Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2013 09:44 - Криворазбраната многопартийност се изроди в „гражданска война” . ИСКАМ: ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ МИНИСТРИТЕ СЕ КОНТРОЛИРАТ ОТ ПАРЛАМЕНТА
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1800 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 01.10.2013 21:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ВИНАГИ ЩЕ ИМА ПАРТИИ, КОИТО НЕ СА ВЛЕЗЛИ В ПАРЛАМЕНТА.  Виж накрая и "семейната" партия на Настрадин ходжа! Така е във всички демократични държави, където има по вече от една партия. У нас демокрацията е различна-  не е право пропорционална на броя на политическите партии, а точно обратното. От една страна, демокрацията не ни дава право да забраним създаване на нови партии и за такива чуваме всеки ден. В крайна сметка в  наличието на  по вече партии нищо лошо. Този метод отприщва състезанието на идеи за просперитета на държавата и заели управление те го правят , като управляващи и като контролната опозиция. Тя след приключване изборите,  конституиране властта, като НС, Правителство, работи за национална кауза. Опозицията-  също! 
У нас: социолозите всеки път прогнозират, че в НС  следващи избори сигурно ще допуснат „влизането на три партии и една до три дребни,които няма да имат възможност да са патерица на управляващи ( вече го играли!) или да имат значение за действия на опозиция. Как е в демокрациите за пример: там имат една, до 4 партии и те почти всички са в парламента, където заедно, толерантно управляват за благото на държавата си, за реализиране национална кауза, а не някаква партийна кауза. Защото партиите на власт се сменят, но всички заедно, като власт или опозиция имат една родина- държава, борят се за нейното добруване. Напротив- у нас до 12 май 2013 г. –управляващите ОДС и ГЕРБ се борят за добруване на сини или гербери. Резултатът – благосъстояние на партийци и техни протежета  високо, а ние сме най бедни, умиращи от нерви, липса на човешки условия на живот: не можем да си обслужваме сметките за ток,топло, за обучение на децата, за наеми, заеми и е немислима идеята да си построим, обзаведем дом- ние 80-90% от населението, докато останалата част са вихрушка, властваща с парите и богатствата на страната за чужди интереси. То не остана и държава, а само на части продадена територия.Разбита икономика. Те ако получат власт просто ще довършат всичко българско с активната „помощ” на сороси от медиите, „на заплата” разбирай при кого. Водим особена война всеки срещу всеки- навсякъде със всичко. Нали дума дупка не прави, а  душевни рани-  убива. „Първенци” сме по смърт от инсулти, инфаркти, хипертония. Казват болести на пълните. Други държави имат много по голям пълни жители, а не мрат, като нас по толкова жесток начин от болести на сърцето от негативни емоции, страх, шок ужас, предизвикан от невъзможността да живеещ нормално, от липса на доходи и перспектива за развитие. Ето какво се развива в блоговете:

 

Дясната опозиция с охота върти етикети като Тиквата, Винету, Буда и прочие. Естетическата съпротива срещу Борисов прераства в политическа такава, независимо, че ГЕРБ направи пробив в електората както на БСП, така и на ДПС. Колко важен е този пробив можете да разберете по неистовата омраза на БСП и ДПС към ГЕРБ и неприкритото намерение да се разправят с тях по "нестандартни начини". Електоратът на БСП и ДПС се представи в плът и кръв с петъчните автобуси. Този електорат няма да се промени даже в рамките на едно поколение. Е, кое е по-добре - да го употребяват комунистите като жив щит в защита на диктатурата си, или да го омайва ГЕРБ от позицията "И аз съм прост, и вие сте прости"? Кое е по-добре - неосталинисти популизъм или проевропейски популизъм? Защото ако ви е обидно да бъдете популисти спрямо тези хорица и си мислите, че в България политика може да се води без никакъв популизъм, сте твърде надраснали собственото си население и няма как да бъдете политици, припознавани от толкова гласоподаватели, че да могат да управляват.
Пета грешка на автора: последователното непостоянство на Борисов и респ. на ГЕРБ е много повече политически игрови подход, отколкото лична характерология на самия Борисов. Това "непостоянство" - днес казвам едно, утре друго - изважда от равновесие основните му политически врагове - ДПС и БСП. Все пак Борисов е ченге и познава начина на мислене на сивите комунистически кардинали. И чрез своето непостоянство досега успешно се измъква (измъква и партията си) от повечето активни мероприятия, които тези кардинали му режисират. 
Шеста грешка: ако ГЕРБ беше призовал официално своите привърженици да се присъединят към протестите, първите, които щяха да скочат, че Борисов яха народното недоволство, щяха да са членовете на Реформаторския блок. Затова не е коректно сега ГЕРБ да бъде обвиняван, че не е направил нещо, за което щеше да бъде руган. Не се наемам да кажа коя е преобладаващата част от протестиращите и предлагам на хора като автора да не злоупотребяват с това. Подобен подход би бил началото на края на протеста.” 

Друг : „В този сайт много хора, които професионално се занимават с политология, социология, история и политика, отдавна призовават за разумен подход на политическите субекти в дясно един към друг. В основата си тези призиви още от предизборната кампания се опитват да призовават хората да не мислят в черно-бяло. Този начин на мислене по същество е тоталитарно-комунистически. А виртуозите му в момента са на власт”.

 

Така, вместо за държавата срещу чужди сили, за национална кауза се борим за интереса на чужди сили срещу нашата държава и тя се унищожи. Те си изнасят българските богатства по всякакви възможни, законни и незаконни начини . Има или няма Бог е като има или няма България!?  За едни отговорът е отрицателен, за други- точно обратното и всеки намира вината в другите; трети отидоха на работа в чужбина, където да раждат децата си. Има и четвърта група- за която България е средството, което продадоха, на малки и по големи опаковки, срещу траншове в долари, евро, имоти в екзотични места, всякакви екстри, учат децата си там, готвейки ги не за просперитет на страната ни, а за да бъдат чужденци, които идват тук да ни нагледат в скъпите ни курорти, за да гласуват в чужбина срещу политиците, които искат добруване на българите.

 Моите очаквания са , че започва коренна промяна в полза спиране падението, рушенето- от тези, които сега  управляват В същото време, тези, на които народът не да де власт ( реформатори )  или нова роля- да са опозиция, но те  още не са го разбрали. 

 

Всички не можем да усетим, че у нас има демокрация- тя е на книга, а в живота ни такава няма и не се осигурява от фактора многопартийност.

 

Реформа в обществото е наложителна, която да промени коренно идеите на партиите: те да спрат да водят непрекъснато само и единствено само борба за власт, като използват законови средства, да унищожават опонентите си. Всички сме българи и трябва, без разлика каква е позицията на партията, на която ние симпатизираме, заради нейните идеи, а не за да мразим симпатизантите на други партии или хора, които не мислят, като нас. Демокрация значи толерантност към другите. А у нас партиите се занимават с насаждане на омраза към различните, друго мислещите, които не са от тяхната партия с всички , даже противозаконни средства, като на избори купуват гласове.

 

Реформа в мисленето и действията:

1. Със закон определяне  за престъпление, наказвано с глоба, обществено полезен труд, порицание  насаждането на омраза

 

2. В обществото да изразят партиите своите идеологии и средства за реализация Примерно: Партия „АТАКА” има такава програма и тя се нарича „Плана Сидеров” и соча него, защото  не знам другите партии да имат такива. Те се страхуват да си посочат плановете на обществото, за да не ги поливат с омраза

 

ГЕРБ се държат, като цигани, които не искат да посещават училище, а само да получават облаги от социалните фондове. От същия етнос, вместо да завършат до 16 години образованието си- циганките женят без бракове, раждат деца и родителите на малолетните майки вземат детски и за детето и внучето и така, те  стават „пенсионирани”- на издръжката на социалното министерство. ГЕРБ се мислят пък  „определени- свише!”  само да са  управляващи и опитаха с всякакви средства (противозаконни) да го направят :

- КОГАТО БЯХА УПРАВНИЦИ- вместо да прилагат противокризистни мерки, се задоволяваха само с това, да казват 24 часа по медиите, че Станишев е оставил лошо наследство. Сега пък КОГАТО ИЗБИРАТЕЛИТЕ НЕ ИМ ДАДЕ МНОЗИНСТВО ДА  УПРАВЛЯВАТ ( каквото нямаха и преди!, но в този парламент не могат да си купуват депутати и да разбиват  парламентарни групи )  опитват да го свалят с противозаконни средства

- платени, докарана с автобуси защита, циркаджийски номера в парламента, нежелаейки да са коректор на властта, като опозиция.

- С ПОМОЩТА И НА МЕДИИ, които организират протестите, които  всеки ден  дават на екран с безумни лица, които говорят безумни глупости от рода „Вече сме на площада … дни и е време незаконния Орешарски  да подаде оставка” ,

За мен е за глоба и поведението на медийния представител, които не направи нито веднъж заключение, не даде информация на зрителите.. че  правителство е поставено по волята на избирателите, защото изборите са били законови и тези протести не могат да решават законността му, а  са в правото си само да искат , ( ако имат) икономически искания.

 

„Четвъртата власт” каквато са медиите и сега го утвърждават с нарочен не мога да определя за сполучлив по време сериал , нито достоверен, защото засега все медиите успават с екран, даже с вестник да убиват не муха, а министър.

 В  случая се държат меко казано некомпетентно в желанието си да манипулират, да предизвикат с протестите сваляне на законно избраното и са си за глоба, по начин на даване всеки ден и многократно в деня протестите и нагнетяват омраза, напрежение и шок,  унищожаване имиджа на страната пред света. Глоба за некомпетентно информиране- както умникът предлага” да си ходи Орешарски, така и  репортера,( а  който му подава микрофона, да му каже, „че не може да се свали с протести Орешарски, защото е избран по демократичната процедура- избори. Ако медията иска да го „спаси” от глоба, това да се каже от медиите, за да се разбере и от света, че не сме държава на олигофрени, а на върховенство на закона.

 

Глоба за лицата, сядащи на булеварди с цел спиране градския транспорт, пречещи на не протестиращите  да живеят нормално. Тия седящи да бъдат веднага прибирани в полицията, където с протокол да получават глоба и ако продължават- по голяма глоба, присъда за хулиганство. Ако сме държава на върховенство на закона, защото тези действия не са позволени от закона, тогава защо не получават санкции от овластените да го правят. А това е резултат от прилаганата недемократична многопартииност

 

Избирателен закон да- но за максимум 3-5 партии, а за да стане това има 4 години ОБЩЕСТВЕНОТО НИ ПРОСТРАНСТВО ВРЕМЕ  НА ИЗБОР да се реформира многопартийната ни система и това да стане за да се борят партиите не за властта самоцелно, а за да работят за България и в този мандат пози парламент и Правителство ще дадат възможност това да стане реалност само с един демократичен инструмент- върховенство на закона. Наред са санкциите, за премахване врагът на демокрацията – анархията. Протести да- анархия, на улици затваряне, бариери с павета, свирки,  сирени,  и след 22 часа- глоби, недопускане.

 

КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ СА НАКАЗАНИ ХОРАТА С ПАВЕТАТА?! КОЙ НЕ ГИ ОБВИНЯВА И ТАКА ПРАВИ ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ ЗАКОННИ?!  Отговор от трибуната на парламента- от министъра по искане на депутат. Кога ще го чуем?! Като знак за върховенство на закона, за доказателство, че министрите се контролират от парламента- ЗАЩОТО „ДЕ ЮРЕ” СМЕ ПАРЛАМЕНТАЛНА РЕПУБЛИКА, А СМЕ ПРЕВЪРНАТИ  „ДЕ ФАКТО” В МЕДИЙНА ДИКТАТУРА    

Кой  Е  ПО БЛИЗО ДО ...Аллах?!

imageЗа да си оползотвори делника, веднъж Настрадин Ходжа се изправил със секира пред тополата в двора си.

- Тополо, удари и твоят час - рекъл й. - Откак те помня, все точиш ръст към небето, а нито плод някакъв даваш, нито сянка хвърляш за прохлада. Каква файда от тебе? По волята на Аллаха, днеска ще те отсека…

Ходжовица чула думите му. Домъчняло й за дървото, на него някога вързвали люлката на първородния им син. Тя сърдито подвикнала на мъжа си:

- Ходжа, не забърквай Аллаха в глупавите си приумици! На обречените тополи Той праща гръмотевици, а не пишман секачи…

- Млъквай, мари! - сърдито я скастрил Настрадин. - Какво ти разбира жена от аллаховите работи! Аз ли съм ходжата или ти?

След тези убийствени аргументи той замахнал със секирата срещу нещастното дърво. За беда, брадвата отскочила назад и с опакото си яко халосала по крака самозвания секач, който изревал от болка.

- Прости ми, Аллах! - вдигнал Настрадин насълзени очи към небето. - Че е неведома волята ти, неведома е. Ама откъде можех да знам, че баш жена ми посвещаваш в божествените си намерения?        

 

Гласувай:
9
01. zaw12929 - Налагането на омраза не е дрмокр...
01.10.2013 10:02
Налагането на омраза не е дрмокрация
цитирай
2. hristo27 - Раззединението е майка на унищо...
02.10.2013 08:36
Раззединението е майка на унищожаването на българщината. Друг е въпросът - ще го допускаме ли още?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11953545
Постинги: 5398
Коментари: 12313
Гласове: 62089
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930