Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2018 12:30 - Пушачите болни от рак- плащат 50% от лечението те умишлено увреждат здравето си
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2473 Коментари: 15 Гласове:
13

Последна промяна: 10.09.2018 12:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пушачите болни от рак- плащат 50% от лечението те умишлено увреждат здравето си Също за хората с наднормено тегло, болни от диабет, високо кръвно: БИЗНЕСЪТ ПРЕДЛОЖИ ТАКСА "РАЗРЕШЕНО ПУШЕНЕ". ИДЕЯТА Е ЛАНСИРАНА ОТ АСОЦИАЦИЯТА НА ЗАВЕДЕНИЯТА, КОИТО ПРЕДЛОЖИХА ВСЕКИ СОБСТВЕНИК, ПОЗВОЛИЛ ТЮТЮНЕВ ДИМ В КАФЕНЕТО, БАРА ИЛИ КЛУБА СИ ДА ПЛАЩА ЗА ТОВА.

ЗАВЕДЕНИЯТА, КОИТО СА ЗАПЛАТИЛИ СЪОТВЕТНАТА СУМА ЩЕ СЕ ОБОЗНАЧАВАТ СЪС СПЕЦИАЛЕН СТИКЕР, ЧЕ ТАКСАТА Е ПЛАТЕНА И КЛИЕНТИТЕ МОГАТ ДА ПУШАТ ВЪТРЕ. ВНОСКАТА ПЪК ТРЯБВА ДА Е ГОДИШНА И ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯ СПРЯМО ПЛОЩТА НА ЗАВЕДЕНИЕТО, КАТО ПАРИТЕ ДА ОТИВАТ В СПЕЦИАЛЕН ДЪРЖАВЕН ФОНД.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
ПАРЛАМЕНТЪТ – ПУШКОМ! НС ОБАЧЕ РЕШИ: БЕЗ ПЕПЕЛНИЦИ НА ЗАКРИТО
КРАЙ НА НАРГИЛЕТА В КРЪЧМИТЕ! И НА ПРОДАЖБАТА НА Е-ЦИГАРИ!
ПЪРВА ЦЕДКА: ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ ОСТАВА!

"ИМА МНОГО ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ХОРА, КОИТО ИСКАТ ДА ПУШАТ В ЗАВЕДЕНИЯТА. ТЕЗИ, КОИТО СА ПЛАТИЛИ ТАКСА, ЩЕ МОГАТ ДА ИМАТ И ОБОСОБЕНА ЗАЛА ЗА НЕПУШАЧИ. ТОТАЛНАТА ЗАБРАНА ОБАЧЕ НЕ РАБОТИ", КОМЕНТИРА В СТУДИОТО НА "БЪЛГАРИЯ СУТРИН" ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ЗАВЕДЕНИЯТА РИЧАРД АЛИБЕГОВ.

САМИТЕ ПУШАЧИ СА РАЗДЕЛЕНИ В ОЦЕНКИТЕ СИ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО – СПОРЕД НЯКОИ Е ПО-ДОБРЕ ДА НЕ СТОЯТ НАВЪН ПРЕЗ ЗИМАТА, ДОКАТО ДРУГИ ВЕЧЕ СА СВИКНАЛИ С ПЪЛНАТА ЗАБРАНА.

"ТОВА ЩЕ ДОНЕСЕ МИЛИОНИ ПРИХОДИ В БЮДЖЕТА, КОИТО ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ЗА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ, ЗА ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО", ПОДЧЕРТА РИЧАРД АЛИБЕГОВ.

ОТ "БЪЛГАРИЯ БЕЗ ДИМ" ОБАЧЕ СА ТВЪРДО ПРОТИВ. ПО ДАННИ НА СДРУЖЕНИЕТО, С ПЪЛНАТА ЗАБРАНА НА ЦИГАРИТЕ ПУШАЧИТЕ СА НАМАЛЕЛИ С 30%. И ПОДОЗИРАТ, ЧЕ ЗАД ПРЕДЛОЖЕНИЕТО СТОИ ТЮТЮНЕВАТА ИНДУСТРИЯ.

"ИДЕЯТА ДА ИМА ТОТАЛНА ЗАБРАНА ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕ ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ЗАЩИТИ КАКТО ПОСЕТИТЕЛИТЕ, ТАКА И ПЕРСОНАЛА НА ЗАВЕДЕНИЯТА. ИДЕЯТА НА БИЗНЕСА ОТВАРЯ ВРАТИ, КОИТО ВРЪЩАТ НЕЩАТА НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО", ПОСОЧИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КОАЛИЦИЯ "ЖИВОТ БЕЗ ТЮТЮНЕВ ДИМ" Д-Р ГЕРГАНА ГЕШАНОВА.

ТЯ СРАВНИ ВЪПРОСНАТА ТАКСА С ИНДУЛГЕНЦИИТЕ - ДАВАШ ПАРИ, ЗА ДА ТИ СЕ ЗАЛИЧАТ ГРЕХОВЕТЕ, НО С ПАРИ НЕ СЕ КУПУВА НИТО ЗДРАВЕ, НИТО ЩАСТИЕ, НИТО ЧИСТА СЪВЕСТ.

СИСТЕМАТА В МОМЕНТА НЕ РАБОТИ, А ТОТАЛНАТА ЗАБРАНА ВОДИ ДО КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ, ОПОНИРА АЛИБЕГОВ.

ПРЕД BULGARIA ON AIR ТЯ ОТБЕЛЯЗА, ЧЕ ПОДОБНИ ПРОМЕНИ БИХА ПОСТАВИЛИ САМИТЕ РЕСТОРАНТЬОРИ В НЕИЗГОДНА ПОЗИЦИЯ, ТЪЙ КАТО ЗАВЕДЕНИЯТА ПОМЕЖДУ СИ ЩЕ БЪДАТ ДИСБАЛАНСИРАНИ.

А какво става със здравето на пушачите и персонала на тези заведения: и без това сме най болната и умираща държава. Крачка напред- две назад докога?
Бизнесът предложи такса "Разрешено пушене". Идеята е лансирана от Асоциацията на заведенията, които предложиха всеки собственик, позволил тютюнев дим в кафенето, бара или клуба си да плаща за това.
Ракът на белия дроб и цигарите - дълго прикриваната връзка

Днес никой не се съмнява, че пушенето води до рак. Този факт официално беше съобщен преди 60 години, но само сложи началото на битката да бъде признато нещо толкова очевидно.

Как започва тютюневата сага

През юни 1957 г. излиза постановление на Съвета за медицински изследвания във Великобритания, наречено „Пушенето и рака на белите дробове“. Това е първото официално заявление от този тип, появило се под егидата на правителствена организация.

Постановлението предизвиква верижна реакция и аналогични заявления започват да правят и други влиятелни правителствени организации, занимаващи се със здравеопазване в Дания, Швеция и САЩ. През 1960 г. към тях се присъединява и Световната здравна организация. Категоричното становище по този въпрос изказва през 1964 г. най-известният хирург на САЩ. Тъй като неговото влияние и авторитет са много високи, медицинската гилдия и обществото се съгласяват, че цигареният дим предизвиква рак на белите дробове.

Бремето на доказателствата

Сега ни е трудно да си представим, че някой не е чувал за връзката между цигарите и рака. Но всичко съвсем не е толкова лесно. До появата на цигарите хората пушили лули, чийто дим не се вдишва така дълбоко и най-честата последица бил рак на устната кухина и устните. При цигарите също не е така очевидна вредата, защото до появата на рак на белите дробове трябва да пушиш години. Медиците имали подозрения за канцерогенното действие на цигарения дим, но сериозни изследвания, потвърждаващи това, не били правени.

Така или иначе, първият сериозен труд, доказващ връзката между пушенето и рака, се появил чак през май 1950 г. Двамата  американски учени Ernst Vinder и Evarts Graham публикували изследване върху повече от 600 пациенти с рак на белия дроб. От тях 95,6% били заклети пушачи с тютюнев стаж над 20 години. В своята статия двамата учени правят следния извод: „Изглежда, че колкото по-малко пуши човек, толкова по-малка е вероятността да развие рак на белите дробове. И колкото повече пуши, толкова по-големи шансове има да се разболее от този рак.“

През септември същата година се появява второ, по-мащабно и най-известно изследване на английските учени Richard Doll и Bradford Hill, в което те директно заявяват, че има реална взаимовръзка между рака на белите дробове и пушенето. Двамата учени за пръв път оценяват и риска от броя на цигарите: при хората, които пушат на ден над 25 цигари, рискът от рак на белия дроб може да бъде 50 пъти по-висок в сравнение с тези, които изобщо не пушат. Сър Richard Doll нпо-късно изигра много важна роля в битката с тютюневите компании и стана един от най-известните хора в тази полемика, която продължава и до днес.

Ответните удари

След публикуването на тези изследвания производителите на цигари започнали не на шега да се притесняват и се опитали да обърнат ситуацията в своя полза. През ноември 1952 г. се състояла известната среща между представители на тютюневата компания Imperial Tobacco с д-р Green от Съвета за медицински изследвания, Richard Doll и Bradford Hill. След края на срещата Green написал, че учените подробно отговорили на всички въпроси, зададени от производителите на цигари и не оставали и най-малката надежда, че пушенето не предизвиква рак. Представителите на Imperial Tobacco обаче отказали да повярват, което и се очаквало.

През следващите няколко години се появили все нов и нови изследвания за връзката между рака на белия дроб и пушенето. В експерименти с животни, проведени в Дания, Франция, Япония и САЩ, също бил демонстриран канцерогенният ефект на тютюневите смоли при нанасяне върху кожата. Във Великобритания и САЩ вредното действие било доказано с експерименти, симулиращи пушене.

Продължили и срещите между производителите на цигари, държавните чиновници и учените, като главно участие вземали компаниите и специалистите от САЩ и Великобритания. Това е съвсем обяснимо, защото големите тютюневи концерни са от тези страни. При това производителите твърдели, че в момента, в който връзката между рака и пушенето бъде доказана еднозначно, те ще предприемат твърди мерки по отношение на бизнеса си. Но де факто те продължавали собствената си игра, отказвайки да признаят тази връзка. Едновременно с това тютюневите компании започнали да изработват съвместна тактика, организирали ПР компании, след което решили дори да инвестират в изследвания. Първоначално предложили на Съвета за медицински изследвания тайно да финансират проучване за влиянието на тютюна върху здравето. Но сътрудничеството не се получило. След това се съгласили да излязат на светло и да създадат фонд от 250 млн. лири за финансиране на изследванията.

Кой все пак спечели

Всъщност с този ход тютюневите компании завоалирали отказа си да признаят връзката между цигарите и рака и забатачили процеса в продължение на няколко десетилетия. Докато през 90-те години на миналия век не бил конкретно открит и разшифрован механизмът на канцерогенното действие на бензопирена. Наличието на това опасно вещество в тютюневия дим било добре известно още през 50-те години на миналия век. Но да покажат как всичко това се случва на молекулярно и генетично ниво и как се развива ракът на белите дробове, учените успяха доста по-късно с помощта на молекулярната биология. А през 50-те години това е било невъзможно.

В крайна сметка производителите на цигари успяха да блокират процеса, който би довел до признаване на канцерогенното действие на тютюна и започнаха да изплащат след съдебни решения големи компенсации на болни от рак хора чак към края на миналия век. Когато причинно-следствената връзка беше потвърдена на генетично ниво. И когато стотици жертви на цигарите си отидоха от този свят без да получат никакви компенсации.

 Източник www.aif.ruГласувай:
13
01. radostinalassa - ББ каза, че който яде сланина сам си е виновен за болестите
10.09.2018 14:05
Интересно е той какво яде, че е затлъстял екстремно ? Може би палмово масло.
цитирай
2. nedovolen - "Човек през живота си върши ...
10.09.2018 14:57
"Човек през живота си върши неща 100 пъти по-вредни от цигарите" - проф. Чирков.
Единствено маста и сланината не оставят следа в организма.
цитирай
3. kvg55 - zaw12929,
10.09.2018 16:51
Нямам проблема с пушенето, защото съм въздържател.
цитирай
4. radostinalassa - Пушенето е полезно до 10 - на цигари
10.09.2018 17:28
Явява се профилактика на Алцхаймер и др. мозъчни атеросклерози. Над това ниво е достатъчно да набавяме природен вит. С ежедневно в големи количества. Това се отнася и за непушачите, които по - често от нас умират от рак, пак по тази причина.
цитирай
5. zaw12929 - Установиха, че и чаша вино е вредно, а пием над 5 чаши...
10.09.2018 23:30
radostinalassa написа:
Явява се профилактика на Алцхаймер и др. мозъчни атеросклерози. Над това ниво е достатъчно да набавяме природен вит. С ежедневно в големи количества. Това се отнася и за непушачите, които по - често от нас умират от рак, пак по тази причина.

цитирай
6. zaw12929 - Нямам проблема с пушенето, защото ...
10.09.2018 23:33
kvg55 написа:
Нямам проблема с пушенето, защото съм въздържател.

Аз намалявам цигарите, като изпушвам кутия две на ден ми заявява връстник съсед и все ходи с цигара в уста.
цитирай
7. zaw12929 - Цигари и хормони- не го вярвам.
10.09.2018 23:35
myriad написа:
Като дехидрокортизолът, които водят до дундене... Всичко много зависи.

цитирай
8. zaw12929 - и опасни- мнозина изгарят- цигара им запалила юргана
10.09.2018 23:38
nedovolen написа:
"Човек през живота си върши неща 100 пъти по-вредни от цигарите" - проф. Чирков.
Единствено маста и сланината не оставят следа в организма.

цитирай
9. zaw12929 - Болядуваме- не пием вода и рова ни прави дебели и болни
10.09.2018 23:40
radostinalassa написа:
Интересно е той какво яде, че е затлъстял екстремно ? Може би палмово масло.

цитирай
10. radostinalassa - Ще му препоръчаме да пие вода
11.09.2018 14:56
Но от това няма как да отслабне. Ако пие само вода и не яде, тогава съм съгласна, че ще стане .
цитирай
11. zaw12929 - ВОДА Е ФАКТОРА ЗА НАШЕТО КОСМИЧЕСКО ИЗМЕРЕНИЕ
11.09.2018 19:49
radostinalassa написа:
Но от това няма как да отслабне. Ако пие само вода и не яде, тогава съм съгласна, че ще стане .


ВОДАТА Е ФАКТОРА НА ЖИВОТА ЗА НАШЕТО КОСМИЧЕСКО ИЗМЕРЕНИЕ Учените вече 30 години насочват внимание на хората към пиенето на вода, всеки да пие колкото трябва И КОГАТО ТРЯБВА: Съществуването на всеки чо-век зависи от кислорода, водата и храната. Кислорода, първото по важност за тялото ни вещество получаваме непрекъснато от въздуха. Ако бъдем лишени от дишане до минути загиваме. Не пием вода след 7-8 дни постигаме същото. Без храна човек издържи 35-40 дни. Водата е градивен елемент за човешкото тяло. Науката знае, процесите в тялото ни с вода, са средство за, дълголетие, условието за живот без болести. Обезводненото тяло, защото ежедневно не се пие нужното количество вода трупа тлъстини, оставя в клетките остатъци, при-чиняващи болки, болести, които правят човека инвалид, съкращават дните му на този свят Знание, че водата, която пием, както по време така и по количество е зависима и от процеса хранене, от нуждите на тялото. За изучаването на тази зависимост: тяло, вода, здраве, болести- иранският д-р Батманжелидж посвещава живота си след 1983 година до смъртта си. Резултатите описва в пет книги сочещи водата за фактор, свързан с всяка болест . „Храната без вода няма как да ни нахрани!“ ; тялото при хронична жажда аварира- боледуваме, стареем и загиваме рано; да посочи качествата на водата за здраве и дълголетието, с различното, адекватно на времето на 21 век. Как да я пием за пълен успех, без вреди. Истината: липсите на вода, какви вреди и болести предизвиква. Разбиране защо за 6-8 дни без вода загиваме въпреки, а може би точно защото един от градивните елементи на човешкото тяло е водата.
Водата , в голямо количество убива-тялото се удавя! Ускорява смъртта съчетание на обезводняване с обездвижване.
Всичко в нашето измерение, има обща структура и спойка. Всеки човек, животно, камък, планетата ни, вселената ни, всичко, е изградено по един и същи начин, от една и съща градивна частица–наричаме я атом: Всички сме коренно различни и в същото време– изградени от абсолютно еднакви частици. Друг факт: например: хоросанът държи тухлите в непоклатима стойка, завинаги, така фиксирани тухла-хоросан от строеж в сграда и това е направила водата. Майсторът приготвил сместа- във вид, удобен за работа: занасяне до строежа, поставяне на тухлите и ..водата „напуска“ хоросана, строежа се превръща в сграда. С еднакви елементи ( тухли, хоросан) правят различни сгради, както прави Бог, като гради с атоми. Ако стените на готовата сграда се мокрят непрекъснато сградата се руши- стига до събаряне. Водата прави и...разваля. Впечатляващи явления :Водите на океани, морета, реки се влияят от луната доказва го явлението приливи- отливи- вселената е едно цяло. В слънчевата ни система Б о г е в ъ з л о ж и л на водата да прочита информацията за действия. Например: когато постъпи в житно зърно-семе ( и всяко друго семе- жълъд, тиква ) водата прочита на семето заложеното знание ,природно начертаната му пътека- поникване, растеж узряване, плод- семето набъбва. Ако попадне само във вода, семето изгнива. Ако има вода и почва- пониква. По нататък- без вода- от дъжд, поливане от земната среда не навлизат в частите на растението хранителните вещества то загива там, където е поникнало- без да стигне до растеж, узряване, плод. Само наличие на почвата край семето не е достатъчна. Движение на вода от земя с разтворена храна, към растението, дава процесите на растеж. Вода стартира и ръководи процеса. С водата постъпват в частите на развиващо се растение, нужните храни, то добива форма, като „майка“-та източник, узрява. От едно вложено зърно- семе растението дава много по голямо количество от същите семена. Това е дар на природата на Бог!
Утановяваме че: при растения, животни и хора , толкова различни при всички „храненето“, даващо живот става само с участието на водата. Тя пренася вещества от почвата към частите на растенията; от стомаха към клетките на тялото. И процесите се реализират всеки път. Водата е условие за развитие и растеж при растенията; водата е възможност за живот и здраве при животните и хората. Това е основание учените да я посочват, като фактор на живота на Земята. за нашите измерения.

Ако в човешкия стомах не постъпи вода, няма как поетата, подготвена храна да стигне до всяка клетка и подобието на процеса хранене при растението и човека ( и животните) е очевидна. Ако жадува ( поема недостатъчно количество вода ), човекът не може да се развива правилно. Ако това се повтаря години, десетилетия вредите се натрупват във всички органи проявяват се в напреднала възраст на хората и са наречени „болести на старостта“- времето, когато действат с пълна сила. Причиняват болка, страда-ния и преждевременна смърт. А вече се появяват и във все в по ранна- мла-дежка възраст.
. Как действа водата, когато постъпи в стомаха при храненне:Тогава водата в телесните ни клетки е 75%. В кръвта, която носи обработената храна към клетките и в междуклетъчните пространства водата е 94%. Тази разлика между 94% отвън и 75% вътре в клетките допуска водата да навлиза през кле-тъчните мембрани- подобно механизма на ВЕЦ и да генерира електричество- енергия на клетката, на тялото. Излизащата вода отмива всякакви отпадъци и така храната, занесена до клетките от кръвта с 94% вода дава енергия и оси-гурява почистване. При недостиг на вода, мозъкът, които организира процесите в тялото спира водата на едни органи, за да насити кръвопотока с нужната вода и се лишават най вече костите и не само те. При липсата на вода за 6-7 дни организма не може да се справи- тялото загива. Ще разгледаме колко вода да се пие, но ако тя не е достатъчна- ако организма е обезводнен (дехидратиран) кръвния поток няма нужния състав от над 93-94 % вода храната от стомаха не тръгва към клетките, тя се трупа, като тлъстина за тялото, а клетките сигнализират глад- не са получили храната, мозъкът объркан сигнализира глад- продължава приемането на храна, ставаме все по дебели, ако не сме осигурили трансмисията, която да достави храната до клетките. Ето защо питейната вода е най-добрата напитка за здраве и трябва да се приема през целия ден на равни интервали. Водата изработва необходимата енергия за попълване резервите на клетките, а ако има излишно количество, то се изхвърля от организма (носейки със себе си токсични отпадъци от клетките). Вода в тялото ни не се складира. Когато има неприемане на достатъчно вода, клетките изразходват произведената вече енергия. По- нататък те разчитат за генериране на енергия от вече приетата храна, донесена до клетките от водата. Ако няма вода храната от стомаха се складира, като запас- мазнина! Това е причината, поради която се генерира наднормено тегло. Пиенето на вода пречи на затлъстяването. Още по зле. Неполучили храната- клетките сигнализират глад, ядем още храна, ГРЕШНО- не трябва да ядем а да пием вода! Ако имате болка- не трябва хапче, грешно! А вода.Пълния човек е заетс постоянно кризисно справяне с дехидра-тацията. .

цитирай
12. zaw12929 - НАПИСАХ ПОДРОБНО- ЗАЩОТО ВОДАТА ПОДЦЕНЯВАМЕ ВСИЧКИ И БОЛЕДУВАМЕ
11.09.2018 19:56
radostinalassa написа:
Но от това няма как да отслабне. Ако пие само вода и не яде, тогава съм съгласна, че ще стане .


СТАРЧЕСКИТЕ БОЛЕСТИ СА РЕЗУЛТАТ ОТ ТОВА, ЧЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НЕ СМЕ ПИЛИ КОГАТО ТРЯБВА И КОЛКОТО ТРЯБВА ВОДА. КОГАТО ВОДА НЕ ДОСТИГА И ЗА МОЗЪКА- ДЕТЕТО НЕ СЕ РАЗВИВА, ВЪЗРАСТНИЯТ ОГЛУПЯВА
цитирай
13. radostinalassa - Аз мисля, че по - важно е качеството на водата, която пием
11.09.2018 21:07
Ако съдържа много калций, той се отлага по съдовете ни, в мускулите ни. По - добре тогава да приемаме биологична вода, т.е. с плодове, домати и пр.
цитирай
14. nedovolen - От цигарите, та да си дойдем на ду...
13.09.2018 15:49
От цигарите, та да си дойдем на думата... водата.
Качествената вода е положително енергетизираната, енергетично заредена.
На скоро ходих на Извора на нимфите, с.Каснаково, Хасковско. С радиестезист, който направи съответните измервания. Местността непосредствено до извора е с по силна енергия +30 от тази в Кръстова гора.
Там могат да престояват само посветени. За други не е желателно повече от четвърт час. Следват неразположение и др.
Наоколо е +15. Може да се преспива.
Водата. Тя е с дължина на вълната над 9,
което значи в зоната на абсолютното здраве. Една чаена лъжичка от нея в чешмяна вода коренно променя характеристиката й до над 9. Пиенето и навлажняване ръцете и лицето върши чудеса. Уредничката разказаха за 4 жени без деца, как после идвали да правят курбани.
Няма да се спирам на историята, разкопава се в съседство и вила от римско.
Обекта и особено водата, са малко известни.
Малко известно е и, че всеки сам може да си енергетизира водата.
При поискване, мога да кажа.
цитирай
15. nedovolen - ПП- пропуснал съм. Чаена лъжичка в ...
13.09.2018 16:56
ПП- пропуснал съм.
Чаена лъжичка в 1л вода.
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11478175
Постинги: 5329
Коментари: 11967
Гласове: 60627
Архив
Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031