Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2019 08:57 - ЕВРОПЕЙЦИ ПРЕДЛАГАТ ЗА ЕВРОПА- РУСИЯ А НЕ УМЪРТВЯВАНЕ ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 575 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 29.07.2019 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Лично за мен няма съмнение, че Русия може да оцелее и без „Европа“. В същото време обаче, аз не разграничавам до такава степен Европа от Русия, а Русия от Европа, както го правят някои „истински европейци“, за да съм равнодушен към съдбата на Стария континент.

Разбира се, без оздравяването на самата „Европа“, Русия едва ли ще е в състояние да й помогне, включително защото напоследък самоубийственият синдром на тази „Европа“ започва да изглежда прекалено силен. Струва ми се все пак, че все още има шанс това да се промени. При всички случаи обаче, „Европа“ се нуждае от сериозно отрезвяване.

„Хартата за спасяване на Европа“, която предлагам по-долу, е насочена именно в тази посока. На знам, дали този опит ще бъде оценен от читателите и критиците като скромен, или напротив – като нагъл. Знам само, че той е искрен и добре обмислен. Който би могъл да предложи нещо по-добро, нека го направи. Ясно е обаче, че вече не можем да мълчим, защото крахът на „Европа“ може да стане факт още през следващите 10-15 години.

 Какво следва да се направи

И така, в името на спасението на Европа (европейската цивилизация) във вида, в който я познаваме, ценим и обичаме, е необходимо радикалното преразглеждане на всичко, които касае европейската политика в широкия смисъл на това понятие. По-долу ще се питам да изброя онова, което смятам за най-належащо и принципно важно.

Деокупацията на Европа

 За начало е необходимо изтеглянето на всички военни части и бази на САЩ от територията на европейските държави, като най-разумното за целта би било разпускането на НАТО. Тоест, „Европа“ трябва да престане да бъде военен васал на Съединените щати.

Като минимум, САЩ и Канада следва да бъдат изключени от ОССЕ, а най-добре е тази организация въобще да прекрати съществуването си, тъй като тотално изкриви целта на създаването си. В своята съвкупност, тези две мерки ще означават макар и непълна, но радикална „деамериканизация“ на Европа.

Впрочем, вероятно следва да бъде разпуснат и Европейският съюз, като исторически отживяло времето си наднационална бюрократично образувание, което при това не отразява интересите не само на всички държави от Европа, но дори и на мнозина членове на ЕС.
 

 Възстановяване на единството на Европа    Истината е, че западноевропейците не само позволиха американизацията на своята част от Европа, но и приватизираха историческото име „Европа“, като започнаха да обозначават с него само онази част от континента, която влиза в ЕС и НАТО, отделяйки от нея всичко, което остава извън тези две организации и на първо място Русия. Дошло е времето да се възстанови единството между „Европа“ и Русия, тъй като именно това е истинската пълноценна и пълномащабна Европа и европейската цивилизация (която, между другото, благодарение на Русия, достига чак до Тихия океан).

Необходимо се да се свика Форум на представителите на политическата и обществената мисъл от всички европейски държави и от всички идейни направления, чиито цели следва да станат: създаването на постоянно функциониращ Интелектуален съвет на Европа; формулирането в течение на следващите пет години на Стратегия за съхраняването и развитието на европейската цивилизация; разработването на нова политическа архитектура на Европа и, в частност, на концепция за Организация на европейските нации (ОЕН).

Признаване на европейското разнообразие

От ключово значение е признаването на разнообразието на европейските държави и народи, на техните култури, езици и традиции (включително политическите традиции) за фундаментална ценност на Европа, като общност от държави и като цивилизация. Нито една страна не може да бъде принуждавана да се откаже от своите национални особености – от менталните до политическите. На никого не може да бъде налаган един или друг политически строй, модел или някаква политически идеология или философия.

Отказ на интелектуалците, интелектуалните лидери и политиците, а в крайна сметка, и на всички граждани на държавите от Западна и Централна Европа от цивилизационния расизъм, т.е. от разделяните на жителите на всички европейски страни на „европейци“ и „недотам европейци“ – т.е. онези, които тепърва трябва да „доказват“, че са „истински европейци“, както и от съответните стереотипи, реторика, „домашни“, „изпити“ и „проверки“.

НЕ АТАКУВАЙТЕ, А СЕ ИНФОРМИРАЙТЕ!  БЕЗ ОМРАЗА


Гласувай:
12
11. vaquero - zaw12929,
29.07.2019 09:15
И все пак брюкселските чиновници трябва да се изритат от местата им.
цитирай
2. radostinalassa - Добре прави Сърбия, че загърбва ...
29.07.2019 14:22
ЕС и НАТО. Бомбите бяха много убедителни за същността на тези организации.
цитирай
3. missana - Много добър материал като промисъл.
30.07.2019 14:08
Поздравление за правилните схващания, zaw12929! Все пак нека сме реалисти. Европа е много обвързана със САЩ и въобще не е необходимо разпадането на ЕС. Просто ЕС трябва да води гъвкава и балансирана политика между САЩ и Русия с оглед на своите интереси, а не да е чучелото на САЩ. Това може да стане, като ползва Русия в енергиен план и излезе от мерките за ембарго срещу нея. Не е задължително да излиза от НАТО. Все пак НАТО е система за колективна военна сигурност. Трябва просто майсторски да се намери балансът във външната политика на ЕС и тя да стане самостоятелна. И задължително трябва да се спре и то незабавно, приемането на емигранти от Африка и арабските страни в ЕС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11830984
Постинги: 5378
Коментари: 12228
Гласове: 61762
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31