Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2016 20:57 - Най голямата световна манипулация направи конопа "марихуана" - Светът обречен на глад, болести смърт -заложник за невероятни американски печалби- - 1
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1675 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 30.06.2016 18:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Как КОНОПЕНОТО  СЕМЕ - СУПЕРХРАНА ЗА ХОРАТА    стана "марихуана" ( ДОПЪЛНЕНА)


Марихуаната е опасна! Наркотик! Извън закона! Днес  никой не се съмнява в тези твърдения. След прочитане на тази статия на Дъг Ърчи, която тук ползвам,  ще се замислите сериозно : У НАС ИМА : . НАРЕДБА № 12 ЗА отглеждане на КОНОП... а  не се отглежда

 - "Отказът да се отглежда марихуана през 17-и 18-и век в Америка е бил законово наказуем. Можело е да свършите в Луизианскя затвор при отказ да отглеждате коноп!"   

- "Между 1631-ва година и началото на 19-ти век е можело напълно законно да платите данъците си в марихуана!"... 

Истинската причина за изваждането на канабиса извън закона няма нищо общо с ефекта, който има растението върху човешкия разум и тяло. Марихуаната е огромна заплаха за нефтените компании, алкохолната и тютюневата индустрии и за голям брой химически концерни. Редица големи индустрии с огромни капитали и влияние полагат неистови усилия да запазят тайната за марихуаната от хората чрез средствата на дезинформацията. 

Истината е, че марихуаната може да се използва в множество комерсиални продукти от най-различен характер. Едно такова приложение на марихуаната в този момент би било равно по ефект на пускането на атомна бомба. Предприемачите и търговците не са образовани по въпросите за потенциала на индийския коноп като суровина за индустрията. Свръх богати компании участват в огромна дезинформация по въпросите за марихуаната и на конопа.  Тя е изключително приспособимо растение, което, ако се използва правилно, би разорило именно тези компании. И нал важното- би премахнало вредите, които те нанасят на човечеството, наречени- болести на модерната епоха.

Кратка разходка в историята, която съдържа достатъчно доказателства за полезността на марихуаната и за нейната широка употреба в миналото. Откъде идва думата "марихуана": В средата на 30-те години думата бива създадена, за да разруши добрия имидж и феноменалната история на конопа... както сами ще се убедите в следващите редове. Фактите, цитирани тук, с препратки, са лесно проверими в Енциклопедия Британика, която бива издавана на конопена хартия близо 150 години:

 * Всички учебници да били направени от конопена или ленена хартия до 1880 година. (Hemp Paper Reconsidered от Jack Frazier, 1974г.)

 * В САЩ е било законно да се изплащат данъци в марихуана от 1631г. до първите години на 19 век. (вестник LA Times от 12 Август 1981г.)

* Отказът да се отглежда коноп в САЩ през 17-ти и 18-ти век е било наказуемо от закона! Във Вирджиния е можело да попаднете в затвора при отказ да отглеждате марихуана между 1763 и 1769 година. (Hemp in Colonial Virginia от G. M. Herdon).

 * Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън и други от основателите на американската държавност са отглеждали коноп. Джеферсън е пренасял конопено семе от Китай до Франция и оттам до САЩ. (Дневниците на Дж. Вашингтон и Т. Джефесън).

 * Бенджамин Франклин притежава първата фабрика за хартия в САЩ със суровина коноп. През войната от 1812 година Наполеон е искал да отреже Руския износ на марихуана към Англия (Emperor Wears No Clothes от Jack Herer).

* В продължение на стотици години 90% от всички корабни въжета и платна са били изработвани от коноп. Думата "canvas" (произношение - канвас, на английски означава платно) произлиза от датската дума за канабис.

* 80% от всички платове, тъкани, дрехи, драперии, спални покривки и др. са били произвеждани от коноп преди навлизането през 1820 на памучните тъкани.

* Първите библии, карти, диаграми, знамето на Бетси Рос, първите чернови на Декларацията за Независимостта и Конституцията са били написани на коноп. (архив на правителството на САЩ)

 * Първото растение, отглеждано в много от щатите е била именно марихуаната. 1850-та е била пикова година за щата Кентъки, който е регистрирал продукция от 40 000 тона. Конопът е бил най-доходоносното растение, отглеждано в САЩ до началото на 20-и век. (Щатски архиви)

* Най-старите известни надписи, споменаващи марихуаната, са от Китай. Датирани са на 3000 г. пр. хр., въпреки че конопена индустрия вероятно дължи своите корени на древен Египет.

* Платната на Рембранд, Гейнсбороу, Ван Гог, както и почти всички ранни картини са били рисувани основно на конопено платно.

* През 1916 година правителството на САЩ предвижда, че през 1940-та цялата хартия ще се произвежда от коноп и нито едно дърво няма да бъде отсечено за производството на този продукт. Правителствени проучвания показват, че един акър от коноп са равни на 4,1 акра дървета. Разработвани са планове за добив на коноп за хартиената индустрия (Министерство на Земеделието на САЩ)

* Качествените бои и лакове са били произвеждани от конопено олио до 1937-ма година. 58 000 тона конопено зърно са използвани в САЩ за производството на бои през 1935-та година. (Sherman Williams Paint Co. testimony before Congress against 1937 Marijuana Tax Act).

* Първият автомобил масово производство в света - "Форд Модел Т" на Хенри Форд е бил направен така че да може да се задвижва от конопен бензин, а за направата на автомобила също е бил използван коноп! Форд е бил фотографиран стоящ сред своите конопени ниви. Колата, "направена от почвата" имала конопени панели, чиято издържливост на сблъсък била 10 пъти по-голяма от тази на желязото. (Popular Mechanics 1941).

* Конопът е бил наричан "Растение за милиарди долари". "За първи път техническо растение има бизнес потенциала да надмине милиард долара" (Popular Mechanics, Февруари, 1938).

 * Списание "Mechanical Engeneering" Машинно Инженерство публикува през февруари 1938-ма статия, озаглавена "Най-печелившото и желано растение, което може да отглеждате". Списанието заявява, че ако конопът бъде култивиран със съвременните технологии на 20-ти век, то ще бъде най-широко разпространеното земеделско растение в САЩ и останалия свят.

Следващата информация идва директно от Министерството на земеделието на САЩ. Тя е от 14-минутен филм, пуснат през 1942 година, чиято цел е да окуражи "патриотичните американски фермери" да отгледат 350 000 акра коноп всяка година за нуждите на американската армия.

"...Когато гръцките храмове били нови, конопът вече бил стар помощник в услуга на човечеството. В продължение на хиляди години, дори тогава, това растение е било отглеждано за направата на дрехи и такелаж в Китай и в целия Изток. В продължение на столетия до 1860 година всички кораби, плаващи в западните морета са били оборудвани с конопени въжета и платна....

 ... Сега, когато филипнските и източно-индийските източници на коноп са в ръцете на Японците... Американският коноп трябва да посрещне нуждите на нашата армия и флот, както и на нашата индустрия....

 ... флотът бързо изчерпва резервите си. Когато те свършат, американският коноп ще бъде нужен отново. коноп за закотвяне на корабите, коноп за въжета за теглене, коноп за принадлежности и такелаж, коноп за неизброимете му употреби във флота, както на кораба, така и на брега. Също както през дните, когато стари неустрашими мореплаватели са плавали победоносно със конопени въжета и платна. Коноп за победа!"

 Сертифицираното доказателство от библиотеката на Конгреса на САЩ, намерено при проучване на Джак Херер (Jack Herer), оборва твърденията на други правителствени агенции, че филмът от 1942-ра "Коноп за победа" ("Hemp for Victory") не съществува.

Култивацията и производството на коноп не вреди на околната среда. Бюлетин #404 на USDA заключава, че конопът произвежда 4 пъти повече хартиена маса, при 4 до 7 пъти по-малко замърсяване (Popular Mechanics, Февруари 1938г.).

"Има кратък период на растеж. Може да бъде отглеждан във всяка страна. Дългата коренова система прониква в почвата и я оставя в перфектно състояние за посевите, които ще бъдат засяти на следващата година. Гъстототата на листната система, 8-12 фута над земята, не дава възможност за развитие на плевели, тъй като ги лишава от достъп на светлина... коноп, тази нова култура може веднага да допринесе за американското земеделие и индустрия".

През 30-те години на 20-ти век, нововъведенията във фермерския инвентар и машини са щели да причинят индустриална революция, ако са били приложени и към конопа. Този единствен източник е можел да създаде милиони работни места, произвеждащи хиляди качествени продукти.

Уилиам Рандолф Хърст ("Гражданинът Кейн") и Hearst Paper Manufacturing Division на Кимбърли Кларк притежават стотици хиляди акра горски масиви.  Компйния "Хърст" осигурява повечето хартиени продукти. Дядото на Пати Хърст, разрушител по природа, когато става въпрос за собствената му печалба, е бил пред перспективата да загуби милиарди заради марихуаната.  

През 1937-ма г., Дюпонт патентова процеса на правене пластмаса от нефт и въглища. Годишния доклад на Дюпонт подканя притежателите на борсови акции да инвестират в неговата нова петролохимическа компания. Синтетични материали като пластмасите, целофана, целуида, метанола, найлона, дакрона и др. вече могат да се произвеждат от нефт.Сриването на конопената издустрия , замяната на конопената продукция с пластмаса, целофан и др. с недотам доказани качества би означавало  огромно приложение, невероятни печалби за бизнеса на Дюпонт.

    Как и кога  конопа стана "марихуана"

 Андрю Мелън става Секретар на Хазната при президента Хувър и в същото време главен инвеститор в компанията на Дюпонт. Той назначава бъдещия свой доведен племеник, Хари Дж. Анслингер, за глава на федералното бюро по наркотиците и опасните вещества. Тайни срещи биват устройвани между тези финансови гиганти и… конопът е обявен за опасен и за заплаха за техните милиади долари. За да останат техните печалби осигурени, а вложените в новата индустрия капитали непокътнати, конопът трябвало да се изличи от лицето на Земята. Те се спират на неясната дума от мексиканския жаргон "марихуана" и  бавно но сигурно я натикват в съзнанието на Америка.

Медийна манипулация

 Медийната  журналистика се развихря през 20-те и 30-те години на 20-ти век в Америка. Вестниците, собственост на Хърст, пишат статии, за ужаса, наречен "марихуана".Тя  е   отговорна за всичко лошо, което се случва :от автомобилни катастрофи до моралния упадък. Филми като "Reefer Madness"-1936 (Моряшката лудост), Marihuana: Assassin of Youth"-1935 (Марихуаната - убиец на младостта) и "Marihuana: The Devil"s Weed"-1936 (Марихуана: Дяволският плевел) са пропаганда, направена от тези индустриалци е посочване обществен враг с цел обществена подкрепа за прокарване на закони против марихуаната. Конопа пъро е заличен, като понятие , а после новото име нарихуана натоварена с качества, носещи най голямо зло за хората: ето  цитати от "Reefer Madness" (Моряшката лудост): 

- "жесток наркотик"

- "актове на шокираща жестокост"

- "неизлечима лудост"

- "ефект на душевно разстройство"

- "под действието на дрогата той избива цялото си семейство с брадва"

- "по-порочна, по-смъртоносна от тези разбиващи душите наркотици (хероин, кокаин) е напастта на марихуана!"

 "Моряшка лудост" не свършва с традиционното "the end" (Край). Филмът приключва с тези думи, изписани на екрана "Tell Your Children" (Кажете на вашите деца).

 През 30-те хората са наивни, телевизия и кино са приемани за авторитет без никакво подлагане на съмнение. Масите не поставят авторитетите под съмнение. Ако нещо е написано на хартия или е съобщено по радиото - то е вярно. Те казват на своите деца, а децата израстват с тази нагласа...

 На 14 април, 1937-ма година, Prohibitive Marihuana Tax Law, т.е. законът, който прави конопът незаконен, е доведен до House Ways и Means Committee, който единственият, който може да вкара закона за дебатиране без той да бъде прегледан от други комитети. Председателят на Ways and Means, Робърт Даутън е поддръжник на Дюпонт. Той осигурява всички необходими условия законът да издържи гласуването в Конгреса.

 Др. Джеймс Уудуърд (James Woodward), лекар и адвокат, се изказва твърде късно от името на Американската Медицинска Асоциация. Той изказва мнение пред комитета, че причината за забавянето на позицията на асоциацията по въпроса за марихуаната не е постъпила по-рано, тъй като асоциацията едва наскоро разбрала, че марихуаната е всъщност коноп.Хитро а?! 

Малко хора по това време разбирали, че смъртоносната заплаха, за която четат на първите страници на вестниците е всъщност безобиден коноп. Американската Медицинска Асоциация разбира под канабис растение с лечебни свойства, намиращо се в редица лекарства продавани през последните сто години.

 През септември 1937 конопът става незаконен. Най-полезното растение става наркотик и нашата планета страда от този факт оттогава.

 Конгресът забранява конопът, тъй като се твърди, че той е най-опасният наркотик, познат на човечеството. Анслингер, директор на Комисията по лекарствата цели 31 години, поддържа тезата, че марихуаната прави потребляващите я особено жестоки. През 50те, под комунистическата заплаха на Макартизма, Анслингер казва точно обратното. Марихуаната успокоява потребляващите я дотолкова, че войниците ще откажат да се бият, ако я използват.

 Днес, нашата планета е в голяма беда. Земята се задушава, големи площи от дъждовни гори изчезват всяка година. Замърсвяне, отрови,  химикалите убиват хора ежедневно. Най-големите проблеми биха изчезнали, ако се въведе използването на коноп в индустрията. Естествената биомаса би могла да осигури всички енергийни нужди на планетата, която в момента осигуряваме чрез изкопаеми горива. Вече сме изчерпали 80% от резервите на нефт и природен газ и имаме нужда от възстановим източник на енергия. Конопът може да е решение и  на цените на горивата, които днес надминават всякакви рекорди.

Чудодейното растение

Конопът е с по-високо качествени нишки от дървесните. Много по-малко разяждащи химикали са необходими за производството на хартия от коноп, отколкото от дървесина. Конопената хартия не пожълтява с времето и е много издържлива. Растението расте бързо и достига зрялост за един сезон, докато израстването на едно дърво отнема цял човешки живот. 

Всички пластмаси трябва да се произвеждат от олио от семената на конопа. Такива пластмаси са биологично разграждащи се, следователно не замърсяват природата. Пластмасите, произвеждани от нефт, тези, с които сте много добре запознати, спомагат за разрушаването на природата. Те не се саморазграждат и причиняват големи вреди. Процесът за производството на голям спектър конопени пластмаси няма да опропасти реките, както направиха Дюпонт и други петролни компании. Екологията не е в плановете на нефтената индустрия и политическата машина. Конопените продукти са естествени и безопасни.

 Конопът трябва да се използва за производство на лекарства.  Можем да се върнем във времето, когато Американската Медицинска Асоциация подкрепяше лекарствата с участието на канабиса. "Медицинската марихуана" се разпрострянава законно само сред шепа хора, докато останалите са принудени да разчитат на химикали. Марихуаната е здравословна за човешкото тяло.

Световният глад би могъл да приключи. Голямо разнообразие от хранителни продукти биха могли да се произвеждат от марихуана. Семената на конопа са един от най-богатите източници на протеини в природата. Също така, те съдържат две основни мастни киселини, които изчистват тялото от холестерол. Тези мастни киселини не се срещат никъде другаде в природата! Консумацията на конопени семена е най-доброто нещо, което можете да направите за своето тяло. Яжте сурови конопени семена.

  Дрехите трябва да се произвеждат от коноп. Конопените дрехи са изключително здрави и издържливи. Днес има американски компании, произвеждащи дрехи с коноп, обикновено съдържанието му е до 50%. Конопените влакна трябва да бъдат навсякъде. Вместо това, те са почти скрити под земята. Щата Кентъки, един от най-големите производители на коноп, направи носенето на ленени дрехи незаконно! Можете ли да си представите да ви вкарат зад решетките, заради това, че сте носили хубави дънки?

Светът може да е полудял, но това не означава, че и ние трябва да полудеем. Има само един враг - приятните хора, на които плащате своите данъци, войнолюбивите разрушители на природата. С вашите пари те убиват света пред очите ви. Половин милион смъртни случая всяка година са последица от тютюна и свързани с него заболявания. Половин милион смъртни случаи на година са причинени и от консумацията на алкохол и свързаните с това заболявания. Нито един смъртен случай, когато и да е било, не е приписан на употребата на канабис. Нашето общество изкара конопа извън закона, но не прави почти нищо против употребата на убийците тютюн и алкохол.

 Инжектирането на THC- агент на канабиса, има положителен ефект, успокояващ астма и глаукома. Конопът облекчава гаденето, предизвикано от химиотерапия.

 "Стереотипът на потребител на марихуана и на пияницата са близки" - дрън-дрън. Наистина творческите възможности се усилват под действието на конопа. Възприятиято на времето леко се забавя, някои стават по-чувствителни. Под действието на канабис може да се оцени по-добре изкуството. Всъщност симптомите на приемащ канабис са пълна противополжност на употребяващия алкохол.

Конопът е извънземно растение. Има физически доказателства, че канабисът не прилича на никое друго растение на планетата. Конопът е единственото растение, при което мъжките изглеждат по различен начин от женските растения. Никой не говори за мъжки и женски, когато става въпрос за растения, защото растенията не показват своя пол, с изключение на канабиса. За да определите пола на земно растение, трябва да изследвате неговото ДНК. Мъжки стрък трева на външен вид изглежда точно както и женски такъв. Канабисът от своя страна демонстрира интензивна сексуалност. Отглеждащите го знаят как да убиват мъжките, преди да могат да оплодят женските.

   КОНОПЕНОТО  СЕМЕ - СУПЕРХРАНА ЗА ЗДРАВЕ

Конопеното семе, е едно от най-богатите на полезни и нужни на тялото вещества. (То не съдържа упойващия тетрахидроканабинол.)
Но тук ще говорим за конопеното семе като супер храна. Конопеното семе става все по-популярна здравословна храна не само защото е една от най-богатите на нутриенти храна (омега мастни киселини, амино киселини, витамини и минерали), която човечеството познава, но се оказва, че олиото от коноп има и лечебни свойства.

Около 35% от съдържанието на конопените семена е конопено олио. То съдържа 80% есенциални мастни киселини, линолова киселина, алфа линолова киселина и гама линолова киселина. Високото съдържание на протеини и есенциални мазнини и идеалното съотношение между тях правят конопеното семе толкова полезно за нас. Конопеното семе е отличен източник на фибри, витамини Е, А, В1, В2, В6, Д и К, и на минералите калий, магнезий, сяра, калций, желязо, манган, цинк, силиций, германий и хром, което го прави разкрасяваща храна. Като цяло конопените семена са чудесен вариант за поддържане здравето на клетките. Здрави клетки - здраво тяло!   Ето и 10-те ползи за здравето от употребата на конопено семе (и продуктите от него - масло, конопен протеин):

1. Здраве за сърцето и понижаване на кръвното налягане. Есенциални мастни киселини в конопеното семе извеждат холестерола от кръвта, което предотвратява образуването на плака в артериите. Това намалява натоварването на сърцето.

2. Подпомага доброто функциониране на имунната система благодарение на протеина едестин.

3. Стимулира храносмилането. Конопът осигурява големи количества разтворими фибри, които поддържат храносмилателния ви тракт здрав и чист. Разбира се при редовна консумация води до намаляване на теглото.

4. Превенция срещу рак на дебелото черво, простата и гърдата, поради високото съдържание на стероли и антиоксиданти.

5. Заздравява кожата. Благоприятно въздействие при екзема, акне, псориазис.

6. Подпомага здравето на мозъчните клетки - превенция срещу заболявания на нервната система.

7. Конопа съдържа редките гамалинолееви киселини, които имат облекчаващо действие при заболявания като ревматичен артрит и диабетични невропатии.

8. Има отличен ефект при смущения в уринирането.

9. Има успокояващо действие.

10. Подобрява зрението.

Маслото от конопено семе има най-високото процентно съдържание на незаменими мастни киселини от почти всички семена на Земята. За лечение използвайте масло (студено пресовано олио).
Специалистите препоръчват конопеното семе при проблеми като недохранване или при необходимост от подсилване на организма. А според диетолозите няма по-добро на пазара от конопеното семе. Ако ежедневието ви е забързано или сте активно спортуващи, то един шейк с конопен протеин би могъл пълноценно да замести едно хранене.

Конопеното семе е източник на пълноценен белтък. Протеините в конопените семки съдържат всички 8 основни аминокиселини в перфектно съотношение и са лесно усвоими. По този начин човешкото тяло може да произвежда всички жизненоважни протеини от конопените протеини. Конопеното семе е натурално без съдържание на алергени, глутен и лактоза. Счита се за здравословна  алтернатива на рибата. Няма друго такова растение- съдържа незаменими аминокиселини в толкова лесно смилаема форма,  има незаменими мастни киселини, които в такова перфектно съотношение да отговарят на нуждите на човека. Само водорасли като спирулина, синьозелени водорасли АФА и морски фитопланктон превъзхождат конопа по съдържание на протеин.

Беленото конопено семе е превъзходна храна с голям брой предназначения, включващи директната му консумация, поръсването му върху други храни, плодове или зеленчуци, добавянето му като гарнитура към различни ястия и салати, както и към сосове, маринати, кисели млека, тонизиращи напитки и фрешове. Може да бъде чудесна енергийна съставка на хлябове, бисквити, сладкиши и др. Основното предимство на небелените конопени семена е, че те са с по-голямо съдържание на минерали и неразтворими диетични фибри. Не е за пренебрегване и значително по-ниската цена на небеленото конопено семе, както и по-голямата му трайност. Конопеното семе е естествен разредител на кръвта и поради това не трябва да се използва, ако приемате антикоагуланти.

Конопените листа съдържат висок процент силиций, който е полезен за изграждането на здрави кости и хубавата кожа, коса и нокти. Конопеният лист е богат на фибри. Едната страна на конопения лист е мека, а другата – абразивна, така че при консумация на такива листа, фибрите се предвижват по тялото, докато се придвижват и преработват в храносмилателния тракт, нежно трият и почистват червата. Могат да се прибавят в различни салати. Чаят от сушен конопен лист има както феноменален вкус, така и противомикробно действие.

Конопът е най-отдавна култивираното от хората растение и се отглежда заради здравите си влакна, високата скорост на растеж и мазнините в семената. В миналото части от растението са се използвали за направа на облекло, на въжета за мореплаването, а хартията, направена от коноп, се смята за една от най-качествените (не пожълтява). В ниви, където е растял коноп, почти не е имало подземни вредители като сляпо куче, попово прасе и други. Индустриалният коноп, който расте в неплодородни почви, е атрактивен като потенциален източник на устойчиво дизелово гориво.
Можем да обясним положението на конопа у нас, като култура в земеделието  с невежество на управляващи, законодатели и липсата на усет за развитие

Например: да се замени  тютюна с коноп. В Германия се отглежда коноп и се субсидира с 600 евро на хектар.Нали сте сигурни, че нуждата от полезни храни ще нараства, Сега у нас се продава вносно конопено семе 15-17 лв за 100 грама. Е, браво!!

 Разгеле- у нас има :

РАЗРЕШИТЕЛЕН РЕЖИМ  ПРОВЕРИ :

 

. НАРЕДБА № 12 ЗА ИНДУСТРИАЛЕН КОНОП И МАК

от 24.04.2001 г. за условията и реда за отглеждане, внос и износ на растения и семена от рода на конопа - Издадена от министъра на земеделието и горите, обн., ДВ, бр. 44 от 8.05.2001 г.  и вече 15 години няма развитие. По телевизията излизат представители на законодателната и изпълнителна власт, да ни плашат с марихуаната, по материали на зловещата американска пропаганда убила конопа 1937. Едни от невежество, други от страх, да спрат печалби от истински наркотици Манипулациите са тотална спирачка за старт на конопа.

С култура, която може да стане спасителен пояс за държавата, като земеделие и индустрия си играем „на стражари и апаши“

 
Гласувай:
10
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11803912
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61720
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31