАТ, ДРУГИ... МИСЛЯТ СЪС СЪЖАЛЕНИЕ ЗА АВТОРА...  ХАРУН ЯХЯ... И ДОКОГА

 
Гласувай:
14
21. zaw12929 - ПРЕДСТАВЯМ ВИ ЕДНА ИДЕЯ, КОЯТО Е ...
31.08.2017 07:23
ПРЕДСТАВЯМ ВИ ЕДНА ИДЕЯ , КОЯТО Е СРЕЩУ ДЕЙСТВАЩАТА АМЕРИКАНСКА ПОЗИЦИЯ НА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЧРЕЗ В О Й Н А Т А Н А Р Е Л И Г И И Т Е ДЖИХАДИСТИ С БОМБИ, НОЖОВЕ И АВТОМОБИЛИ МАЧКАТ ХРИСТИЯНИ, ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА- НАЙ ЦИВИЛИЗОВАНАТА ЧАСТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

МОЕТО МНЕНИЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, НО ПРИ ВСИЧКИТЕ РЕЛОГИИ- ВЪВ ВСИЧКИТЕ ХРАМОВЕ НЕ СЕ КАЗВА НИЩО ЗА ТОВА, ЧЕ В СЪТВОРЕНОТО ОТ БОГ ЧОВЕШКО ТЯЛО ЖИВЕЕ И БЕЗСМЪРТНАТА, ПРЕРАЖДАЩА СЕ ДУША, КОЯТО СЛЕД СМЪРТТА СЕ ВРЪЩА ПРИ БОГ И ОТНОВО И ОТНОВО СЛИЗА ПРИ ЧОВЕЦИТЕ... А ТЯ ИМА ЗНАНИЯТА ЗА ИСТИНАТА...
А ВИЕ КАКВО МИСЛИТЕ АТЕИЗМА И ДАРВИНИЗМА СА ВРАГОВЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО...
цитирай
2. zaw12929 - 93 годишния Шарл АЗНАВУР ЩЕ ИЗНЕСЕ ...
31.08.2017 15:14
93 годишния Шарл АЗНАВУР ЩЕ ИЗНЕСЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ КОНЦЕРТ У НАС
Записал е над 1000 песни и е написал 100 други, има и десетки роли в киното. Сред най-известните му изпълнения са La Boheme, Emmenez-moi, Hier encore и She.
цитирай
3. kvg55 - И аз мисля, че бог, ако съществува е ...
31.08.2017 15:30
И аз мисля, че бог, ако съществува е един, но като пръв империалист е разделил света на различни религии, за да го владее по-лесно.
цитирай
4. barin - Здравей, zaw12929. Уж бог е един, а ...
31.08.2017 16:40
Здравей, zaw12929. Уж бог е един, а народите се избиват векове наред. Омразата за съжаление продължава и през XXI в.
Поздрави!
цитирай
5. zaw12929 - Щом и науката го доказа- съществува Бог и е единствен Създател
31.08.2017 20:53
kvg55 написа:
И аз мисля, че бог, ако съществува е един, но като пръв империалист е разделил света на различни религии, за да го владее по-лесно.


Различните религии. както фашизма, марксизма са създадени от хората. Защото само човекът има свободна воля на избор, мисъл да твори идеи, да изобретява технологии, материални и художествени продукти.
Прав е бил Дънов да казва, че ще го разберем след 5000 години- към 75 прераждания. Липсата на вяра е резултат от незаинтересоваността да прочетем наличната информация- книги, статии. Да ни държат в невежество е също от плана за съсипване. Манталитетът ни е такъв "Акъл не ща, пари ми дай!" И у нас , у всеки човек има съкровище, душа, която знае, може, но ние чуваме ли интуицията?!...

Щом и науката го доказа- съществува Бог, единствен Създател на света, а Исус, Аллах не са Богове... и е време за спиране използването им за насаждане омраза между хората... Бог знае всичко, което правят човеците, но той нито го предизвиква, нито пречи да се случи
Единственото поражение на времето на социализма- на социалната държава е атеизмът, безбожието. Но има и по лошо- войната на религиите, която не е от последните 100 години, а откакто те са създадени- за да има вражди, войни и някои да заблуждават, че властта им е дадена от Бог!
цитирай
6. zaw12929 - И каква е вината на Бог?! Бог нито ги кара да се бият нито ги спира
31.08.2017 21:19
barin написа:
Здравей, zaw12929. Уж бог е един, а народите се избиват векове наред. Омразата за съжаление продължава и през XXI в.
Поздрави!


Каква е вината на Бог?! Бог нито ги кара да се бият нито ги спира. Защото хората имат право на избор. Те решават. Бог е "арестувал" душите в човешките тела , за да черпят взаимно - душата да добива мъдрост от опита, човекът да узнава все по вече от душата от Истината за вселената, защото тя има неизчерпаемо знание- свързана е директно с Бог, които знае всичко за всички, откликва на човешката любов и молба за помощ. Светът около нас не е само видимите скали, гори растения, животни, планети звезди. Светът се крепи, контактува, съществува, развива се и с невидимата си електромагнитна част, която свързва света в едно общо зависимо цяло. От една страна живеем в един сложен, интересен свят- виждаме движение, растеж, смърт. Зърното, поставено в земята се развива, дава клас, който дава много нови семена. И човекът е смъртен, а дава едно безсмъртно човечество от което душите на мъртвите се връщат при Бог с все по вече опит и отново идват, чрез новородените, И като човеци, дават и поколение и сътворяване до БОЖАТА ПРИРОДА ЕДИН СЪЗДАВАН ОТ ЧОВЕШКАТА ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ СВЯТ, КОЙТО СТАВА ВСЕ ПО МОДЕРЕН- ЦИВИЛИЗАЦИЯ, КОЯТО ПОКАЗВА РАСТЕЖ, РАЗВИТИЕ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ГРЕШНИ ХОДОВЕ- АЛЧНОСТ, ЗЛОБА ОМРАЗА.
АКО СЕ ОБЕДИНЯТ РЕЛИГИИТЕ- САМО РЕЛИГИИТЕ МОГАТ ДА ПОМИРЯТ ХОРАТА, ЗА ДА СТАНЕ СВЕТЪТ ДОБЪР ЗА ВСИЧКИ. МОЖЕ!
ТРЯБВА УПРАВНИЦИТЕ НИ ДА СА КОЛОБЪРИ- ПОСВЕТЕНИ НА ТАЙНАТА НА ПРЕРАЖДАНЕТО, ЗА ДА СЕ ПОЛЗВАТ ОТ ЗНАНИЯТА, ЗАЩОТО ИСТИНАТА Е ЕДНА, САМО ТРЯБВА ДА СЕ УЗНАЕ... ОТ БОГ
цитирай
7. zaw12929 - ПОРТАЛ: Опис на материали, доказващщи прераждането на душата:
31.08.2017 23:15
Живот след смъртта - Живо Слово
www.jivoslovo › Публикации › Философия, езотерика и религия
22.02.2013 г. - Интервю на Алън Грег с Дийпак Чопра по въпросите, разгледани в книгата му „Живот след смъртта. Тежестта на доказването” 2010 г.

ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА: Историята на д-р Брюкнер, намушкана ...
https://nova › Събуди се › България › Общество
18.06.2017 г. - ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА: Историята на д-р Брюкнер, намушкана 25 ... от живота си д-р Брюкнер пише две книги – изповед и проповед ...

ПОТВЪРДЕНО! Вижте неоспоримите научни доказателства, че ...
bradva/bg/article/article-6415
23.06.2015 г. - Прочетох книгата и я намирам за пленителна и смятам,че тя потвърждава някои важни теории за същността на живота и Създателя.
Една истинска история за живота след смъртта | - Свой избор
www.svoizbor/2015/07/billyfingers-life-after-death/
5.07.2015 г. - На 25 юни излезе на книжния пазар една разкошна нова книга, своеобразно продължение на темата “живота след смъртта” на ...

Блогът на ednodete1 :: Задгробният живот или "Живот след живота"
kunchev.blog/drugi/.../zadgrobniiat-jivot-ili-quot-jivot-sled-jivota-quot.830355
5.10.2011 г. - Преди двайсет и пет години книгата на Реймънд Мууди „Живот след ... Книгата „Живот след живота" имаше огромен успех, защото насочи ..... в психиатрията,доказващ прераждането, в книгата си" Вестители от ...
живот без глава или живот след смъртта - zaw12929 - Blog
zaw12929.Blog/politika/2016/01/.../jivot-bez-glava-ili-jivot-sled-smyrtta.1423527
19.01.2016 г. - Отзив предизвика книгата на Ибън Алекзандър- за ... разказвали спомените си и всичко с цел доказване съществува ли живот след смъртта ... Изчетох и много книги за „Живот след смъртта“ препоръчам следния ...
Британски учени: Има живот след смъртта! - burgas.utre
www.burgas.utre/2014/10/12/266888-britanski_ucheni_ima_zhivot_sled_smurtta
12.10.2014 г. - В проведеното изследване, доказващо съществуването на живот след смъртта, вземат участие пациенти от общо 15 болници от ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11817654
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61737
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31