Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2008 20:42 - АКО НИЕ НЕ СЕ УВАЖАВАМЕ ЗАЩО ДРУГИТЕ ДА ГО ПРАВЯТ И продължава у нас умните да считат за луди
Автор: zaw12929 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1062 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.10.2008 21:27


    Доган е учен – доктор Доган и кой сте да го унижавате
    Гражданска война ли искате
Омразата към турците е насаждана у нас неоснователно Левски ни завеща да живеем заедно равнопоставено
Ето какво мислят англичаните и другите евролейци _откъс от рътепис издаван 8 пъти 
Х. Бл. : Ако някога се е появявал човешки род,  способен да подчини целия свят, смятам, че това е на турчина. С поведение-истински син на Исмаил.Между Персия и Християнството. Изправен срещу целия свят Ще се прави, не да иска мир- да постигне всичко или нищо. Видях двете най големи неща на света:  най голямата река Дунав и най голяматаимперия! На 32 години на 7 май 1634 одина се отправих от пристанище Венеция към столицата и териториите на Турската империя.
Справка:До почти края на 17 век Турската империя е най голямата Само Англия и Франция не са попадали във владенията и.Едва през
1683г( една година след смъртта на Хенри Браун),губейки Виена в бой поисква мир.И по освободените територия част от това което владее,се разбира големината и:Австрия получи цялата територия на Унгария, Трансилвания и почти цяла Словения.Полша получи подолието част от Украйна.Венеция-част от Пелопонес и Далмация.А Русия-част от крайбрежието на Азовско море,с което си осигурява излаз на Черно море.България остава още 200 г.в териториите и властта и.
В-с3: Какво ви привлече да посетите Турция.
Отг.: Тази империя нахлу внезапно и се установи твърдо.Турците са единствения съвременен народ,велик с делата си.Който иска да види това време и най-голямата му слава,няма по добра сцена от ТурцияТези,съображения ме изпратиха натам.
В-с 4: Какво ви впечатли най-общо,най-силно?
Отг:Описал съм всеки свой ден в Дневник,който е издаден 8пъти.Впечатляващи са различията! Това е един друг свят, коренно различен от нащия, като Бит, Ре лигия,  Военна сила, Съд, Имоти. Имат практични правила, предимство на държавността над отделната личност. Затоваопознаването им разкрива нашите недостатъци. Например: У нас ,собствеността е у благородници .На децата им остава всичко  Там не е така.  Императорът( султана ), е абсолютен собственик на земята на всички Богатства  Само той раздава служби, имоти и титли.  Синовете на починалия (притежател, на дадени му от султана служба, имот) не го наследяват, а на свой ред трябва да се борят, наравно с всички за пост, имот, почест. Тогава се доказват. У нас няма такова
В-с 5 :Турската империя е смес от народи и религии,а вие…?
Отг..:Аз съм си отбелязал политическите институции, религията на управлярващите-мюсюлманството. Създадена от Мохамед, преди почти 1000 години Тогава, другите религии: ристиянство,юдеизма някои източни религии, са вече направили храмове и църкви и ги изпълнили с картини, музика, изящество, странните одежди и ритуали-трудно да разбереш и тепърва да надминаваш. На Мохамед цялата тази натруфеност, се сторила, като повторение на жертвоприношенията от безбожниците, а и не отговаряща на целите, които си поставя: да изгради чрез религия нова държавност. Това е религия, опряна на меча, които най сигурно действа върху човечеството. Всяка новост привлича хората за известно време; но там, където няма голяма печалба, те скоро загубват търпение, освен, ако не ги държи принудата. Като го запитали с какви чудеса ще подкрепи своята доктрина, извадил ятагана си и казал, че човешкото неверие толкова дълго е пренебрегвало божиите чудеса че Господ ще наложи сега законите с твърда ръка и няма да ги остави на произвола на невежи или суетни мъже. Затова ( Господ ) му пратил силата на меча, а не на чудесата. Затова, момчетата, отивайки на обрязвне стискат желязо в ръка. Оформил учението си, запазвайки и мисловна част. Суеверие се гради върху слаби догадки, но не може да се задържи дълго, ако няма и по дълбоки корени  Затова той залага на основните черти на човешката природа: страх и надежда  Неговата теза, за пред определеността на рая за смелите мохамедани и ада за не мюсюлманите, изъплва вярващите със смелост. Нужна за военните цели. Дала силата направила империята! Още: създал институции в съответствие с наглата и груба чувственост.
Нагодил бъдещите стремежи точно към тези черти на човешката душа.Мненията на хората в голямата си част са сложни-плод най вече на навик, Могат да бъдат спечелени с обещания По един неестествен начин в религиите,всяко нещо в догмите се приема, не според собствената му стойност, а по  способнотаите на възприемащия; надеждите и страховете се налагат , така силно,  и служат на държавата.Мненията, задвижващи всичките ни действия се управляват от видимостта на нещата, не от тяхната същност.
В-с 6: Как се ръководи религията им?
Отг.:В империята мюсюлманството се ръководи от главен мюфтия,назначаван от императора( султана ) комуто винаги е подчинен.Така туррката теология служи много по добре на държавността-зависи от нея  По разумно, политически
Ако църковния глава е самостоятелен, може да накара Г оспод  да вземе решения в ущърб на владетеля. Докато другите религии използват кукли, в които подставени лица говорят от името на Бог. тук корана тълкуван от мюфтията придава божествен авторитет на обществените дела. Противоречията подлежат на божествен
арбитраж. Само Господ единствен може да го промени! Всеки, за съдба та си да се моли Богу, а институциите, не приемат молби. Ще променят присъдта, ако Аллах им нареди. Непоклатим авторитет за султана.

   И продължава у нас  умните  да  считат  за  лудиТагове:   НАС,


Гласувай:
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12904740
Постинги: 5570
Коментари: 12909
Гласове: 65566
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930