Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 16:57 - ПРИТЕЖАВАШ ЧАСТ ОТ ЗЕМНОТО КЪЛБО, АКО ИМАШ ДОМ С ДВОР решение за пустеещите селски домове.
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3802 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 21.01.2014 05:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Притежаваш част от земното кълбо, ако имаш дом с двор

image
image

 Над половината от населението на всяка държава в ЕС обитава собствени жилища. Показва Евростат. Най-значителен дял на собственици на жилища, които не са обременени от ипотека или заем, е отбелязан в Румъния - 97 на сто и България - 95 на сто. В тях е най-нисък процентът на хората, които обитават жилище под наем - между 2 и 3 на сто. 

Най-много хора живеят на свободен наем в Швейцария- около 56 на сто от населението, в Германия ,около 30 на сто, Дания, Холандия и Швеция по около 25 на сто. Като там делът на наемателите значително надхвърля дела на собствениците на жилища. Други страни, където значителен процент на хората живеят на свободен наем, е отбелязан Също в Швеция около 66 на сто от хората обитават жилища с ипотека или заем. Така е и с хората в Норвегия и Исландия /около 63 на сто/, Холандия /60 на сто/, Дания /52 на сто/ и др. 

Швеция, Швейцария, Норвегия и Холандия са и страните от ЕС с най-нисък дял на хората, обитаващи собствено жилище без тежести на ипотека или заем - между 5 и 10 на сто. Около 40 на сто от населението на ЕС обитава апартаменти, малко над една трета /35 на сто/ живее в еднофамилни къщи и 25 на сто обитава двуфамилни къщи, сочи европейската статистика. 

Делът на хората, които обитават апартаменти е най-висок в Испания, Латвия и Естония - по около 65 на сто. За България процентът е около 47 на сто, като българите са притежавали над 2,5 милиона жилища в градовете и близо 1,3 милиона жилища в селата. Най-много са хората  с еднофамилни къщи в Хърватия - 71 на сто, Словения - 66 на сто, Унгария - 64 на сто, Румъния и Дания - по около 60 на сто. 

Въпреки че в България и Румъния е отбелязан най-висок процент в притежаването на собствени жилища - хората в тези две страни са далече от качеството на жилищните условия, броя на стаите в жилището и хората, които го обитават. Пренаселеността е най-висока сред населението в Румъния /54 на сто/, България, Полша и Унгария - по 47 на сто. 

Най-ниски нива на пренаселеност в жилището се наблюдават в Холандия /1,7 на сто/ и Белгия /2,2 на сто/ при среден показател за ЕС - 17 на сто. По друг показател за качеството на жилището - наличието на елементарни санитарни условия - около 38 на сто от румънците и 25 на сто от българите не притежават вътрешна тоалетна в жилището при среден показател за ЕС от 3 на сто. Освен това 36 на сто от румънците и 15 на сто от българите не притежават в жилището си вана или душ. 

В Испания, Холандия, Швеция и Великобритания подобни жилищни проблеми практически са сведени до нулата. Криминално посегателство, кражби или вандализъм срещу жилището са били възприемани като проблем средно от 14 на сто от европейците. За България този показател е 27 на сто, Великобритания и Гърция - по 20 на сто, Холандия - 18 на сто, Румъния - 16 на сто. 

Най-висок риск от загубване на жилището поради изпадане в бедност е отбелязан в Румъния - 53 на сто от населението, Унгария - 40 на сто, България и Латвия - по 35 на сто. 

Риск от изгубване на жилището поради бедност практически липсва в Швейцария, Холандия, Норвегия, Ирландия и Исландия, отчита Евростат.
   Това е красивия център на Русе във високият 14 етажен блог "Проектант"  зад операта е моят дом...
image
image
  Снимките са две - правени в различни години  но и на двете се вижда блокът с дома ми красотата на Русе... няма как да не обичаш България
  но, предпочитам селския дом облян в слънце пред мъгливините край Русе

 image

Промени ще има ако всеки може да си строи дом:

Този дом от основите до комина е направен от моето семейство- знанията, уменията, упоритата всекидневна работа  на съпруга, помощта и подхрепата на свекъра ми, на двамата ни сина , аз  можех да вземам по 500 лева от взаимоспомагателната каса, за да купуваме  материали. Започнахме, като си закупихме място за пчелин и от два закупени кошера достигнахме 60 кошера- всички направени у дома, без разлика от купените. Началото на дома започнахме :   с разчистване  боклуци на събаряни сгради, за да вземем тухли, правени от русенската  „ТРУД” преди 100 години

Работехме сутрин от 4 часа, вечер до 21 часа от 1977 до 2007- е сложен край на строителството. Принципът на семейството ми е „Първо се купуват едрите неща!” Домът ни  е резултат от много лишения и труд. Оценявам, че в момента няма условия, ако си безработен а и заплатите са под социалния минимум, няма и ВСкаси - то работа няма а заплаъите...няма и сигурност… а си мисля,
че това е задачата на дневен ред: Да се подобри живота на българите с достатъчни доходи, работни места...  за да продължат младите да строят домове. Дворове има в изобилие 

Нека бизнесът , да не чака повишаване на данъците, а да инициира повишаване на заплатите  за нормален живот в България

Държавата да повиши дохода на лекарите!! На сестрите, на санитарите и всеки, проявил насилие към лекар да бъде арестуван и осъденнезабавно. Да се намери решение за пустеещите селски домове.

Гласувай:
12
01. hristo27 - Една от причините младите да бягат в ...
19.01.2014 17:51
Една от причините младите да бягат в белите страни.
цитирай
2. apostapostoloff - Четете по- внимателно!
19.01.2014 17:59
САМО 5 % от швейцарците притежават собствен дом. Добре все пак, че не станахме "Швейцария на Балканите", както ни препоръчваха преди време малоумните български политици.
цитирай
3. zaw12929 - Прав сте и това трябва да се промени бързо
19.01.2014 18:17
hristo27 написа:
Една от причините младите да бягат в белите страни.


Напоследък хората нямат доходи млади, безработни- не могат да имар дом
цитирай
4. zaw12929 - То беше на дневен ред- отнемане на жилищата
19.01.2014 18:57
apostapostoloff написа:
САМО 5 % от швейцарците притежават собствен дом. Добре все пак, че не станахме "Швейцария на Балканите", както ни препоръчваха преди време малоумните български политици.


на 16 000 безработни са взети апатраментите - не плащат заема
АКО БЕШЕ ПРОДЪЛЖИЛО УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ДОХОДИТЕ- НАЛИ ПРОГНОЗИРАХА 40% УВЕЛИЧЕНИЕ ЗЕНАТА НА ТОКА ... АКО ГЕРБ.. НО ТОВА СЕГА Е СПРЯНО...
цитирай
5. gosho568 - В това отношение България е с много ...
20.01.2014 05:41
В това отношение България е с много добри показатели в сравнение с другите страни, където всички са под наем... Поздрави и хубав ден! ;)
цитирай
6. zaw12929 - Единствената свобода, която никой ...
20.01.2014 06:39
Единствената свобода, която никой не може да ни отнеме е да мислим- никой не наднича в мислите ни, в идеите, които предложени правят стъпките на прпгреса

Аз лично мисля, че точно управниците на ЕС мачкат свободата на държавата ни - унижават ни в стремежа си да сме пазар на техните машини и др. щасливи кокошки, свине... а хора загиват от глад... субсидии дават само за машини произведени на Запад. но не и за български, в молове сипват стоки отвсякъде- боклуци и слагат бариери, лишават от старт българките производители...
Можем да си изразяваме тежкото положение- без резултат- ЕС дава помощи на далечни страни извън съюза, за да закрепи положението на свои монополи, а не и за предотвратяване геноцида у нас- доходите не стигат за оцелявнае; Сега правителството взема заем да плати вноската за членство в ЕС и НАТО а идиоти у нас защитници на чужди интереси и други- немисюещи обясняват от екран, че това са пари за открадваме и никак не се замислят как за предните 4 години са похарчени и фискалните резерви и над 14 милиарда при замразени доходи.
НЯМА МАГИЧЕСКА ПРЪЧКА СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ ДА ПРОМЕНИ КАТАСТРОФАТА ЗА МЕСЕЦИ И ДА ПОДАДЕ НЕЗАБАВНО ОСТАВКА- ДА СЕ ВЪРНЕ СТАРОТО ПОЛОЖЕНИЕ, КОЕТО ПРЕДВИЖДАШЕ 40% УВЕЛИЧАВАНЕ ЦЕНАТА НА Тока ... И ОЩАСТЛИВЯВАНЕ НА СВИНЕТЕ, ГОВЕДАТА, ПТИЦИТЕ И ЗАПАДНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ, А БЪЛГАРИЯ ДА Е ЗАДНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА.
АЗ НЕ МИСЛЯ ДА ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕС, НО ТВЪРДО УПРАВНИЦИТЕ ДА ОТСТОЯВАТ ИНТЕРЕСА НА БЪЛГАРИТЕ ДА СА ХОРА ИМОТНИ С ДОБРИ ДОХОДИ У НАС!!!
цитирай
7. zaw12929 - пишете и за избиванията преди 09. ...
20.01.2014 07:09
пишете и за избиванията преди 09.09. 1944 – загива цвета на нацията преди Убийствата са без съд, на убитите главите са набучвани на колове, разнасяни из селищата, телата им са хвърляни по площадите- те също имат близки и са искали по добър живот- предимно младежи
И СЛЕД- НО

.. след 9 септември – убийствата са отмъщение на засегнатите , на убииците, правили го без съд и намерили същото и

…нареждане на Победителите от Втората световна война – отвън е наредено ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ да се състави Народен съд за фашистите- броят ни за страна от победените- бяхме съюзник на Германия, Италия и Япония. Убийствата са и със съд и без съд
Никого не оправдавам. Време е да сложим ние деца и внуци на убитите от двете страни- ДА СИ ПОДАДЕМ РЪКА В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ЗНАЕМ ВСИЧКИ ИУСТОРИЯТА ДА НЕ Я ПРЕИНАЧАВАМЕ И ДА НАСАЖДАМЕ ОМРАЗА!!

Когато сме се мразили, държавата ни… е ставала територия на империи, българите- поданици , подложени на . унищожаване.

Това е в ход с надменността, злобата и омразата: още:
Инсулт!?... Нататък: инвалидна количка или катафалка. грижата за здравето е преди то да се влоши- човек или държава- принципът е еднакъв!! Националистите ни днес хабят сили за борба с чужденците, а не да обединят българите за да се завърти икономиката на пълна пара… Умният винаги ще излезе от положение, което мъдрият няяма да допусне.
цитирай
8. schumpov - Горе написаното за убийствата п...
21.01.2014 23:34
Горе написаното за убийствата преди и след 9.9.44 , просто не е вярно, измишльотините няма да намалят омразата, ще я засилят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11832547
Постинги: 5378
Коментари: 12228
Гласове: 61767
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31