Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2014 07:54 - НЯМА ДА СПРА ДА КАЗВАМ:..Защо точно България да е стоп бутон в случая с "Южен поток" ?Защо не Сърбия, Унгария, Австрия, Франция, Италия...?
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3401 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 12.05.2014 22:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Когато сме се мразили, държавата ни… е ставала територия на империи, българите- поданици , подложени на . унищожаване.
12.03.2010 03:45 - Лекарят може да се обърка- Вие- Не!
Какво ни чака с надменността, злобата и омразата: Инсулт!?... Нататък: инвалидна количка или катафалка. грижата за здравето е преди то да се влоши- човек или държава- принципът е еднакъв!! Националистите ни днес хабят сили за борба с чужденците, а не да обединят българите за да се завърти икономиката на пълна пара… Умният винаги ще излезе от положение, което мъдрият няма да допусне.
ДНЕС  СЕ МРАЗИМ ПО ВЕЧЕ  ОТ ВСЯКОГА  И
затова:
намаляваме по всички възможни начини
- най красивите и умни  отиват на запад доброволно и с измама;  най способните умират рук от болести;  други живеят тук, но вече не са българи-  работят за чужди интереси, да унищожават България...

Имало "мъртви души в избирателните списъци:

едни, заминали за чужбина не са съобщили новия си адрес на пребиваване

други- се върнали, но не са съобщщили, че са тук където трябва

КАТО ЦЯЛО СМЕ НЕХАЙНИ И ПОСЛЕ КОЙ Е ВИНОВЕН- АКО НАЛОЖАТ ГЛОБА ЗА ТОЗИ ПРОПУСК, ПАК УПРАВНИЦИТЕ ЩЕ СА ВИНОВНИ, ЧЕ ИСКАМЕ ДЪРЖАВА В КОЯТО ЗАКОНИТЕ ДА ВАЖАТ... АМА ЗА ДРУГИТЕ

Предлагам ви, гласувайте, за когото си искате, но не се опитвайте после да променяте изборните резултати с протести... ГЛАСУВАЙТЕ, ТОВА Е НАЙ ЛЕСНОТО... КОЙТО НЕ ХАРЕСВА ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА ...  Е ПРАВ НАПОЛОВИНА  Нали ние си направихле 300-400 партии всеки да е лидер

ние сме си за 2-3 партии и всичко друго е боклук и това, което направихме е част от програмата ИМ за нашето унищожаване, като държава. Гласувайте само за партия , която днес е в Парламента и да намалим простотията, омразата да се спасим, като НАРОД!!!

 СМЯТАХА "СЪЕДИНЕНИЕТО" НЕЗАКОННО,  защото противоречал на султана и на английската политика ,  а българите го направиха- тогава може ли референдум да бъде незаконен, защото САЩ не го признават, противоречал на КИВ?! - на фашистите от КИЕВ?!

Не съм за излизане от ЕС, но... да не ни налагат с чужди банки, ерепета и всякакви форми огбабване, аз сум за  унгарския модел и то незабавно, за да се защитят доходите на българите тук!!

всвкакви събития показват, че хората на Европа не  мислят, като лидерите- командвани от САЩ:
Невероятно , но факт. Владимир Владимирович Путин се ползва с по голяма подкрепа в Германия отколкото Ангела Меркел. В продължение на месец две допитвания дадоха приблизителни резултати.
В телефонно допитване 89% от германците подкрепят политиката на руския президент. Преди месец "Билд" публикува подобни нагласи.
Може би някой ще каже, че  средният германец подобно на средния българин е жертва на пупулизъм и ще сбърка. В Бундестага канцлерът на Германия бе подложен на унищожитебна критика от парламентаристи, /и от коалиционните си партньори/, че с позицията си за Украйна подържа откровени фашисти. Големи концерни като Ww, и Сименс, Дойч банк и др. открито се противопоставиха на евентуално сближаване на позициите на Германия с тези на САЩ, Полша и Прибалтика по отношение на Русия. И ако концерни и финансови институции могат да бъдат обвинени , че се интересуват единствено от печалбите си и че ръководствата им са "прикоткани " по един или друг начин от Путин, то това няма как да се е случило с болшинството от германците. Тоест бизнес и народ са на едно мнение по даден въпрос и това е нещо което рядко се случва.
Същевремено при целия негативен шум в Брюксел относно "Южен поток" Австрия подписа меморандум с Руската федерация с което изрази ясна позиция в полза на газопровода и това действие на австрийското правителство не бе укорено нито в медии, нито в парламент, нито се чу за някакъв протест след австрийците.
Не се чуха думи и за някаква пета колона в Берлин и Виена. Знаем и кой стои начело в ръководството на"Северен поток"
Знаем още, че Италия и Франция са сред учередителите на "Южен поток". Тоест Северен и Южен поток са европейски проекти от където и да ги погледнеш . И като инвестиции, и като деверсификация на трасето, и като цена на газа до потребителя.
И тук идва предложението на Полша за единна политика на ЕС относно газовите доставки. Тоест уеднаквена цена. На пръв поглед справедливо предложение, но само на пръв поглед. От къде на къде Полша ще иска еднаква цена с Германия например като тя самата пречеше със всички сили изграждането на "Северен поток" , подлъга и малките прибалтийски страни да станат противници на проекта, а Германия инвестира сериозни пари в Северен поток, предостави газовата си инфраструктура като и продаде дял от нея на Газпром? Пък и купува значително по високи обеми от която и да е друга страна в ЕС .
Ясно е САЩ защо са водещи във всяко начинание срещу Русия, ясно е защо Полша и постсъветска Прибалтика са винаги против Руската федерация.
Не е ясно обаче защо се натиска имено България да е стоп бутон в случая с "Южен поток" ?Защо не Сърбия, Унгария, Австрия, Франция, Италия...?
ЗАЩОТO ГЕРБ и РЕФОРМАТОРИ  подсказват, че тук могат да имат поне  временен успех,  да помогнат на тези партии да се върнат на власт-  заблуда

Защо не се атакува "Северен поток"?

Впрочем ясно е. Атакува се слабото звено в една верига. Няма как да не е слабо едно звено като България където офшорно мислещ президент "играе по свирката"на един от най-големите длъжници на страната ни, където неправителствени формирования финансирани от международен мошеник се стремят да изместят легитимната власт.
Средният българин по отношение на Русия и руския президент в днешните събития няма по различно отношение от Германеца, чеха/виж изказването на Клаус за събитията в Украйна/, австриеца. Реши ли да сподели това си отношение бива охулван като неграмотник, цървул, пенсионер, ченге, рубладжия...
Грамотното е винаги това в дясно, хулещото Руската федерация
И като помисли кой е флагманът на дясното в Блог бг не знаеш да се смееш ли, да плачеш ли...
Един си държи здраво държавната службица, друг пази нощем, трети си барикадирал къщата от съседите в циганската махала, четвърти консултира и коментира световните проблеми с жълти "стотинки"в джоба, пети траен безработен...
Не подценявам възможностите и правото на мнение на нито един от изброените. В моя не малък житейски път, в моята простичка счетоводна работа съм виждал какво ли не. Порядъчни и умни хора докарани или докарали се по различни причини до просешка тояга. Негодници сдобили се с неограничени власт и финанси. Солидната банкова сметка не винаги е атестат за ум и можене. Фалират способни и честни хора...
Все пак когато защитаваш една теза е редно и да имаш известни опит и успех в нещата зад които заставаш. В противен случай си обикновен фурстриран от неудачите си дърдорко или платен манипулатор.

Влошават сe  резултатите на редица западни компании- за това допринася конфликтът в Украйна

Украинският конфликт донесе тежки финансови загуби на редица европейски и американски компании - от банки до пивоварни. Голяма част от фирмите отдават своите значително по-ниски резултати за тримесечието на ожесточената борба за власт между Запада и Москва и влошаващата се икономическа ситуация в Русия, пише в свой анализ The Wall Street Journal.

 

Френската банка Sociйtй Gйnйrale например обяви в сряда, че обезценка на руските ѝ операции в размер на 525 млн. евро е намалила нетната ѝ печалба през първото тримесечие с 13 на сто.

На същия ден Carlsberg и Imperial Tobacco Group заявиха, че намаляващите продажби в Русия и слабата рубла ще натоварят негативно печалбите и приходите им от продажби до края на годината. Още през последните тримесечия, тоест преди анексирането на Кримския полуостров от Русия, пивоварни и производители на цигари трябваше да се справят с по-строгите нови руски закони за продажба на бира и тютюн.

Също и в САЩ мултинационални корпорации заявяват, че са засегнати от рязкото обезценяване на рублата. Заради валутната слабост руснаците купуват значително по-малко вносни стоки като козметика или медикаменти.

Оператори на хотели и туроператори, които работят в Русия, се сблъскват с цунами от отменени пътувания от САЩ и ЕС. И бизнесът със скъпите търговски недвижими имоти в Русия вече не се развива толкова добре заради кризата в Украйна

Някои фирми са недоволни от решението на правителството на САЩ да отмени лицензите за износ за продукти, които биха могли да бъдат използвани за военни цели в Русия. Maxwell Technologies, производител на сателитни чипове за пресечени местности, очаква  само през тази година срив на продажбите от 2 млрд. долара в подразделението си в Русия. Дори ако съответните лицензи за износ бъдат подновени отново в някакъв момент, дългогодишните руски клиенти на компанията могат да мигрират към друг доставчик, казва Maxwell.

Сателитният оператор Iridium Communications увери инвеститорите си, че работи над това, изстрелванията на спътниците му да не пострадат от санкциите над Русия. „Налице е подкрепа за мнението, че това всъщност не е износ за Русия, ако става дума за транспортиране на спътници за изстрелване към руски космодрум", заяви изпълнителният директор на Iridium Мар Деш. По същество това е „честно казано само износ през Русия в космоса", казва Деш.

През последните години, когато бушуваше европейската дългова криза и възстановяването се бавеше, европейските компании са разчитали на Русия като двигател за растежа. По този начин те сега са по-сериозно изложени на актуалните икономически проблеми в страната, отколкото корпорациите в САЩ. А политическата конфронтация между Русия и Запада изостря тези проблеми.

При Sociйtй Gйnйrale – третата по големина от активите банка във Франция, нетната печалба спадна през първото тримесечие на годишна база от 364 млн. до 315 млн. евро. Банката обоснова в сряда спада с нарастващата политическа несигурност, със слабата икономика на Русия и слабостта на рублата.

Френската банка, която притежава една от най-големите руски частни банки - „Росбанк“, страда изключително от нарастващото напрежение между Москва и Запада. От 2006 г. насам Sociйtй Gйnйrale е инвестирала повече от 4 милиарда евро, за да си осигури дял от 99,4% в „Росбанк“. Засега обаче усилията на френската банка не се изплащат. Поредната спънка е арестуването на главния изпълнителен директор на „Росбанк“ Владимир Голубков през миналата година. Руските власти го обвиняват в подкуп, а Голубков отрича обвиненията.

Оперативната печалба на Sociйtй Generale в Русия се срина до едва 7 милиона евро през първото тримесечие от 61 млн. евро година по-рано.

Кризата в сектора на финансовите услуги е особено голяма, тъй като Министерството на финансите на САЩ наложи през март санкции срещу „Банк Россия“, която поддържа връзки с руския президент Владимир Путин и най-близкия му кръг.

Затова в САЩ компаниите за кредитни карти Visa и Mastercard вече не обработват покупки, направени чрез карти на "Банк Россия" и нейните дъщерни дружества. Като защитна реакция Путин напредва с плановете си да създаде собствена национална система за разплащане с карти в Русия. Според новите закони операторите на чужди карти сега трябва да обработват всички руски плащания в Русия. Те трябва да използват клирингова къща на Руската централна банка, като депозират значителна сума за обезпечение в централната банка и да очакват големи глоби, ако нарушат някое от правилата.

„Кога ще дойде момента, в който в Русия ще хвърлите бялата кърпа“, бе попитан по време на телеконферентна връзка президентът на Mastercard Аджай Банга наскоро. В отговора си той сигнализира, че засега компанията остава в Русия. 

„Мисля, че това не е ситуация на дрънчащо оръжие, мисля, че за почти всички - правителства и корпорации, предстои упорита работа през следващите няколко месеца или дори за по-дълъг период от време", каза Банга.

Голямата датска пивоварна Carlsberg посочи слабата рубла и несигурността в Русия като причини за отчитането на коригирана нетна загуба за първото тримесечие. В същото време тя даде и по-лоша прогноза за останалата част от 2014 година.

Четвъртата по големина пивоварна група в света е силно податлива на кризата в Русия. Страната е най-големият единен пазар за Carlsberg, където компанията генерира около една пета от продажбите си. Carlsberg разчита като цяло на развиващите се пазари в Източна Европа. Но през първото тримесечие нетните приходи от продажби в Източна Европа са спаднали на годишна база с 14 на сто. Общата оперативна печалба на компанията се е свила с една трета.

В сряда Carlsberg понижи прогнозата си за 2014 г. заради нестабилната икономическа ситуация в Русия. Сега групата очаква едноцифрен ръст в нетната печалба, а доскоро се очакваше двуцифрен. Слабата рубла спрямо еврото и неблагоприятните валутни курсове на някои други пазари са основната причина за негативната корекция.

Както заяви изпълнителният директор на Carlsberg Йорген Бул Расмусен в сряда, компанията очаква през тази година  руският БВП да стагнира. "По-рано тази година ние очаквахме ръст на БВП от 1 на сто, или 1,5 на сто", каза Расмусен. „Сега смятаме, че няма да има ръст“.

Още преди настоящата криза в Украйна редица пивоварни трябваше да се сблъскат с други трудности при бизнеса им в Русия заради нови наредби и други негативни тенденции на руския пазар на бира. Anheuser - Busch Inbev, най-големия производител на бира в света, заяви в сряда, че през първото тримесечие регистрира спад с 10 на сто на количеството продадени в Русия напитки. Групата увеличава общия обем на продажбите си с 4,5 на сто.

И холандската пивоварна Heineken заговори през април за "трудните условия на пазара на бира в Русия" при публикуването на тримесечните си данни. Отчасти поради тези трудности в Русия нетна печалба на Heineken през първото тримесечие се срина с 37 на сто.

Гигантът в областта на цигарите Imperial Tobacco, който е базиран в Обединеното кралство, съобщи в сряда, че обикновено бързо разрастващият се бизнес в Русия (около 40 на сто от руснаците пушат), е свил през първата половина на финансовата година приходите на целия концерн. Причината – през миналата година руското правителство забрани тютюнопушенето на много обществени места. Забранена бе продажбата на цигари в улични будки, а данъците върху тютюневите изделия бяха увеличени с до 40 процента.

„В Русия нещата се случват много бързо", казва Алисън Купър, изпълнителният директор на Imperial. По време на шестте месеца до края на март Imperial е продала в Русия 7 процента по-малко цигари, а Купър очаква за пълната финансова година спад в продажбите от около 10 на сто.

Дори и Unilever, вторият по големина производител на потребителски стоки в света, принадлежи към групата на корпорациите, които страдат от слабостта на рублата. Наскоро групата, която е активна в Русия от 1992 г. насам, надмина прага на оборота от 1 милиард евро. Но спадът на рублата унищожи голяма част от растежа през изминалата година. През последното тримесечие приходите на Unilever спадат с 6,3 на сто.

Шведската козметична компания Oriflame Cosmetics обяви в сряда, че нейните продажби в руската валута са спаднали с 8 на сто. „Предвид рязко обезценяващите се валути и извънредните предизвикателства на нашите два най-големи пазара - Русия и Украйна, няма никакво съмнение, че компанията е изправена пред много трудни условия", заяви Oriflame. "Извънредното положение в Украйна има значително отрицателно въздействие върху доверието на потребителите, което засегна ясно продажбите през тримесечието“. 

 


Гласувай:
12
01. анонимен - България просто върви към пропаст. ...
12.05.2014 08:01
България просто върви към пропаст. Вече е задействан инстинкта за самоубейство.
цитирай
2. getmans1 - Така ще гласуваме КОГАТО станем нормална държава или ....
12.05.2014 08:17
„ние сме си за 2-3 партии и всичко друго е боклук и това, което направихме е част от програмата ИМ за нашето унищожаване, като държава. Гласувайте само за партия , която днес е в Парламента и да намалим простотията, омразата да се спасим, като НАРОД!!!“

... когато в Деня на Европа депутати на българска и европейска партия не влизат в Българския парламент накичени със чужди символи!
цитирай
3. zaw12929 - България просто върви към пропаст. ...
12.05.2014 09:07
kushel написа:
България просто върви към пропаст. Вече е задействан инстинкта за самоубейство.


ТРЯБВА БЪЛГАРИ ДА ГО СПРАТ- ПАТРИОТИ!
цитирай
4. zaw12929 - НА 25 МАЙ ДА СЛОЖИМ НАЧАЛО
12.05.2014 09:08
getmans1 написа:
„ние сме си за 2-3 партии и всичко друго е боклук и това, което направихме е част от програмата ИМ за нашето унищожаване, като държава. Гласувайте само за партия , която днес е в Парламента и да намалим простотията, омразата да се спасим, като НАРОД!!!“

... когато в Деня на Европа депутати на българска и европейска партия не влизат в Българския парламент накичени със чужди символи!

НА НОПМАЛНА БЪЛГАРИЯ С НОРМАЛНИ ДОХОДИ- ИЗМИТАНЕ НА КРАДЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ
цитирай
5. zaw12929 - 8май 2014год. от Б А Б Е К информир...
12.05.2014 12:22
8май 2014год. от Б А Б Е К информираха,че са получили писмо от генерална дирекция“Земеделие и развитие на селските райони“ в Европейската комисия,по повод подадения от тях преди месец сигнал за КАЗУСА с луксозните возила в мерките 311 и 312.
От Брюксел уведомяват ръководството на Асоциацията,че са изпратили писмо на Българските власти в което посочват,че средствата по двете мерки трябва да бъдат насочени към създаване на работни места и разнообразяване на селската ИКОНОМИКА за развитие на селските райони . „Целта на Европейския земеделски фонд не е да финансира закупуването на автомобили,особено когато приносът им към постигане на целите е СЪМНИТЕЛЕН“ се посочва в писмото
За Ваше сведение проектите със скъпите автомобили,хеликоптери, и яхти са 300/триста/ на брой! поръчани от обръчите на...
цитирай
6. ivoki - НЕЩО НОВО ???? Само персонажите.....
12.05.2014 15:11
В МЕХАНАТА
Христо Ботев

Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!Да забравя край свой роден,
бащина си мила стряха
и тез, що в мен дух свободен,
дух за борба завещаха!Да забравя род свой беден,
гробът бащин, плачът майчин, -
тез, що залъкът наеден
грабят с благороден начин, -грабят от народът гладен,
граби подъл чорбаджия,
за злато търговец жаден
и поп с божа литургия!Грабете го, неразбрани!
Грабете го! Кой ви бърка?
Скоро тоя не ще да стане:
ний сме синца с чаши в ръка!Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана;
механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"Крещим, но щом изтрезнеем,
забравяме думи, клетви,
и немеем и се смеем
пред народни свети жертви!А тиранинът върлува
и безчести край наш роден:
коли, беси, бие, псува
и глоби народ поробен!О, налейте! Ще да пия!
На душа ми да олекне,
чувства трезви да убия,
ръка мъжка да омекне!Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

цитирай
7. zaw12929 - ivoki - НЕЩО НОВО ???? Само персонажите..... 15:11
12.05.2014 16:04
Трудно го дочетох от вълнение - точните думи на Ботев- писани... за днес...

Благодаря!
цитирай
8. zaw12929 - Между 4000 и 5000 програмисти и с...
12.05.2014 16:42
Между 4000 и 5000 програмисти и софтуерни специалисти годишно не достигат на българския пазар на труда. За това са алармирали собственици и директори на ИТ компании във Факултета по математика и информатика на Софийския университет.

Всяка година от специализирания факултет в Алма матер излизат по 250 млади специалисти. Приблизително толкова аболвенти се дипломират и в столичния Технически университет. Дори с тези, които излизат от вузовете в Пловдив и Търново, младите софтуерни експерти не надхвърлят 700 на година. Стотици обяви и в момента набират такива професионалисти. Според неофициални данни поне 5-6 хиляди са заетите в този бранш у нас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11367182
Постинги: 5305
Коментари: 11822
Гласове: 60076
Архив
Календар
«  Ноември, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30